Moje negatívne skúsenosti so šróbovacím plisé

Kupil som plisé z portálu zaluzieweb.sk. V baliku nebol ziadny navod, ten bol na internete vo forme videonavodu avsak s viacerymi rozdielmi voci mojim plise. Nitky k plise neboli zarovnane a neboli ani natiahnute na plastove uchyty. Po montazi na okno sa plise pohybuje tazko. Navyse stale mi to posuva do roznych stran a nie je to zarovnane v rovine, vzdy je vyssie prava alebo lava stana. Taktiez neviem a nemam odkial zistit, ci su snurky dobre zamerane. Robil som to tak, ze som natiahol snurky a zarovnal, aby boli v rovine, potom strihol a priviazal na uchyty. Ake mate vy skusenosti s plise, odkial ste ich kupovali?
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc a nakoniec sa ti ich podarilo namontovať??
Odpovedať
@bacili su namontovane, uchyt je nekvalitny, nedrzi na hornej casti a na spodnej odpavava - je to len nasuvacie a pocase vsetkym odide, nechapem preco to nie je robene pevnejsie, napr. nasrobovanim....plise je stale krive, nikdy sa neposuva v rovine a stale tlaci do jednej strany....preto ma zaujima, ci to niekomu ide lahko, rovno, pri montazi to bolo dodane aj s nastavenymi snurkami na uchyty...alebo ste dopadli takto ako ja?
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc my nemáme plisé, tak ti neviem povedať, len ma zaujímalo, či sa ti to podarilo vôbec namontovať.
Odpovedať
@bacili podarilo, ale zle. Nema tu teda nikto dobre skusenosti s nejakou inou firmou?
Odpovedať
Zabava pre celu rodinu. Si pamatam ako som ako maly musel vyvazovat snurkami aby sa to vytiahlo alebo stiahlo v rovine :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc my sme kupovali cez eya interiér. Montovali sme si sami. Takisto sme postupovali podľa videa na internete. V balení bolo niečo take ako “vymedzovač” (neviem ako to nazvať). Slúžilo na to, aby sme si vedeli vymerat vzdialenosť zamerania od skla. Pracovníčka cez ktorú sne to riešili, nevedela nič o tom ako sa to montuje, ani aký presne rozmer treba. Veď zákazníci si to merajú a montujú sami, tak to nemôže byt zložité🤦🏻‍♀️ Tak sme si to naštudovali cez internet. Kupovali sme blackout zatemňovanie a údajne sú nemeckej vyroby. No veľmi tomu neverím, pretože prepravné štítky (Kurier) na krabici boli poľské. Už na pohľad ale vyzerajú naozaj kvalitne, priplatili sme si za hliníkovú listu. Kupovali sme bledosive, tak aby to vyzeralo jednotne. Prvé okna sme maturovali, potom si už manzel montoval sám. Ani nam nesedelo nastavenie z vyroby, museli sme tie šnúrky šteľovať a uzlikovat nanovo. Ako hovorím pri prvých oknách to išlo komplikovane, no potom to bola otázka možno 5-10 min jedno okno. Treba sa teda pohrať s tými snurkami tak aby to nepadalo a zároveň nešlo ťažko. Prvé okno sme urobili snáď az na 4-ty pokus..
Odpovedať
@ajka_k vie niekto aka tam je pointa, ci musia byt vsetky 4 snurky (2 na jednej a 2 na druhej strane) v uplnej rovine? alebo tam ma byt medzi nimi rozdiel? Ak mi pritahuje lavu stranu nizsie a pravu vyssie, treba skratit lavu alebo pravu stranu?
Odpovedať
@radoslavc My sme práve pred pár dňami namontovali plise bez problémov a to boli z obyčajného OBI. Návod nebol bohvieaký, ale montáž trvala pár minút a všetko funguje ako má, aj keď uvidíme neskôr, ešte sa používajú len pár dní. Jediné čo bolo treba namontovať bolo prickvanut tie držiaky na okno, na snurkach boli také plasty, ktoré sa len do všetkých 4 držiakov zacvakli, na spodku sa len urobili 2 uzliky podľa potreby a bolo. Pohybujú sa normálne v rovine.
Odpovedať
@julka1325 vsetky 4 snurky ste dali rovnakej dlzky?
Odpovedať
@radoslavc my sme tie šnúrky už mali od výroby zarovnané a navlečené na plastové úchytky, takže my sme s nimi v podstate nič nerobili, len zacvakli hore, zacvakli dole a len dole napli. Ale áno, šnúrky sú rovnakej dĺžky.
Odpovedať
@julka1325 odkial ste kupovali? bol som teraz v jednej firme a tam pekne tie uchyty prisrobovane k hornej a dolnej liste, rozumnejsie riesenie ako v zaluzieweb
Odpovedať
@radoslavc https://www.obi.sk/search/obi%20plise...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@julka1325 nevidiet tie uchyty, su napevno, na srobovanie - uchyty na stahovanie plise...
Odpovedať
@radoslavc Nie sú našróbované, bolo ich treba zboku nasunúť na lištu a dať na stred. Ale držia pevne, ako primontované.
Odpovedať
Profilova fotka
A preco nenapisete/nezavolate im? Oni vam ochotne poradia. Mame od nich rolety den/noc, montovali sme si sami a vsetko funguje ako ma. S ich komunikaciou som bola max. spokojna. Asi by som najskor radu hladala u nich nez na fore...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?