Koľko vás stál krb?

koľko vás stál krb? my máme rozpočet na 5600,- eur. Ide o klasický voľne stojaci krb, bez akéhokoľvek napojenia na niečo iné ( prieduchy, výmenník....
Odpovedať
1
2
8
rozpočet je bez komína a obloženia. Nie je to veľ, vložka spartherm
Odpovedať
je to asi rozne. My sme za nas dali tiez cez 4.000eur do 5.000eur, neviem presne. Vlozka stala cez 2.000eur. Niekto sa zmesti do podstatne nizsej sumy. Nam to robili krbari, firma, sami sme si na to netrufali. Mame tam aj nejake samotove tehly, aby dlhsie drzal teplotu. Tiez je to bez prieduchov. Vlozka ROMOTOP.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodus nebudem hovoriť v eurách, bolo to ešte za koruny. Vložka Laudel 21 000 Sk, materiál na obstavbu 6 000sk (izolačné dosky), práca šikovného majstra (murár) 6000sk, kominár napojil vložku na komín plus vystavil potom revíznu správu cca 3000sk. Mám ho v albume.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme nacenenú kachľovú pec, cena 4750€, z toho práca 1200€.Ale len dierka, špeciálne určené pre kach. pec stoja 1000€. :-D
Odpovedať
@jankazb pozerala som krb, to je postanený uprostred izby v priečke?po takom túžim
Odpovedať
Profilova fotka
@nikabrunc áno, to je iba šírka 150 uprostred miestnosti. Po oboch stranách je priechodná do jedálne, kuchyne...
Odpovedať
@jankazb super a je napojený aj do radiátorov?
Odpovedať
Profilova fotka
@nikabrunc Nie, máme podlahovku, toto je iba pre radosť a na prechodné obdobie. Ani prieduchy sme neťahali.
Odpovedať
ja chcem takým spôsobom oddeliť obyvačku od kuchyne. tak nech kúri @jankazb
Odpovedať
My mame krbovu vlozku firmy KOBOK a sme spokojny
Odpovedať
Profilova fotka
@dodus do tej ceny by sme sa mali zmestit v pohode :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ja som mal dnes krbára na stavbe, kde sme riesili ponuku. Vlozka rohová Spartherm 3163 €, ostatný material (mám presne polozky, napr. šamotové platne, izolacne dosky, dymovod, mriezky, faserkit, ....) 1 193 €, praca 780 €. Spolu 5 136 €. Este ak sa rozhodnem pre kamennu rimsu to bude este navyse. Zdá sa mi to dost ale chcem kvalitu a nie nepouzitelnú rárohu. Idem do toho :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mirorsx to mas trojsklo vložku? podla ceny predpokladam...
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 Kati to budu asi nejake hogofogo super tuti vlozky, az mi mihalnice pretocilo http://www.krby-tuma.sk/krbove-vlozky... A to si mirorsx vybral este taku lacnejsiu, ale co som si pozeral fora, tak je to spicka.
Odpovedať
Profilova fotka
ved ano, Spartherm a Ruegg co mame my, sa po sebe dizajnovo opičia.. ale 3tis za sklo vpredu, to je moc :(
Odpovedať
Profilova fotka
Fuha, akosi tie krby zdrazeli :-) My sme dali za krb priblizne 4 000 €, mozno o kulilincek viac, bez komina a oblozenia, aj s prieduchmi. A to mame podla mojho laickeho odhadu celkom velky.... Ale ako tak pozeram, dnes by sme sa vysplhali o dost vyssie..no mame to my stastie :-D
Odpovedať
nedalo mi to a pozrel som ich účinnosť bežná cena navýšená za otváranie dvierok , prečo by tam dávali obyčajné najpraktickejšie na pántoch ked tam mohli dať výsuvný systém, niekedy to dávali aby vložka slúžila i na opekanie, to ale už nie je na kúrenie a za tú sumu môžeš kľudne kúpiť konventory a prevádzkovať 10 r drahým prúdom
Odpovedať
@duzu tiez tomu nechapem....bezne 12kW vlozky idu od 400€ vyssie.....aj ked chapem,ze nemaju vsetky vymozenosti ako tie drahe,ale na obcasne kurenie to bohate staci....niekto sa tu moze ohanat ucinnostou,ale najprv si treba zistit za akych podmienok sa udava ta ucinnost a clovek pochopi,ze tak doma kurit nedokaze.
Odpovedať
@duzu to mas pravdu. Ked si zoberiem, ze len krb za vyse 5 litrov, plus komin, pravidelna udrzba a revizie, a to mu k tomu treba este stale nejaky normalny topny system, tak by som sa na to vykaslal, tie prachy za krb + komin, dal do izolacie, tym padom mohol znizit vykon vykurovacej sustavy a mal klud. Ak by chcel kurit len krbom - tak to by mal kotolnu. Mne ososbne to vadi. Moj ujo si tam vykuruje dom, v jednej izbe ma 26 -28 aby mal inde cez prieduchy prijemne 22. Takze aj v zime sa neda v tej izbe vydrzat... lebo v okoli krbu to nenormalne sala. Treba si uvedomit, ze tie prieduchy sa robia zvycajne pod stropom, takze teply vzduch sa rovno drzi hore a az ked sa ochladzuje klesa dole. Takze v takej izbe moze byt rozdiel medzi podlahou a stropom v pohode aj 2 -3 stupne. Aby to nakoniec neskoncilo tak, ze zakuris par krat a potom sa na to vykasles. Ked ma ta vlozka 8 kW, pricom tolko je povacsinou tepelna strata domov z Ytongu (ale to uz je pri extremne nizkej teplote), tak mat taky krb v jednej izbe - je dost silny predpoklad prekurovania. A zase vykurit na 26 a potom to nechat klesat na 21, je tiez riadna blbost. Takze moj nazor - dat v dnesnej dobe 5-6 tis, za krb s kominom je nezmysel.
Odpovedať
krbová vložka spartherm, rohová, dvierka výsuvné - dokopy za celý krb: 6000 EUR. krb už nebudeme meniť, tak nech je pekný a funkčný :-)
Odpovedať
Profilova fotka
1400 vlozka400 kamen 200drobnosti a780 praca =2780E :-D nedali sme mramor na tom sa usetrilo http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/c...
Odpovedať
Nás nestál ani korunu :-D - nemáme a nechtěli jsme ho. Topit jen krbem mi přijde jako vracet se o 30 let zpět, nepořádek, práce se dřevem, čištěním, častější malování, přijdu do zimy a nejprve musím zatopit - tak to chodilo za dob našich babiček. Krb jen pro občasné přitopení se při cenách, které zde uvádíte, nemůže nikdy vyplatit. Ale je to jen můj názor - např. můj syn se hrozně divil, že do nového domu nedáváme krb, on by ho naopak moc chtěl. Každý to má prostě jinak. :-) Ale musím uznat, že některé krby, které jsou zde na MS k vidění jsou kráásnéé.
Odpovedať
@aneri53 ani obraz na stene sa mi nikdy cenovo nevrati, detto krb, je to o interieri, zimnej pohode, ATMOSFERE. Nasa vlozka stala cca 1200 + sadrokarton na oblozenie a funguje vyborne, nieje na vykurovanie len pre atmosferu. Prave preto ze to nieje funkcna zalezitost by som 5000 za nu nedala.
Odpovedať
@aneri53 100% suhlasim. My sme ho zrusili tiez. Komin (schiedel Absolut cca 1400) + vlozka + obstavba + externy privod vzduchu a vsetko okolo by nas stalo cca 4-5 tis. Aj ked v projekte bol, tak sme ho nedali a tie prachy som vrazil do lepsieho zaizolovania. Nezabera to miesto v obyvacke, netreba vybavovat cistenie komina, nemusim skladovat drevo ( na pozemku), cistit krb, pravidelne ho rozkurovat (zaberie to par minut, ale predsa).
Odpovedať
Profilova fotka
@aneri53 @atlaska my napr.v zime kurime krbom kazdy vecer, dokurujeme tym cely predny priestor domu, ktory je otvoreny, a teda u nas to nie je len dizajn, hoci aj tuto funkciu sme brali do uvahy , lebo vykuril by aj lacnejsi krb asi...ale nechcelo by sa nam pozerat na nejaku obyč. liatinovu vložku, tak preto sme sa takto rozhodli,ale samozrejme, je to na každom, ako sa rozhodne.. Niekto chce kurit a netrapi sa vzhladom, niekto chce len pre interier doplnok a kuri 3x do roka a niekto chce obe veci dokopy :)
Odpovedať
@katrin21 Já jsem asi dost rozmazlená :-D Chci vstávat do tepla, přijít z práce do tepla a to všechno bez práce :-D :-D Vy to máte alespoň vyřešené tak, že vytopíte celý dům. Ale naši bývalí sousedé z řadovky měli krb. kamna - v obýváku hic na padnutí a když se šli sprchovat, tak v koupelně měli 17 st.- brrr. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@aneri53 nie nie, nevykurime cely dom :) len prednu cast ., ktora je ale velka a kde sa vacsinou zdržujeme. inak kurime podlahovkoou, ale kedze moj ma rad chladnejsie, tak staci kurit na menej stupnov ( zadna cast domu) a tu prednu si takto vykurim a mam krasne teplucko :) a termostat vypne . ale nemame tam 17st samozrejme, to by sme neznieslo.. vzadu kuri na 21 -22 ale je fakt, ze takto v prechodnom obdobi je to niekedy jedine kurenie v dome a staci :)
Odpovedať
Profilova fotka
@aneri53 a preto sa robi kombinovane kurenie. My mame krb a plyn. Ked sme doma, kuri sa v krbe a ked sa v noci ochladi, tak moze zopnut kotol a dokuri cez radiatory. Takisto aj ked ideme niekam prec, tak riadiaca jednotka si funguje vo "vlastnom svete". Nikdy dom nevychladne. A uz sa to tu riesilo, dobre rieseny dom strati za 12 hod 1stC. takze bohate postaci aj krb a nejake zalozne kurenie. Krb sme davali hlavne ako zabezpecenie komfortu byvania. Teraz ked byvaju take narazove zimy, moze sa stat s el. kablami hocico (aj sa stava). Zial ziaden typ kurenia sa bez elektriny nepohne okrem krbu. A pri dvoch malych detoch si nemozem dovolit ostat v zime den bez kurenia. A mozem sa stavit o hocico, ze zalozne zdroje ku kureniu nema 90% osadnikov MS.
Odpovedať
@mariand zaloha k vypadku elektriny je elektrocentrala ;).
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 ved to marian myslel, nejaky dieselagregat a pod...
Odpovedať
1
2
8
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?