Koberec

Profilova fotka
Ahojte,dávali ste niekto koberce/ rigu na poschodie v dome do novostavby? Okrem kúpeľne tam dlažba. Výhody,nevýhody, vďaka.
Odpovedať
@vladimiiiirka moj krstny ich najprv chceli dat pred 15 rokmi docasne...kym dosetria na podlahy... maju tieto koberce doteraz...keby sa nam nepodarilo tam vypalit dierku tento rok....tak ich asi ani nevymenia Takze uplne v pohode si ich dajte..je to efektivne riesenie
Odpovedať
Akoze natrvalo, ci len takto docasne nejak to chcete davat?
Odpovedať
Profilova fotka
@marex4 natrvalo
Odpovedať
Profilova fotka
@vladimiiiirka ahoj, keby manzel nebol proti, dala by som kobare do izieb, no mame prizemny dom. Vyhody: prijemne, nie studene, neviri sa prach, povysavas. Nevyhody: nestoja na tom rovno kocky a nejdu na tom auticka 😄 Cistenie narocnejsie ked sa vyleju farbicky, potajme zabudnuta cokolada, ak bude babatko/dieta casto vracat. Je to vraj zdroj necistot, najma pre alergikov.
Odpovedať
@lenkito10 to teda ja, my mame asi len dva take mensie koberce doma, aj to len v kuchyni a v obyvacke pod stolom konferencnym, pretoze zena ta je alergicka na prach a to hned by prskala, koberec sa neda dokonalo povysavat to je podla mna zasadny problem :/
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@vladimiiiirka Ahoj, môžem sa opýtať, dali ste nakoniec koberce na poschodie? My sa momentálne pohrávame s touto myšlienkou. Chceme rekonštruovať poschodie, momentálne tam máme plávajúcu, ale v každej izbe (spálňa, detská i., pracovňa, chodba) je vlastne na väčšej časti izieb aj kusový koberec. Teraz rozmýšľame nad celoplošným na celé poschodie. Aj sused dával minulý rok koberec na poschodie do novostavby, tak nás ešte viac namotivoval.
Odpovedať
Profilova fotka
@stanka_s ahoj, akurát to teraz riešime, majú prísť pozrieť dať nejaké vzorky...ideme dávať celoplošný koberec, samozrejme už sme rozhodnutý😁. Aj doma v byte, v detskej a spalni máme a sme spokojní 😉.
Odpovedať
@vladimiiiirka jej, super, my plánujeme prerábku najskôr v lete, takže ešte máme čas na rozhodnutie, ale obaja sme tomu naklonení 🙂 Môžeš mi potom poslať foto do správy?
Odpovedať
Profilova fotka
@stanka_s vsimol som si, ze takto to dava teraz coraz viac ludi. Mam pocit akoby sme sa vracali v case. Avsak nie som toho zastancom. Podla mna koberec je zbytocne lapac prachu a sposobuje potom zbytocne problemy, alergie a podobne. Pravidelne vysavanie, tepovanie, na nervy, aspon teda u nas, takze my sme tu myslienku hned hodili za hlavu. Najma ked je dnes podlahove kurenie vo vacsine domov tak mi to pride zbytocne.
Odpovedať
@jp9 na poschodí podlahové kúrenie nemáme, preto nám vyhovujú teplé koberce pod nohami, ktoré máme aj teraz, len nie na celej podlahe, ale v každej izbe na poschodí na väčšej časti izieb. Vysávame pravidelne a aj iRobot máme. Teraz sa budem skôr zaoberať výberom vhodného typu. Každému vyhovuje niečo iné 🙂
Odpovedať
Môj subjektívny pocit je, že mi je príjemnejšia chôdza naboso po koberci ako po tvrdom povrchu - po plávačke či dlažbe. Včera napríklad som sa hral s mačkou na zemi a kolenačky to bolo tutovo pohodlnejšie na koberci ako keď som buchotal kolenami po plávajúcej podlahe 🙂 Ostatné výhody či nevýhody už spomínané boli.
Odpovedať
@toky1 tak to je jasne, ja osobne by som si najradsej dala take tie celoplosne koberce, ako sa davali kedysi 😄 co sa vysavania tyka, tak mi to pride tiez prakticke, menej casto sa umyva tym padom podlaha 😄 a niekomu to mozno pride take retro, ale tak vseobecne sa moda podla mna vracia. su koberce, ktore mozu vyzerat pekne aj takto na celu plochu izby🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@krahuliatko a tak retro. Teraz sú už tak krásne niektoré tie koberce, že to je fakt niekde inde. Je to celé len o tom, pri čom sa lepšie cítiš, sú ľudia, ktorí by si ho nedali za nič na svete a iní zas nemôžu len dlažbu a plávačku
Odpovedať
Profilova fotka
@stanka_s samozrejme pridám foto😁
Odpovedať
@krahuliatko s týmto mám osobne problém s tým, že keď máš celoplošný koberec máš problém vziať, vyprášiť, vytepovať a tak podobne. Je lepšie keď je menší koberec, že ho vieš dať aj von, poriadne vyčistiť, pod ním pozmývať podlahu.
Odpovedať
Profilova fotka
@bibi801 pokial nie su doma nejake zvierata, tak koberec je mozno fajn, ale ked su zvierata, tak koberec ani za svet, to chlpy, pachy a vsetko, to podla mna nie je vobec dobre a ani prijemne a lepsie sa zotrie iba podlaha ako vysavat celoplosny koberec 😄
Odpovedať
to je jasne, bez zvierat sa take nieco velmi lahko udrziava, tiez si to viem predstavit 😄 ale tak aj pod tym celoplosnym kobercom treba raz za cas tu podlahu poumyvat, to nie je len tak 😄 takze to tiez nie je uplna sranda si myslim 😄
Odpovedať
@ado88 tak to hej, to by bol potom koberec len zberačom rôzneho bordelu. Ono záleží čo ako človek má. Všetko má niečo do seba, no aj nejaké top mínus. Už len komu čo vyhovuje
Odpovedať
V spálni máme celoplošne lepený koberec priamo na poter (resp. na nivelák) a je to úplne fajn - 100% by som do toho išiel znova.
Odpovedať
Profilova fotka
@lrdk sestra to podobne riesila do detskej izby pre deti. sice nie lepeny, ale tiez davali koberec na celu plochu miestnosti. jednak netreba napominat stale decka, aby si sadli na nieco ine nez na chladnu zem a prest sa len tak na boso po fajn koberci, tak je to dost rozdiel oproti nejakej studenej dlazbe alebo podlahe.
Odpovedať
@lrdk ked ste takto davali koberec, tak si vyberal aj nejako, ze s akym vlasom, aky husty, aby nebol problem s udrzbou? Aby sa to dobre cistilo keby nieco aby nebolo narocne ho vysavat?
Odpovedať
@matlies vieš čo, nechali sme si poradiť, aby bol ten koberec vhodný na lepenie a na podlahové kúrenie. Primárne sme chceli "hustejší" koberec, nie taký ten typický hotelový druh s nízkym vlasom. Nakoniec sme vybrali koberec, s takýmito parametrami: - Záťažová trieda: 23, 31 - Výška vlákna: 11 mm - Celková výška: 15 mm - Hmotnosť vlákna: 2 500 g/m2 - Celková hmotnosť: 3 200 g/m2 Link: https://www.koratex.sk/casanova-35-11927 Čo sa týka údržby, tak je úplne fajn. Zvyčajne ho vysáva robotický vysávač (Roomba) - síce je vidieť, že sa "trápi" viac ako pri podlahe, ale povysáva ho 100% dobre.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@stanka_s ahoj, posielam foto koberca celoplošného 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?