Koľko vás stála sálavá kachlová pec?

má niekto zhotovenú sálavú kachlovú pec? Môže mi niekto napísať koľko ho taká pec stála? Chcel by som vedieť aspon približne na čo by som sa mal pripraviť......
Odpovedať
1
2
8
zhotovenie stoji od 4000eur hore
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan28 my budeme stavat taku a kachliar nam povedal odhadom zatial 3 - 5 tis eur takze uvidime kolko to bude
Odpovedať
tiez planujeme taku pec a mame zatial take iste kalkulacie - okolo 5 aj s robotou. Ide o typizovanu skladacku objednavanu ako celok a ta sa potom zostavi a napoji na mieste. Ale ak uz ma niekto cerstvo postavenu, tiez by ma velmi zaujimala konecna cena a uplne najlepsie by bolo aj s fotom-velmi zalezi od velkosti a parametrov
Odpovedať
Dik všetkým za info , s cenou okolo 5 tisíc som asi tak rátal, tak uvidíme čo povie kachliar. Mám asi takúto predstavu....
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan28 ta je krasna :) pozri moj album ak xces pre inspiraciu ja som uz videla asi vsetky fotky na webe co existuju :D
Odpovedať
nas stala kachlova pec 1000 eur dobra robota
Odpovedať
Profilova fotka
@rewop peknucka, mozem sa spytat aky velky priestor vam vykuri ?
Odpovedať
@zuxik vykuri cely dom je otvoreny 125 metrov štvorcovych prizemny bungalov.teplučko parada
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@rewop rada by som poziadala o kontakt na firmu, ktora ti piecku stavala. Dakujem
Odpovedať
@rewop - to je cena za pracu ? co stala samotna pec, aky to je typ a ako mas rozlozene izby ked ti to vykuri cely dom?
Odpovedať
tieto su velmi zaujimave. http://www.talc.sk/mastencovepece/tul...
Odpovedať
pekny den vsetkym, 7 - 8 000 eur spolu cena za pracu a material, protiprudova akumulacna pec "masonry heater" (finska pec), 4 tony, jediny zdroj kurenia :=)
Odpovedať
Článok sa načítava...
nasa pec sa prave zacina stavat, ide o mensiu kompaktnu stavbu, povodne set dodavany firmou Hein (MKK003), nakoniec s mensimi upravami a prieduchmi vyvedenymi do vedlajsej izby (spalna). Konecna (uz schvalena a potvrdena) cena je 4225e vsetko spolu, este aj s pripravou na elektronicku regulaciu a asi 200 kilami mastenca (zlepsuje akumulacnu schopnost). Liatinove horenisko (vlozka), len minimum dekoracnych kachlic-tu sa najviac usetrilo. Fotky by mali byt o par tyzdnov. Robi nam to seriozna firma a seriozny majster, videl som od neho veci a bola velmi kvalitna a precizna praca.
Odpovedať
Profilova fotka
@kafulienka aj my si ideme dat finsku pec od p. jurcika. Vyhreje rovnomerne cely dom, je to skvele riesenie. Okrem toho budeme mat kachlovy sporak s podkovou na ohrev teplej vody do bojlera.
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka vyzeraju zaujimavo.. mate zistene ceny? boli by taketo pece vhodne aj do ned domu?? diik
Odpovedať
@yaninca - este nie. cakame na cenu.
Odpovedať
@tigerca10 - co to je za system ohrievania vody do bojlera s podkovou??? vies to vysvetlit?d at nejaky obrazok co to je?
Odpovedať
Profilova fotka
v sporaku je zabudovana podkova na ohrev vody, ktora ide potom rurkami do bojlera. :)
Odpovedať
@tigerca10 - aka podkova? to je len nejak vytvarovana trubka alebo? Co sa stane ked je uz bojler aj podkova nahriata? kam davate prebytocnu horucu vodu?
Odpovedať
Profilova fotka
v bojleri nie je ziadna prebytocna voda :) neviem presne, ako podkova vyzera, ma asi tvar podkovy, v sporaku je nadoba s vodou a ta voda potom prechadza trubkami do ostatnych casti, kde su rozvody. ked mam pravdu povedat, technicky to vysvetlit neviem ... :)
Odpovedať
@tigerca10 - no vsak ono to je nieco na principe vodnej krbovej vlozky - "vodnika". Si zober ze kuris v peci a zohrieva sa ti voda ktora ide do bojlera. Ale co sa stane ked vodu s bojlera nepouzivas ? - kam das tu prebytocnu teplu - po case az horucu vodu aby ti nebuchla nadoba alebo trubky alebo spoje ci bojelr a pod??
Odpovedať
@ladislavr - odkoho mas taku cenu ? kde si kupoval pec a mastenec a ako to tam vlastne vsetko naukladas?
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka vodna krbova vlozka nie je moc dobre riesenie. ohrieva ti vodu a tym padom ti neohrieva tolko vzduch. ale samozrejme zalezi, ci chces mat krb len ako doplnkove kurenie alebo primarne. s tymi trubkami a nadobou neviem, ako to funguje. principialne ide o to, ze kuris v tom sporaku len vtedy, ked si chces ohriat teplu vodu. nie je nutne kurit v nom doaleluja, kym ti neroztrhne nadobu s nespotrebovanou horucou vodou.
Odpovedať
@yaninca cena 9 190e.....riadna suma.. musime haldat nieco podobne ale o polovicu lacnejsie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka uff..:(
Odpovedať
@adam_janka ponuku sme mali od firmy STC Krby/Stehel Construction s r.o. zo Sintavy pri Seredi. Zaujali nas pece-skladacky od ceskej firmy Hein a vyberali sme tak, aby sme sa zmestili do cca 4000e kompletne a zaroven aby to nebol len ohnicek na pozeranie, ale normalne vykurovacie zariadenie. Nam sa do domu velmi nehodi obrovska okachlickovana stavba-preto sme vybrali spomenuty model, ale uz ako individualny projekt, ktory ked nam spracovali (vyhodili sme z toho tmavu keramicku lavicku a akysi dekel keramicky na vrchu) vysla z toho taka cena. Povodne to bolo dokonca pod 4000, bez toho mastenca by to bolo este asi o 200e menej, ale chcel som tu pripravu na elektronicku regulaciu. Ked vystanu peniazky, dam to domontovat. No a ukladat nebudem nic, spolahnem sa na majstra, konstrukcii pece velmi nerozumiem. Dohodnuta cena je samozrejme aj s robotou, dokonca povedal, ze mi to bude fotit a posielat fotky do mailu, kedze sa nezdrzujeme na Slovensku a nemozem pri tom byt.
Odpovedať
@kafulienka paradna...
Odpovedať
@rewop nad takymto soliterom sme tiez uvazovali, ale nedal sa-mame blbo postaveny komin
Odpovedať
otazka na tych, co uz pec maju: cim ste tepelne izolovali pec od deky (tehlou, porobetonom, keramzitbetonom, styrodurom)? pec ste stavali po omietkach a poteroch alebo pred?
Odpovedať
Profilova fotka
takze nasa pec bude stat 5 tis eur (kuk obrazok aj s rozmermi) @marisha1982 sice ju este nemame, ale kachliari nam povedali ze treba uplne vynechat polystyren a potom to len cele zarovnat poterom, ziadna izolacia tam nebude, treba sa ich opytat cize stavat budu po poteroch a musia mat elektriku a vodu, ak by bolo uz zima vonku myslim ze vraveli ze nesmie byt v dome menej ako 15 stupnov
Odpovedať
1
2
8
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?