Nerezový komín v interiéri

Ma niekto nerezovy komin v interieri ktory nie je obobstavany ale je priamo vidiet nerezovu ruru? P.S: Pravdaze 3 vrstvovy (plastovy)
Odpovedať
videl som u známeho postavený sálavý krb, ktorý nebol robený po strop, ale nižšie a bol napojený na 3-vrstvý nerezový komín. Keďže to bol pekný moderný krb, ten komín sa tam doslova hodil - môj osobný názor.
Odpovedať
Profilova fotka
V mojom fotoblogu sú fotky krbovej vložky napojenej priamo na dymovod z oceľovej rúry šedej farby. Pôvodne sme plánovali nerezovú rúru, ale nakoľko je to jednoplášťová rúra využívaná ako zdroj sálavého tepla, odborníci nám nedoporučili nerez pre predpokladanú zmenu farby vyžíhaním pri zahriatí rúry na vysokú teplotu. Pri viacplášťovom komíne to nie je problém.
Odpovedať
Hm... Zavisi to od štylizácie zariadenia. V prípade moderného zariadenia, kde je v prevahe sklo, hliník, studené farby by sa tam takýto komín hodil. V prípade klasického alebo rustikálnejšieho štýlu by som jednoznačne obmuroval. My máme tiež nerezový - nerez 150 mm, izolácia a plášť z pozinkovanej rúry (D250mm) - takýto komín by asi bez obmurovania moc dobre neukázal.
Odpovedať
@peterpb - no ten tvoj vyzera presne ako 3-plastovy nerezovy komin. Aku sumu si za nehod dal, kolko ma metrov, robil si pod neho zaklady a ako si vyriesil izolaciu pri prechode stropom a strechou?
Odpovedať
Profilova fotka
Keď si všimneš na fotkách, prestupy sú robené dištanciou od všetkých prvkov, dvojplášťový komín je od úrovne stropu až po hrebeň strechy a jednoplášťová rúra je do neho napojená nerez redukciou pod stropom, v podkroví z dôvodu nutnosti umiestnenia čistiaceho otvoru je hlavná komínová rúra a náš dymovod z prízemia je do nej napojený cez T- kus. Tak by to malo byť v súlade s normou. Výška hlavného komína je 6 m a celková cena bola cca 1000,-Evri.
Odpovedať
@peterpb - diki
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
obnovujem diskusiu....mate prosim niekto v dome krbove kachle s dymovodom priamo do stropu? rada by som videla foto a vase skusenosti...ako to je ked poprsi? steka voda do kachli? mam info od profikov ale rada by som vedela skusenosti tych co to takto doma maju a vyuzivaju. dakujem za kazdu info ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Dobry den, ma prosim niekto priznany komin v interieri, s tym, ze komin prestupuje z prizemia cez poschodie az k streche? cize ide cez dve miestnosti. Uvitam akekolvek foto. dakujem :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?