Odstránenie elek.konvektorov v byte ...

Profilova fotka
Ahojte všetci, potrebovala by som poradiť a aj pomôcť tí čo máte s týmto skúsenosti. Chystáme sa kúpiť 3 iz. byt v ktorom sa vykuruje elektrickými konvektormi. V niektorých diskusiách po internete som čítala že je to finančná záťaž. O týchto konvektoroch neviem absolútne nič a preto potrebujem radu. Chceli by sme namiesto týchto konvektorov vykurovanie na plynový kotol, ako je na obrázku. Chcem teda vedieť či sa nám to oplatí prerábať, alebo máme nechať tie konvektory. Ďakujem za každú jednu radu.
Odpovedať
@peta170 Koľko kWh prekúrili predošlí majitelia? Koľko by stála plynová prípojka? Kotol ste vybrali podľa čoho?
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem, zajtra všetko budeme vedieť koľko prekúrili. Neviem pretože sa to všetko začalo riešiť dnes ... A kotol zatiaľ vybraný nemáme ale chceli by sme tento alebo tomu podobný. Ale zatiaľ len chceme vedieť čo je lepšie či tie konvenktori alebo radšej to plynové kúrenie.
Odpovedať
Mat vlastny plynovy kotol je najlacnejsi sposob kurenia a pripravy TUV. Naopak elektrika je najdrahsi sposob. Otazka je skor, ci ste ochotny investovat do prerabky kurenia na teplovodne a ratat s dlhsou navratnostou investicie.
Odpovedať
@peta170 kúrenie plynom je lacnejšie, ale vždy záleží aj od ceny prerábky a toho, koľko toho tepla treba nepýtajte sa na peniaze, ale na kWh - nech dá vyúčtovaciu ročnú faktúru my kúrime elektrinou, ročne 180 €, ale je poriadne zateplené - nám sa plyn moc neoplatil ak je to starý nezateplený byt. dom, tak s veľkou pravdepodobnosťou bude plyn vhodnejší kotol sa nevyberá podľa dizajnu, ale podľa tep. straty bytu!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Ale ja som nikde nenapísala že si ho vyberáme podľa dizajnu, má veľmi dobré hodnotenia, a moji rodičia ho majú tiež v byte a tiež majú trojizbový byt a sú s ním veľmi spokojní. Ďakujem za rady, majiteľ bytu vravel, že sa dá regulátor kúpiť na tieto elek. konvektori .. neviem no ... ako byt. dom je celý zateplený .. sú tam aj plastové okná, len neviem no .. nikde sme to nikdy nevideli :D nekúrili s tým :) ale ak tede je bytový dom zateplený a sú aj okná vymenené nebude si myslím zvažovať výmenu
Odpovedať
@peta170 no, ak zateplili starú bytovku 5 cm EPS, tak žiadna výhra my elektrinou kúrime, ale len preto, lebo nikde nemáme izolácie tenšie ako 25 cm takže podľa hodnôt spotreby sa treba riadiť kotol - treba kupovať podľa výkonového rozsahu kotla, ktorý musí sedieť s tep. stratou bytu pretože rovnaký kotol v jednom byte či dome kúri dobre, v inom sa často vypína a zapína
Odpovedať
@peta170 a myslím, že by kondenzačný kotol bol vhodnejší, do radiátorov nebude treba hnať horúcu vodu - tento stojí 620 € A HLAVNE MÁ PRIETOKOVÝ OHREV TUV !!! treba dať so vstavaným zásobníkom 45 litrov, aby plynule tiekla teplá voda najlacnejší kondenzačný by stál 890 € + zásobník
Odpovedať
S tym kondenzacnym kotlom by som si dovolil nesuhlasit. Byt je podla mna prilis mala vykurovacia sustava, aby sa oplatil drahsi kondenzacny kotol a nasledna dlhsia navratnost. A predpokladam, ze by bolo potrebne aj prevlozkovat komin.
Odpovedať
@peta170 a môžete si tam vôbec vybudovať komín, keď chcete kúriť plynom?
Odpovedať
Profilova fotka
Je tam komín
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?