Klasické parkety uložené do rybiny, aký nábytok k nim do obývačky?

Máme na byte klasické parkety ukladané do rybiny v blehohnedj farbe, neviem aký nábytok a sedenie by sa k nim farebne hodilo, nemám rada ,,starožiný nábytok", steny sú biele.
Odpovedať
Akykolvek. Rybinovym spojom byvali spojene diely napr. na stokerlikoch, lichobeznikove zuby, co do seba zapadli.
Odpovedať
Profilova fotka
@nesbo zvolila by som jednoduchy moderny az minimalisticky nabytok, pokial je ti to blizke..parkety vyzeraju velmi pekne, ked nebudu zastavane komlikovanym nabytkom, krasne vyniknu a daju glanc celemu priestoru :) Farebne mozes ist pri sedacke napr. do sivych odtienov, azurovej, modrej, zelenej apod. Urcite by som vybrala kvalitny material, najlepsie textil. calun, moderny, odolny..co sa tyka nabytku, mozes kludne ostat pri podobnej farbe ako je podlaha, cize dekor buk, dub, bez vyraznej kresby dreva :)
Odpovedať
Zalezi aky je byt, ci dom-okna,dvere..........
Odpovedať
okná plastové biele, tehlový byt.
Odpovedať
to by zaujimalo aj mna... Aky nabytok, ake dvere. My mame v izbach tiez dubove parkety do stromceka. Na chodbe a v kuchyni je laminatova podlaha Dub New York (taky prevazne sedy dub), aj okrajove listy dub sedy. Stolari nam spravili a prilepili dubove prahy (lebo prechodove listy uz nebolo mozne pouzit kvoli vysokym vyskovym rozdielom). Tie prahy su ale prirodny dub (nenapadlo ma ze by sa mozno dali namorit na dub sedy). Zarubne mame povodne kovove natrete tmavohnedou farbou. Steny na chodbe su take bledosede, v kuchyni bledosede+dve steny su zelene. V obyvacke je jedna stena coffee cream a ostatne magnolia, v spalni fialove, v detskych izbach zlte a modre. Takze neviem aky nabytok k tomu a ake dvere...
Odpovedať
@romco3 Pozri tu - aj tak sa dá http://www.archdaily.com/551720/loft-... Vyhralo to tento rok cenu za interiér. To, že máš parkety klasickej skladby neznamená žiadne obmedzenie pri zariaďovaní.
Odpovedať
@stanica ??? to je co? Najradsej mam takych architektov co sa prezentuju v interieroch velkych ako slon s minimom nabytku ako keby tam ani nikto nebyval a nezil. Nech sa ukazu co dokazu v interieroch panelakovych bytov kde byvaju rodiny s detmi...
Odpovedať
@romco3 Aj také sú, neboj :-) Ja som ti dala tento, lebo bol prvý, ktorý mi napadol, že má tie parkety.
Odpovedať
@stanica ano, jasne.
Odpovedať
ešte stále nemám doriešený ten nábytok v obávačke :-) dávame biele dvere, zárubne sme nechali kovové (namalujeme na bielo) a budeme tiež musieť dať vyrobiť prahy, lebo sú výškové rozdiely... a tie prahy asi tiež namaluejm na bielo... inak to nevidím...
Odpovedať
Profilova fotka
@nesbo napriklad toto: http://www.modrastrecha.sk/blog/monik... a podla mojho vkusu s inym stolikom, kedze tento splyva farbou a zaroven nepasuje strukturou dreva s parketami. volila by som opat kontrast, kludne biely, tmavohnedy, priesvitny alebo sedy alebo zladit s farbou, ktora sa v miestnosti bude nachadzat. idealne sa k tomu hodia kontrastne farby nordickeho stylu - biela, cierna, seda, vsetky odtiene bezovej a hnedej alebo ak si trufas, tak aj farebnejsie... fantazii sa medze nekladu, hlavne, ze sa Ty v tom budes citit fajn ;-) .
Odpovedať
ten obrazok z toho linku poznam. Snazil som sa nieco u nas presadit ale akosi mi to nepreslo. Zaujimave zeny tu na modrejstreche preferuju bielu farbu a ked som sa ju snazil presadit u nas, tak manzelka nebola za. Chcel v spalni viac bieleho nabytku, ale nechcela. Tak mame dub bardolino polozeny na dubovych parketach. Asi by lepsie vyniklo nieco kontrasnejsie. Fakt neviem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
bibi78 presne nad tými farbami uvažujeme, biela, čierna, šedá... a doplnky vo forme obrazov a knižnide. a ešte máme aj vysoké stropy 270 cm a francúzke okná... tak hádam niečo vymyslíme... ešte sme v štádiu prerábky.. ale treba byť na všetko prichystaní a mať plán... romco3 u nas si partner vydupal že nechať pôdovodné parkety a ja teraz musím zhánať išpirácie kade tade s nábytkom... ale v spálni tiež ideme do bielej postele a asi aj biely nábytok...
Odpovedať
Profilova fotka
@romco3 no niektore zeny sa nechaju strhnut tym, co prave fici a tak sa namotaju na rozne vystrelky, napr. aj to konkretne, co si spominal Ty. ja som skor za klasiku, resp. nadcasovost, kedze by sa mi nechcelo vymienat nabytok kazde 2-3 roky. @nesbo myslim, ze biela vzdy bola a bude nadcasovou, rovnako klasicke drevo - masiv - ked sa to ludom paci. Ale urcite by som volila kontrast - teda ked drevene parkety, tak co najmenej dreva v nabytku, inak by som sa citila ako na chate. Kombinacia dreva a bielej je absolutny top, idu dokopy ako zmrzlina na kornutok. ;-)
Odpovedať
@bibi78 tak ja som chcel nejaku kombinaciu biela + dub, ale aby tam prevazovala ta biela. Takto mame dub na dube, pricom jeden dub je v inej strukture. Co sa tyka masivu, tak zo zdrav.hladiska je istotne lepsi, lenze v neprospech je cena (mensie skrine stoja tolko ako velke drevotrieskove) a mensia moznost variacii a posobi rustikalne, vidiecky ako nabytok z chalupy (a inak aj masiv by dost splyval s parketami, jedine ze by bol natrety na bielo). Dostupne su len borovicove a ciastocne bukove. Dub je uz ina cenova dimenzia. Viem ze nejake morenia, farbenia ciel by mozno boli mozne. Inak teraz v obchodoch je taka masovka - takmer vsetko vsade je dub bardolino a jeho kombinacie. Pred par rokmi to bol buk. Manzelka nechcela bielu, lebo by si pripadala ako v nemocnici :)
Odpovedať
@nesbo tie parkety do stromceka sa v takom byte velmi hodia (vysoke stropy, franc.okna). Ak boli v poriadku a stacilo len vybrusit a nalakovat, tak nebolo co riesit :) My nemame taky typ bytu a parkety sme nechali, dokonca sme absolvovali casovo narocnu, pracnu a drahsiu prerabku parkiet - kompletne rozobranie, uprava podkladu a znovu nalepenie.
Odpovedať
@nesbo pozeram ze parkety mate velmi pekne, rovnorode, s krasnou strukturou to by bola skoda vyhodit ci prekryt laminatom, my mame roznorodejsie, viac tzv. bele ved mrkni moj album s renovaciou parkiet.
Odpovedať
@romco3 to nie su nase parkety,to som dala foto iba ako vzor. ked pride cas odfotim pred a po bruseni a lakovani. mame 2 -3 mm skary,hadam sa to nejako vytmeli.
Odpovedať
@nesbo Aha, uz som si myslel ze vam kedysi dali do bytu taky super vyber parkiet (bola by to asi 1.trieda).
Odpovedať
@romco3 neveril by si, v troch izbách 3 druhy rozmerov parkiet, a v jednej dokonca ked už nemali jeden druh, tak doložili z toho druhého... :-) (ale nikto si to nevšimne, kým na to neupozorním) :-p
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
predsa len spytal by som sa na nazor. Zvazujeme co dat do obyvacky aku obyvaciu stenu. Zvazujeme obyvacku Decodom Venice bud slivka/vanilka alebo dub tmavy/vanilka. Prosim poradte co by sa hodilo k nasej podlahe (dubove parkety do stromceka). Sedacku mame s latkou napoleon c.18 taka hneda cokoladova ale svetlejsia. Stenu za obyvackou mame coffee cream, ostatne steny takmer biele (magnolia). Fakt neviem co bude lepsie, ci ta slivka alebo dub tmavy.
Odpovedať
jaj a este nam padla do oka obyvacia stena decodom bruno (biela arctic/biela arctic/dub nelson), akurat ze ta ma mensiu variabilitu skriniek. Ale posobi dost moderne. Pasovalo by to do nasej obyvacky?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?