Kde kúpiť páperové periny?

Ahojte. Chcem kúpiť páperové periny. Na nete som našla zo Slovenska dvoch predajcov/výrobcov ALMATEX (Bratislava) a TERMOP (Bardejov). Má niekto s týmito značkami nejaké skúseností? Prípadne poznáte iných predajcov/výrobcov? Ešte sa mi pozdávali české paplóny od KAMÝK, ale na Slovensku v e-shopoch sú buď vypredané, alebo ich neponúkajú. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
@tinuskaaaa jysk? tam maju kačacie. a myslím si, že budú aj v iných veľkoobchodoch. či hľadáš niečo špeciálne?
Odpovedať
@zuzanka.zuzu Ahoj. V Jysku i v Ikei som pozerala, ale majú len z kačacieho peria, keď už perie tak poctivé husacie :-) s podielom páper/perie min 80/20 %.
Odpovedať
Aj v scanquilt maju nejake paperove. Pozri na ich webe.
Odpovedať
@kikuleenka Dnes som bola osobne v predajni, mali paplónik s 90% páperím. Ako na potvoru ale nemali do sady vankúše, podľa predavačky asi ani nedostanú (na nete tiež nemajú v ponuke) :-(
Odpovedať
Dajte si urobiť nejakej babičke na dedine a budete mať fakt poctivé :D No teraz je to už ťažko zohnať lebo každý druhý človek je alergik, takže sa to nepredáva a tým pádom sa to neoplatí obchodom držať.
Odpovedať
Moja teta predáva čisté vyčistené nepoužívané ,má toho veľa
Odpovedať
@zuzanka.zuzu Aj v jysku maju? To som nevedela. Take paperove periny aj vankuse na to by som teda aj ja prispela, ale aby boli ako kedysi, nadychane a aby coto vydrzali. Podla mna niet lepsieho spanku ako na takom dobrom paperovom vankusi =-)
Odpovedať
@robcin @janelinka Pri výbere typu perín som dosť váhala či ísť do peria alebo nie , tak som niečo pogooglila na internete a "veľkovýrobci" páperových perín by už mali spracovávať perie inak ako naše babičky, tak aby sa už dalo prať i doma a nie len v čistiarni ( babky klasicky driapu, po novom sa to nejak inak oddeľuje to perie v strojoch) a musí to spĺňať EN normy hygienickej nezávadnosti, sa to dezinfikuje pri vysokej teplote. Ja som osoba hrozne náročná :-D a by sa mi zle spalo keby som vedela, že to neprešlo tou dezinfekciou.
Odpovedať
@deddik maju aj v jysku ale su iba kacacim perim a tak kvalita teda nie je bohvieaka. My sme ich tam tiez boli so zenou minule obzerat cely nateseny ale nakoniec sme odchadzali bez nich. Fakt je asi lepsie si praplatit za to husacie perie
Odpovedať
@klanducho @deddik Veru, kačacie perie je menej kvalitnejšie ( "mastnejšie" ) ako husacie, keď navlhne, tak že vraj páchne. Keď chce predajca zarobiť pančuje kačacím perím husacie :-D :-D :-D .
Odpovedať
@tinuskaaaa kvalitne spracovane kacacie nepachne, len je "kratsie" takze nie je take nafufňane ako husacie.. Priemyselne spracovavane perie aj paperie sa pred pouzitim cisti v pare. To nie je tak ako ked volakedy babky cele zimy parali perie pre vnucky na periny a ked sa dievka vydala, tak sa napchali periny a dievka z domu sla aj s vybavou. Chod kupit do Madarska. Tam kupis aj husacie paperie, aj husacie parane perie aj zmes paperia a peria. Len ta cena :-p alebo tu https://superspanok.sk/produkt/termop...
Odpovedať
Pierka sa slačia a nedajú sa vyprať. Pierka patria do minulosti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Čoby sa nedali... :-) pierka sú budúcnosť ;-)
Odpovedať
V bežnej práčke sa nedajú a to je podstatné. Budúcnosť má polyester.
Odpovedať
@janoxxl daju sa aj v beznej pracke, pokial tam perina vojde. Problem je, ze ich potrebujes vysusit v susicke a pridat k nim zo dva tenisaky aby sa znova pekne nasuchorili. Polyester je out, pierkam patri buducnost, lebo uz su technologie aby sa dali bez uhony vyprat, uz sa zistilo, ze nie su problem ani pre alergikov a ziadny polyester nema take izolacne vlastnosti ako perie. A ked uz su pierka tak trosku za zenitom, staci ich dat precistit v pare, vymenit sypkovinu, znova sa nasuchoria a funguju. Ked sa polyester zbije, tak uz s nim nic nespravis, len ho posles medzi neekologicky odpad. Pierka ked uz s nimi vobec niet rady a skoncili svoju zivotnu put bez problemov ekologicky skompostujes. Vyskusala som niekolko druhov polyesterovych vankusov aj paplonov. Lacnych aj premiovych Periny este mozu byt, ale vankuse sa po case zlezia nech su akokolvek sofistikovane. A co je horsie pri prani za vypln tak pouzli, ze vyrazne splasnu. Pierkove vankuse su vzdy fajn, staci nasuchorit a ked je sypkovina spinava, tak ich odnesiem do cistiarne peria. Sypkovinu vymenia, perie precistia. Som rada, ze moje babky mi nachystali vybavu ako sa patri. V zime niet nad perovy paplon a perovy vankus nenahradi ziadny poly-neviem aky. Dobre, ze som ich v case, ked som podlahla polyesterovemu osialu nevysmarila. Pekne sa vratili tam kde patria. Tie polyesterove? Kto vie kde im je koniec? Iste je, ze ani jeden s nami uz nebyva, az na 3 paplony pre navstevy.
Odpovedať
oprava, nie polyester, silikon sa da prat
Odpovedať
@tinuskaaaa dobrý deň. máme husie perie, ak máte záujem, ozvite sa nám na tel 0949 63 62 66.j.
Odpovedať
Skúšala si tu pozrieť? http://www.podperinou.sk/nase-vyrobky/
Odpovedať
@dedo758 súhlasím. Staré periny som rozpárala, vymenila iba sýpkovinu a sú opäť ako nové. A sú najteplejšie :) Akurát som mala trochu problém zohnať sýpkovinu. Našla som ju tu: https://www.textillux.sk/sypkovina-954
Odpovedať
Tak po dlhšej odmlke........ perinky objednané a už sú aj domka. Vankúš i paplón 90% páper. Paplón kazetovo prešívany. Mäkučké ako obláčiky x-) . Ďakujem všetkým za príspevky.
Odpovedať
@tinuskaaaa od ktorej firmy si si nakoniec kupila a ktory paplon? :)
Odpovedať
@pasikavamacka Ahoj. Nakoniec som brala z TERMOP. Vankúš i paplón EXCELENT 90% páper. Paplón je super ľahučký ako by som ani na sebe nič nemala a hlavne teplučký. Vankúš po noci stačí natriasť a je zasa pekne nadýchaný x-) .
Odpovedať
ahojte, víkend 18.-.19.11.2017 budú mať v Lidli páperové periny. Máte ich niekto z predošlej sezóny? aká je kvalita? zloženie? Prosím poradiť od niekoho kto má skúsenosť.
Odpovedať
@yakkuza Toto by som tiež rada vedela, aj keď neviem či vôbec sa mi ujdú, ale ak by náhodou či vôbec sa ich oplatí kúpiť :-)
Odpovedať
@tinuskaaaa koľko ťa vyšli prosím ťa?
Odpovedať
Ja mam iba vankuse taketo a su spica, skoncila som s polyesterovymi :D opereim to (na ich pranie je urceny specialny prostriedok s obsahom oleja), suchnem do susicky a su ako nove :) @tinuskaaaa a z kade ste to objednavali, ak sa mozem spytat ? :))
Odpovedať
@lucosina101 @mishkabb Vankúš 50€, paplón predĺžený 220 cm 90 €. Z internetu: termop.sk
Odpovedať
@tinuskaaaa ano uz som to nakoniec nasla vcera :D som si vsimla neskor ze tam bol uvedeny vyrobca :))) uz mame vybrate tiez, este pozrieme madarsko a uvidime :)
Odpovedať
@zita19 preco mas dojem ze pierkove nie su problem pre alergikov? ja alergicka som a na perovej perine kaslem, kycham , soplim... tiez som dostala do vybavy, leteli tam odkial sme ich dostali samozrejme so slusnym podakovanim. Plus mne strasne smrdeli, a co citam nevymyslela som si to aj ked ma zvysok rodiny presviedcal ze ano s umelymi mam tie problemy co popisujes ze splasnu...ale zasa mne to za to stoji. idealny by bol kompromis , umely vankus co nesplasne :-D
Odpovedať
ja som si to nevymyslela, citala som o tom, ze sa robili porovnavania o vyskyte prachovych roztocov v peri a v syntetike. A ak je perie vycistene, tak nesmrdi. Samozrejme ked babka susila perie na povala 20 rokov, kym sa jej vnucka vydala, mohlo zatuchnut.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?