Minimalizmus

Ahojte sú tu ľudia, ktorí majú zariadený dom v štýle minimalizmu? Vďaka 😊
Odpovedať
Profilova fotka
@domix147 áno, ale som zvedavý, kto sa prizná.
Odpovedať
Neviem, ci presne podla ucenia minimalizmu, ale aj v byte som mal, aj v dome mam po navrate z dovolenky/navstevy/... chvilu pocit, ze nas vykradli 😄 Nasledne sa dostavi ulava zo vzdusneho a nepreplneneho priestoru 😉
Odpovedať
A co sa Vam najviac osvedcilo? Mne ide o to, ze chcem len to co vyuzijem. Teraz sme v 60 m2 byte, a chcem sa do domu len prelozit s tym, ze nebudem nakupovat nic ine. Lebo vsetko co mame tu vyuzivam. A tak som kupila aj nabytok, ze len co treba. A nemozete pridat par foto, aby som videla, ze ako to v relanej domacnosti, kotra nie je prepchata vyzera? Ja sa tak na to tesim😄😄😄👍👍👍
Odpovedať
@jan45 preco ved to je uuzasne a dokonala a nic nie je lepsie. Ja ked pridem k niekomu a vidimkopec rarokov vyzdob a sosiek ide ma trafit. Za to minimalizmus tak dokaze upokojit, a ten priestor prazdny a vzdusny.strasne som zvedava ked to zariadim a pride navsteva co budu hovorit😄😄😄😂😂😂
Odpovedať
Profilova fotka
@domix147 rybky v akváriu narastú podľa toho, aké je veľké. To neznamená, že z nich budú veľryby, ale ... To, čo popisujete, už nie je minimalizmus, pretože využijem aj vec, ktorú potrebujem raz za 30 rokov. Pred 50 rokmi som bol v domčeku pod Krížnou, žil tam veľmi príjemný pán, dom dedinský, v strede kuchyňa, vpredu izba, vzadu komora. Žil len v kuchyni, v jednom kúte sporák, v druhom posteľ, pri okne stôl, na stene vešiak s kabátom a puškou. Ešte pár drobností. Je to extrém, ale je to minimalizmus ad absurdum. Ale súhlasím s Vami, je mi ľúto ľudí, čo všetko svoje snaženie vložia do domu, v ktorom sú potom uväznení. Ale keď sa presťahujete do domu, zistíte, že máte viac možností ako v činžáku a bude sa žiadať viac priestoru na rôzne činnosti. To je najväčšia úloha pre architekta alebo konštruktéra, zistiť potreby investora a podľa toho dom navrhnúť.
Odpovedať
@domix147 moja skúsenosť je taká, že "iba" presťahovať nábytok zo 60m² do 200m² nebude stačiť. Priestor nebude "vzdušný" ale bude prázdny, nezariadený. My sme sa sťahovali z 51m² do 136m², na začiatok sme presťahovali nábytok. Byt nebol zariadený minimalisticky, nábytku bolo dosť, veď sme v ňom boli so 4 malými deťmi. V dome ostali na začiatku 2 izby komplet prázdne, v obývačke bol náš pôvodný gauč o rozmeroch 1x2m trápne malý. Bez dozariadenia neviem načo by mi boli ďalšie m² priestoru. Nevravím že mám v policiach sošky (mimo detských izieb ani police nemáme 😉 ) ale keď sme sa rozhodli že chceme väčšie bývanie, tak sme aj vedeli na aký účel ho potrebujeme a postupne ako deti rastú aj zariaďujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, pozri si tu v inspiraciach, najdes vela fotiek. https://www.modrastrecha.sk/inspirati... Uz davno sa nedavaju vystavne skrinky s poharmi ci zlatymi salockami do obyvacky. Nekupuj moc dopredu, ked sa nastahujes, kupis potom a adekvatne. Gauc, stolik, koberec, nizka tv skrinka, obraz, zavesy, kvet. Kuchyna Stol, stolicky. Postel, skrine. To na zaciatok, potom kupis ostatok. Ako hore pise zltalienka, nech je nabytok prislusny velkosti miestnosti. Ci si das sosky, alebo ine prachovky, je len na tebe. Navsteva ti len povie ze mas pekne zariadene.
Odpovedať
Ako riesite chodbu.Hlavne teraz ked je mokro vonku,mame dlazbu bledu a ta je hrozna,nevydrzi dlho cista.Co mate na 300 topanok?
Odpovedať
Pre kazdeho to znamena podla mna asi nieco ine, teda nie uplne ale chapes co tym myslim. Niekomu staci jedna vaza na stole a tiez to poklada za minimalizmus 🙂
Odpovedať
@emilia25 máme tmavú (tmavšiu) a máme rovnaký problém. Nepomôže nič iba upratovať každú chvíľu a počkať za lepším počasím 😄
Odpovedať
@sousedekovci89 co mate na odlozenie topanok.Vsetko davaju len pre 4 clennu rodinu a nas je 7.Topanky do skoly,topanky na dvor.
Odpovedať
@emilia25 máme pred vstupom rohožku, za vstupom druhú a pri botníku (taký malý ale sme len 2) ešte koberec a to okolie je vkuse zablatené ak je mokro a prach sa z toho roznosí potom až po dome 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
kupit len zakladne veci a tak zariadit. casom budes vidiet, ci potrebujes mat nieco dalsie. zalezi aj od toho, ako sa budete v takom priestore citit. niekto proste potrebuje mat okolo seba doma kadeco.
Odpovedať
@kordo3 no a potom na to len sada prach. to vidim ci uz v rodicovskom dome alebo u starych rodicov, za tie roky sa toho nazvlaka a len to zabera miesto.
Odpovedať
@kopin ja napr.potrebujem sustavne nieco doma menit,hlavne nabytok,nova energia.Tak aj velka obyvacia stena beha hore dole.Uz mi muz aj vravel,ze si mam vybrat stenu kde chcem tv na stenu lebo,ze uz nebudem moct prehadzovat.No co tak aspon gaucovu supravu vymenim.
Odpovedať
@kopin hej, to je ukazkovy priklad opaku minimalizmu by som povedal 😄 ale to su aj taki ludia, ze im je luto nieco vyhodit a len kopia a kopia.
Odpovedať
@kordo3 taka je aj moja svokra,haha ta ma dole izbu a ma tam obyvaciu stenu este za komunistov.Ja ked poviem,ze ideme 6rocnu stenu vymenit za malinku tak hned vsetko by si vyhadzovala a kupovala nove.nuz ked nebolo po mojom hned vtedy,tak casom si aj tak u muza vydupem co chcem.Hlavne,co sa tyka domu nasho.
Odpovedať
Profilova fotka
@domix147 minimalizmus neni len o zariadení domu (aj o tom) minimalizmus je filozofia... kupujem len to čo potrebujem, priestor mám taký aký potrebujem, energie vyrobím koľko nutne potrebujem, snažíme sa byť max. šetrný k život. prostrediu, vodu zo striech zvádzam do dažď. záhrady nie do kanála, na záhrade sme vysadili asi 40 stromov a zelene a pod... šaty a oblečenie na seba nekupujem už roky , pochopil som, že mám kopu vecí čo sa dajú nosiť a sú v pohode ako keby som mal každý mesiac kupovať nové handry čo mi budú visieť v skrini a pod... 😄 😄
Odpovedať
🙂 @dexter89 moja rec a dom postavim nie za 1.000,- eur za stvorak, ale za 500,- bo aj toto je minimalizmius !!! vykadim sa do kombi WC presne tak isto ako do geberitu 4x drahsieho aj toto je minimalizmusl, kurim klimou za 1/4 cenu ako s podlahoukou aj toto je minimalizmus na strechu si nenajebem bramac ale staci aj canadsky sindel aj toto je minimalizmus, nepostavim dom s ytongu ale s tehly za 10,- eur za stvorak aj toto je minimalizmus, nekupim umyvacku riadu ked mam dve zdrave ruky aj toto je minializmus vyprate veci sa mi vysusia aj bez susicky pradla aj toto je minimalizmus a potom, ze preco platim tak malo za elekt. no lebo som minimalista 🙂 🙂 🙂 ale to tu darmo budes vypisovat co je minimalizmus !!! bo dakto si nadrbe do domu pardon chaty, /inak nemozem nazvat chajdu pod 100m2/ jednu skrynu a uz je minimalista !!! vsak hypo na vecej nevydala 🙂 a zrazu je minimalista s nevedenim co od rozkose pri stavbe domu !!! ludia skuste to uz na zaciatku stavby ten vas MINIMALIZMUS !!!
Odpovedať
Profilova fotka
tak moderne domacnosti ano, respektive mladi ludia, ktori si stavaju dom si podla mna vo vacsine takto zariaduju domacnosti. inak je to pri tych starsich ludoch. @emilia25 presne ako pises, to je aj vekom aj dobou 😄
Odpovedať
@domix147 My sme sa snažili, ale keď prišli deti, celá naša idea pominula...
Odpovedať
@skrekyno my mame minimalizmus v detskych izbach,2 detske kde su poschodky,2 skrine,2 pisacie stoliky.No v izbach pomaly nik nespava,len cez den su tam inak bud s nami v posteli,alebo 2ja dole spolu.Hore nik nechce spat.Tak uz aj tak chalani su dost velky tak sa im kupia valendy 2.A hotovo.A zas mozem rozmyslat ako to usporiadat,aby to bolo dobre.Aspon zabava bude pritom.
Odpovedať
@lily87 minimalizmus hlavne pri obleceni a hrackach sa az tak moc veru neda.Nic ine nerobim,len zo skrin vyberam a bud prehazdujem alebo vyhadzujem do tych kosov na oblecenie a aj moje a muzove.Muz ma komodu plnu veci a nosi max 3 je veci.A ja tak isto zopar rifli,triciek a dost ostatne mame rok nepohnute v skrini.A zas si mozem prevzdusnit satnik.Niekedy su tieto temy tak inspirativne.Idem makat.
Odpovedať
@emilia25 vyzúvame sa vonku, čistou nohou ideme do domu, takže žiadny problém. Chce to len trochu disciplíny. Sme tak zvyknutí, robili sme to tak, aj keď sme bývali v byte. Na odloženie topánok máme tri police, ktoré nadväzujú na vstávajú skriňu, kam dávame ostatné kabáty a topánky. Na police dáš rohožku a môžu sa sušiť.
Odpovedať
@raphael42 na chodbu som dala 1 skrinu,co som chcela vyhodit,ale mala policky tak som tam supla topanky.Uz mi to liezlo na nervy mat po celej chodbe topanky.Predtym som kupila botnik,ze na 50parov kurnik sa mi rozpadol cely no co 20eur.Pri nas tolkych treba zo zeleza,aby vydrzal. No pred dverami by sa nam tazko vyzuvalo,ked je tam beton a na tom to zelezne na vodu a cistenie od blata.Ale musim tento rok muza naviest,vybetovat to ten odtok zrusit,dat tam peknu dlazbu a na to striesku,aby tam neprsalo a peknu rohorzku,co bude mat aj ucel.A dalsiu za dvere,tam mame taku gumennu.
Odpovedať
Profilova fotka
Najväčši minimalizmus v dome som zatiaľ tu na ms videla u @pavka139 aj keď ona tuším tvrdí, že nie je minimalista 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@emilia25 pred vchodom rohoz alebo kefovu rohoz na ocistenie od kamienkov/blata, dalsiu vsaciu na mokrost. A vnutri dalsiu, velku, saciu. Nie je to az tak esteticke, ale ucelne. Gumenna rohoz skor von, alebo uz na nu polozit vyzute topanky. Kludne dat na celu predsien saciu rohoz na zimu. Pre deti na dvor, alebo prace vonku by bol idealny druhy vchod.
Odpovedať
@lenkito10 no budem musiet nieco vymysliet,lebo miesto dlazby tam chcem dat plavacku.Ale dlazbu tam dame asi 2 rady na vyzuvanie a na to rohozku.
Odpovedať
@kavar ok pre mna je zas minimalizmus mat umyvacku, pretoze stale umyvame riad, sme 4ia,a takto nevytecie tolko vody dole potrubim Dalej susicku pouzivat budem, pretoze napr vesat pradlo, davat ho dole a zehlit... Tu minimalizujem svoj cas venovany pradlu a handram. Wc geberit, budem splachovat 3 litrami, alebo 6timi... A hlavne nekupujem koniny. Blbosti, vyzdobu velkonocnu, vyzdobu letnu, max vianocnu to je jasne... Taktiez veci do kuchyne mam nakupene... My sme tetar v malom byte, ale sme 4ia...potebujeme viac prisetoru... Nie veci ale priestoru.😊👍
Odpovedať
@emilia25 ahoj skvele je, naozaj nenakupovat len tak. Ja napr. Nenakupujem. Handry kupujem len detom to musim😊👍lebo rastu ale kupujem v pepcu, nepotrpim si na znacku a dalej posuvam. A sebe nenakulujem. Len ked potrebujem. Priklad raz som mala zimnu bundu 7 rokov😄😄🤦‍♀️a cizmy k tomu tiez. A stale im nic nie je. Takze ja nakupujem vzfy na mnoho mnoho sezon😄a usetris neskutocne peniaze... Tl je naaajvacsi prinos led nenakupujes. A este jedna vec ked sa odosobnis od hmotnych veci, budes bohatsia, a vmbudes mat cistejsiu mysel. Ja napr. Som volakedy vosla do pepca a kupila talu vazu hentaku vazu, taky vankus a bla bla... Teraz ked to vidim su to pre mna len lapace prachu a vobec to nekupujem👍👍👍😊 A kazdu vec ktoru od teraz budes chciet kupit, porozmyslaj ci chces, alebo ju fakt potrebujes😊👍ked si odpovies ze chces tak ju nekupuj. A este jedna pomocka led je nieco v akcii zo 70 na 50 a povedia ti ze usetris 20 eur... V skutocnosti minies 50 eur miesto 70...takze neusetris lebo vlastne minies😊😄
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?