Ktorý odvlhčovač do domu odporúčate?

Ake mate skusenosti s odvlhcovacom? A ktory by ste odporucili?
Odpovedať
1
2
Zalezi na co to potrebujete? My zatial byvame v byte a klasicky po vymene okien a zetapleni sa zacali rosit okna, najma v zime a obvzlast pri suseni pradla vo vnutri. Tak sme kupili odvlhcovac Sinclair za cca 240 Eur. Mensia skrinka ale ten za par hodin vytiahne zo vzduchu 5-6 litrov vody. AK manzelka susi pradlo tak za par hodin je vysusene. Tie tablety a rozne hluposti su vyhodene peniaze, pokial mate problem s vysokou vzdusnou vlhkostou tak mozem len odporucit. Ale je nutne povedat ze aj u nas to je iba riesenie dosledkov nie priciny orosovania okien...az by boli nejake okna s trojitym zaklasenim a plnene argonom tak by to zrejme nebolo take dramaticke. Takze zistujte priciny a rieste to.
Odpovedať
Profilova fotka
@danka773 mame tento http://www.odvlhcovace-desa.sk/odstav... a spokojnost.... ale nastastie sme sa uz prestahovali a v novom byte problemy s vlhkostou take obrovske nie su ;-)
Odpovedať
@danka773 my mame tiez znacku Desa, konkretne 716, tzn. vytiahne za 24 hod 16 litrov vody. Ale samozrejme pri "idealnych" podmienkach. Odporucam tuto znacku. Ja s nou mam dobre skusenosti. Vyuzivame ho aj v kupelni, kde nemame ventilator.
Odpovedať
a kolko vas vysiel ten odvlhcovac a kde ste ho kupovali?
Odpovedať
@danka773 kupovali sme cez e-shop a stal asi 250 aj s dopravou. Do IP ti poslem adresu tohto obchodu. Ponukaju ho viacere spolocnosti, v tom case, ked sme ho kupovali, tato stranka ho ponukala najlacnejsie a bol k tomu aj darcek k veci :-)
Odpovedať
http://www.microwell.sk/mw2006/produc... cena je tam okolo 230 €
Odpovedať
dakujem
Odpovedať
@danka773 máme odskušany tento a doporučujem http://www.odvlhcovace.info/odvlhcova...
Odpovedať
Profilova fotka
Do domacnosti radsej DH 720 ako DH 721...
Odpovedať
Profilova fotka
My mame tiez DH 721 a uplna spokojnost - odporucam.
Odpovedať
mame DH 720, pouzivam ho uz viac ako rok a zatial bez problemov
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
@bemake Extranaradie tusim zneuziva toto forum na reklamu. To sa hned pozna seriozny a neseriozny obchod, ze ?
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial si z Bratislavy, je tam aj pozicovna. Mozes si ho vyskusat a potom kupit. Dobry a ucinny je DH 751. Ma vykon 46 litrov za 24 hodin (pri vlhkosti 80% a 30 stupnoch okolitej teploty). Dobry je aj DH 720 alebo DH 721. Ma polovicny vykon. Je to skor do panelakovych bytov. Toto je link na najlacnejsie v okoli BA. http://www.ohrievac.sk/?pageid=59
Odpovedať
DH720 - spotreba 370W, za 24h je to 8.8kWh. To je hrozne. To fakt radsej trochu prikurim a 2x denne otvorim okna a vyvetram. DH751 - spotreba 900W !!! to je 21kWh za den !!! Prevadzka elektrickeho odvlhcovaca rozhodne nie je zadarmo !!!!
Odpovedať
@pivec to máš pravdu....radšej našetriť na riadené vetranie.... ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Aký je Váš názor na odvlhčovače Elektrolux?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Prosim mate niekto skusenost s odvlhcovacom de longi dds 25 ? Spotrbu uvadzaju 410W. To uvadzaju na den? Alebo...?A kolko je to kwh?dakujem za info.
Odpovedať
@danka773 Nedávno sme kúpili tento http://odvlhcovace-vzduchu.heureka.sk... pre mamu. Je to veľmi kvalitná nemecká značka. Kupovali sme ho na základe veľmi dobrých referencií a po dlhom študovaní sme sa preň rozhodli. Nebol to omyl, vlhkosť odsáva vynikajúco - za 12 hodín prevádzky sme vyliali cca 11 l vody. Počiatočná vlhkosť bola 76% a konečná 50%. Má dosť veľkú nádržku na vodu, dobrý výkon, primeranú spotrebu, vlhkomer, možnosť nastaviť vlhkosť pri ktorej automaticky vypne, možnosť ale nastaviť aj nepretržitý chod. Vhodný je aj na sušenie prádla. Cena je myslím na takýto výrobok veľmi slušná.
Odpovedať
Profilova fotka
Musel som sa z chuti zasmiať... Tak najprv si vymením okná za plastové, potom zateplím barák a budem každému vysvetlovať, aké je to super, že koľko ušetrím za rok na kúrení. Ale to, že ušetrené peniaze predrbem na elektrike, ktorú mi zožerie odvlhčovač, aby som odvlhčil barák- to radšej nikomu nevešám na nos, aby som nebol na smiech... :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
@bubulka722 toľko vody za deň to je ako práčovňa, z čoho je taká vysoká RV?bežne mám okolo 50% , a tiež sú okná tesné,nestačí nárazové vetranie?
Odpovedať
@duzu Takúto vlhkosť nemám my v novostabe, to by som bola zúfalá. Naši majú dom stavaný v 70-tich rokoch, na pár miestach sa im na zimu objavuje pleseň tak ho kúpili. Ja som si ho na pár dní požičala, ale nebolo veľmi čo odvlhčovať, najvyššia hodnota bola 62% aj to pri varení a hore som sušila prádlo. Rodičia sú s ním veľmi spokojní.
Odpovedať
my sme mali podobným problém, bývame na treťom poschodí a sused to s kúrením nepreháňa. Je tam jednak málo a len temperuje ak sa to dá tak nazvať, stena v rohoch ustavičné mokrá, až nám prešla trpezlivosť a objednali sme elektronicky odvlhčovač. Po dôkladnom zvážení sme sa rozhodli pre značku Qlima DD 108, ktorá je síce u nás neznáma ale v Holansku je špičkou na trhu. pracuje extrémne potichu, a je malých rozmerov. Navyše ma Ionizátor a :-) vstavané filtre takže to máme aj ako čističku vzduchu. vyšiel nás na necelých 300€ aj s poštovným. Ak som dobre videl už sa predáva aj na slovensku a môžem ho smelo odporučiť.
Odpovedať
Máme doma veľmi vlhko a plánujem kúpiť odvlhčovač. Potrebujeme odvlhčovať nielen do kúpeľne alebo kuchyne ale aj do izieb. Neviem či mám kúpiť viac menších a nechať ich v izbe stále alebo jeden výkonnejší a prekladať ho z izby do izby. Ako to robíte? Prenášate odvlhčovač z izby do izby? Alebo stačí dať ho niekde do stredu bytu? Len neviem či by všetko dobre odvlhčil keď sa zatvárajú dvere do izieb. Poraďte mi prosím.
Odpovedať
@syringa musíš ich preniesť alebo dať na chodbu niekde do stredu a pootvárať dvere. Sama uvidíš účinnosť - čo berie, akú na veľkú plochu má dosah. Prioritne ale je na jednu otvorenú miestnosť.
Odpovedať
@stolverka tak to by asi bolo lešie kúpiť si radšej zo silnejším výkonom, keďže bývame v rodinnom dome a obytna plocha tiež nie je malá, dík za radu :-)
Odpovedať
@syringa ja myslím, že ho proste budeš sťahovať, lebo ten zvuk, aj keď kúpiš tichý je počuť. Držím palec.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte.. mohli by ste mi poradit prosim? potrebujeme odvlhcovac vzduchu do bytu, miestnost max 30m2, cca 60m3.. potrebujeme ju ale odvlhcit na minimalnu moznu hodnotu, cize ked to pojde aj na 20-30% v miestnosti je teplota cca 21-24 stupnov, vlhkost cca 65%. vedel by mi niekto poradit, aky odvlhcovac toto dokaze a podla coho vybrat? potrebujeme sa vlhkosti zbavit co najrychlejsie, kedze tam bude neustale vytvarana nova vlhkost? skusali sme odvlhcovac guzzanti GZ 591, je pisane, ze dokaze odvlhcit az do 20%, ale zatial sme sa pod 50 nedostali.. neviem, kolko casu potrebuje a co ho ovplyvnuje. viete mi poradit?? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a 50% je optimalna hodnota. 20% je nie velmi zdrave :(
Odpovedať
@j_ank_a zaizolujte tu miestnosť, všetko živé odtiaľ preč, dajte ten odvlhčovač a zavrite. Potom zoberte odvlhčovač a zavrite. A ak ste to dobre zaizolovali a bude tá miestnosť dobre uzavretá, tak tam budete mať stále RV 20%.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?