Nebude monochromatické zariadenie domu nudné?

chcela by som tento dom : http://ildi-interier.blogspot.com/201... ktorý je momentálne v rekonštrukcii zariadiť čierno-bielo. Celý strop (po strechu) bude otvorený, v zadnej polovici bude drevená otvorená galéria. Okná, dvere biele PVC. Všetky podlahy by som chcela z dlážkovice zo sibírskej borovice. Vonkajšie aj vnútorné povrchy chcem nechať komplet biele, možno v rámci zariadenia nejaké drobné doplnky vo farbe čiernej. Bude biela farbe v prevahe veľmi nudná?
Odpovedať
Profilova fotka
Nebude, bude to krásne. Ešte tú povolenú tretiu farbu ako doplnkovú by som zvážila, niečo na oživenie... Biela je najkrajšia x-)
Odpovedať
@jankazb bielu môžem aj ja ;-) uvazovala som nad tým, že ako doplnok by som použila zelenú, ale iba vo forme izbových kvetín, myslíš, že to bude vhodné? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ildi_interier Iste áno. Ja som volila sivú (ale kvety mám tiež). Ale ja bez čiernej. Teším sa na tvoj domček.
Odpovedať
Profilova fotka
ja si myslím, že tvoje /vaše rozhodnutie (asi neplánuješ sama ;-) ) je výborné...biela nie je nudná, a práve poskytuje zraku množstvo odtieňov z odrazov svetla, štruktúry povrchov (ktoré inak často nezbadáme) Ja by som nešla do čiernej (ak to pravdaže nie je tvoja obľúbená farebná kombinácia pre bývanie) skôr by som uprednsotnila menej kontrastnú antracitovú, a prípadne 3. farbu nechala sivú ktorá môže byť aj vo forme "ošúchanej=off-white" bielej ...kvety to len zmäkčia, takže zelená je ok, ale nemusela by byť ako doplnková...kľudne ostaň pri panej bielej ;-) veľa šťastia prajem x-)
Odpovedať
@pocem možno bude problémom zosúladiť pomer čiernej ku bielej, asi si budem dávať pozor, aby výsledný efekt nebol stresujúci, nakoľko táto farebná kombinácia je dosť chladná...veľmi sa mi páčia šúchané povrchy, ako aj antracit, ale tieto farby by som skôr aplikovala na nejaký konštruktivistický ttvar domu, náš dom má však sedlovú strechu a pálenú krytinu, tak neviem, či sivá pripomínajúca betón by bol k tomuto exteriéru vhodný...aký je tvoj názor? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ildi_interier pozru si albumy anairda a tam najdes veela bielej a pekne zariadene.. neviem ci aj lera nemala take....
Odpovedať
Profilova fotka
len trochu nechapem... nick mas taky, ze sa venujes interieru.... aj ten blog je to tom.... tak preco sa tu pytas o rady?? robis si nejaky prieskup, co sa paci ludom, alebo????? :-p
Odpovedať
@katrin21 :-) nachytala si ma, priznám sa, že robíme interiéry :-) priama otázka, ťažká odpoveď : samozrejme ma zaujíma názor väčšiny...sú nejaké aktuálne módne trendy interiérového zariadenia, tie sa zvyčajne tvoria najmä v Miláne v prvom rade ako dámske modely a tie sa prenášajú aj do bytového zariadenia...http://ildi-interier.blogspot.com/2011/01/svietidla-koniec-unavnym-tvarom.html tie sa k nám dostávajú odstupom nejakého času...tie ja tak trochu sledujem...ale to, čo sa práve páči v tej ktorej lokalite (farebne, materiálovo...), nemusí s hore uvedeným úplne korešpondovať, už aj preto nie, lebo si každé spoločenstvo pridáva nejaké tie svoje prvky a dostupné materiály. Som rada, že tento web tu tak funguje, že ja, resp. hocikto si vie vymeniť svoje názory, skúsenosti...a aj ja som len človek, fajn sa mi tu komunikuje so všetkými, s tebou výnimočne :-) si fakt šikovná ;-) máš aj ty niečo spoločné s interiérmi?
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tiez za bielu + doplnky v inej farbe... ale nie zase 10druhov farieb to nieeeeee :D v jednoduchosti je krasa podla mna
Odpovedať
Profilova fotka
@ildi_interier .....no....ci mam nieco s interiermi ja? to ze jeden svoj zariadujem :) a dalej spolocne mam s tym len to, ze som 2,5r chodila s jednym chalanom, povolanim architektom, hadaj odkial? Z Milána :-D :-D važne :) mozno ma to trochu ovplyvnilo, co som tam videla a zazila, hoci on nebol typicky architekt v nejakej firme, ale obycajny chalan, a praca: staral sa o univerzitu Politechnico a jej budovym rekonstrukcie...stavebny dozor... a tak.. A miloval Slovensko ...ale tak nieco ma naucil,obcas sme sli na nejaku vystavu tam, alebo na nedelne trhy starozitnosti na Naviglio, ... Taliansko ma iste ovplyvnilo, dalo mi iny pohlad na niektore veci... Z tou oneskorenostou tu o rok - dva, to mas pravdu.. pamatam sa, ako som si tam kupila strieborne topanky a tu na mna kukuali ako na blazna, ze co to mam a o tok v obchodoch vsetko zlate a strieborne , topanky, kabelky... :-D :-D :-D takze tak.... NO, ale odhliadnuc od toho, uz roky kupujem casopisy o byvani, ale len slovenske, lebo tie ostatne maju zavratne ceny, v tych len obcas listujem v hypermarketoch :-D bavi ma to, lutujem, ze som nesla studovat nieco ako bytovy dizajn, bavilo by ma to, ale tak v 18tke clovek nevie, co by robil... ze ano.... No a tak ako nestudovana radsej nekafrem do remesla profikom, aj ja si necham radsej poradit, ak vie niekto zhmotnit moju predstavu , lebo vnucovat mi, co sa mi nepaci a chciet ist len svojim stylom zabehnutym, to podla mna nie je dobry dizajner.. bytu, domu treba dat dusu majiteliov a to nemoze byt ako sablona v jednom style... kazdemu sa paci nieco ine :) Ale u mna je to skor o tom, ze viem co asi chcem :)
Odpovedať
Vacsine sa tymto urcite do vkusu netrafis ;-), ale za seba poviem, ze moze byt. Cierna ma fascinuje hlavne ako tabulova cern. V tom by som si kludne vedela predstavit hoci aj dvere, ci nabytok. Zbytok ale snehobiely, len pouzitie rozlicnych struktur a povrchov.
Odpovedať
Profilova fotka
@ildi_interier jaj, a este k tej kombinacii,... ako som pisala, biela s doplnkovou farbou je pre mna OK, ale ak je ta doplnkova zrovna cierna, tak to nie je velmi moja salka kavy.... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katrin21 to Miláno ti závidím ;-) talianska história umenia je ohromujúca, už roky sa chystám na milánsky veľtrh...a ako si takého chlapíka mohla pustiť k vode? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
jaaj, no to by bolo na dlho... dlhe a bolestne rozchadzanie... bolo to komplikovane a do inej temy by to bolo... nedalo sa.. rozhodne to ale nebol nejaky bohaty clovek, ani nic take... proste osud to tak chcel, aby sme sa stretli - mimochodom spoznali sme sa na SK... ;-) no, ale co uz... nevyslo to....z viacerych dovodov, ktore tu nejdem rozvadzat.. ale Taliansko sa stalo sucastnou mojho zivota, ciastocne aj prace a pod... takze :) Ano, Taliansko dycha historiou a ich styl zariadovania je celkom iny ako ten nas.. maju radi hodnotu starych veci + to krasne skombinuju s modernym :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ildi_interier ja som tiež asi v tom duchu, ako @evikg spomína...že väčšina sa snaží obzerať sa po iných a radšej brať "masovky" a trendy veci, a často je všetko potom preplácané... ... my sme napr. vedeli, čo chceme dááávno, asi ako a čo by sme dali do domu (ma celý život baví sledovať okolie, takže sme si hlavu moc nelámali, skôr je problém to nájsť alebo vysvetliť, čo človek chce .. ;-) ) Mne sa tvoj plán bieleho interiéru veľmi páči, aj keď je jasné, že vizualizácie nemusia byť veľmi lákavé -myslím tým, že bielej v skutočnom svete pomáha ozajstné svetlo, a preto ju robí kráľovskou farbou :-) štruktúra dokáže veľa a to postačí ;-) Ja čiernu v interiéri napr. vôbec nemám rada, kedinou výnimkou je kovovočierna (kované veci, techno, ale s citom...preto skôr uprednostním tmavošedú, ktorá pôsobí jemnejšie než čierna
Odpovedať
@pocem s tými štruktúrami si potvrdila jednu z mojich myšlienok...na jednu časť steny miesto nejakej bujarej tapety chystám veľkoplošné sádrové odliatky ako inak...biele :-) a vlastnoručne, musím však vystopovať, z čoho sa robí, resp. do akého materiálu sa vyrezáva forma...dík ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ildi_interier juj, to bude určite pekné...v týchto hand-made prístupoch je pekné aj to, ak to je náhodou nepodarok ;-) ak o tom nevie nik iný :-D Ja mám veľmi rada morské štruktúry - vlny, špirálky..a niekedy za mladi som mala plán spraviť takú stenu (schodisko? stenu? ) len bielu s odtlačkami špirál mušlí alebo kameňov -okruhliakov...
Odpovedať
@pocem morské sú tiež ok, ale nakoľko som na 90% rozhodnutá pre tento štýl : http://ildi-interier.blogspot.com/201... v palete black&white s trochu zelene, určite použijem niečo z pôvodnej škandinávskej organickej ornamentaliky prepísaný na moderný... chcem tomu dať trochu dynamiky...toľko plánov a tak málo času 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ildi_interier ja zboznujem bielo-ciernu kombinaciu, ci uz na obleceni, alebo v byte x-) ja osobne ju mam v byte este doplnenu o cervenu a potom sa mi tiez paci biela+hoci co :-D
Odpovedať
pridavam sa k milovnickam bielej plus... ja mam kuchynu cierna, biela, drevo plus momentalne zelena.. kupelnu biela, plus drevo, spalnu biela, cierna, plus drevo a fialova... Aj ked teda, nemohla som sa realizovat az tak, ako som chcela, nakolko moj muz nie je az taky nadsenec bielej.. :-| Biela necha krasne vyniknut prave drevo, ktore my mame na podlahach skoro vsade.. Cierno bielou nic nepkazis, doplnkova farba, alebo len drevo to krasne oteplia dodaju pocit domova..
Odpovedať
@akvi pozerala som tvoj album...gratulujem ;-)
Odpovedať
@ildi_interier dakujem, potesi :-) ...este to nie je tak, ako ma byt, sme stale v bojovej prevadzke :-D
Odpovedať
@akvi daj este nejake fotky ;-)
Odpovedať
@ildi_interier postune, ako mi to cas bude dovolovat, som rada, že sa ti pacia ;-)
Odpovedať
@akvi postupne budem este zadavt fotky, ako mi to cas bude dovolovat, som rada, ze sa ti pacia ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?