Kam na kurz urz interiérového dizajnu v Bratislave?

Ahojte, nemate niekto skusenosti/tip na dobry kurz interietoveho dizajnu v BA? Zariadujeme novy byt a kedze sme obcas v faze zufalstva pri vybere nabytku, ladenia farieb, materialov, atd... tak som si povedala, ze sa to niekde naucim a potom s dobrym pocitom zurocim. :-) Vedeli by ste poradit?
Odpovedať
1
2
som si istá, že rychlokvasene dvojdnove či tyzdenne kurzy za vela nestoja... aby stal kurz za niečo, musel by podla mna trvat minimalne rok- dva... myslim, že lepšie urobiš, ked sa budeš naozaj dobre divat všade okolo seba a všimať si všetky detaily toho, čo Ta zaujme...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som absolvovala kurz v Design Dot, skole interieroveho dizajnu....su to 3-4 vikendove kurzy. Bolo to pre mna velmi zaujimave a podnetne. Samozrejme som sa nestala ziadnou profickou, ani sa tym nemozem zivit, ale rozsirila som si obzory. Pre mna to bol dobry zaklad napr. ako zamerat miestnost, ako nakreslit miestnost, ake materialy pouzivat na co, ako kombinovat farby, zaklady ergonomie. Ja rozhodne odporucam. Prijemna zmena na materskej:)
Odpovedať
Profilova fotka
hm ... ja by som skor brala nejake kontinualne vzdelavanie - trebars externe vo zvolene ale to je od temy. @lorka - pozri aj stredne skoly zameane na design, iste budu mat nejake aktivity :-)
Odpovedať
ked nieco najdete nejake kurzy na strednych skolach mozte to sem napisat? Dakujem
Odpovedať
Dievcata, dakujem pekne za vsetky namety a napady! :-) Ja uz chodim dlho okukavat obchody s nabytkom, listujem vo vsetkych moznych casopisoch, ale rada by som nejake tie zakladne pravidla sama ovladala, hoci sa tym tiez zivit nemienim. @cinnamon Ano, nasla som ten kurz Design Dot na nete a velmi intenzivne nad nim uvazujem. :-) Akruat sa mi zdalo, ze ten kurz c. I je obsahovo nie velmi zaujimavy, hoci chapem, ze na seba nadvazduju a je tam nejaka vyzadovana postupnost. Ale preskocit ho a ist rovno na II. by si mi asi neodporucala, ze?
Odpovedať
Profilova fotka
lorka, netusim, ci mozes preskocit prvu cast....pre mna bola klucova, vzhladom na to, ze som pravitko, milimetrovy papier a pod. zalezitosti drzala naposledy v ruke na gymnaziu...ucili sme sa ako si zakreslit steny, stavebne otvory, kolko miesta treba na zariadenie konkretnym kusom nabytku...bolo to sice suche, ale potrebne. skus tam zavolat a dozvies sa, ci mozes preskocit prvy kurz. ja sa este chystam zopar kurzov absolvovat, chceme nadstavovat byt do podkrovia, je to velky projekt, tak nech do toho aspon trochu vidim:)
Odpovedať
@cinnamon dakujem, toto som potgrebovala vediet! :-) tak teraz uz nebudem vahat, idem pozriet terminy :-)
Odpovedať
našla som aj výuku online, tu: http://www.intelli.sk/
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
co poviete na tento kurz?http://www.alfaedu.sk/kurz/
Odpovedať
ja by som potrebovala skor daky kratsi kurz, taky vikendovy
Odpovedať
cisto len pre vlastne potreby a orientaciu v zariadovani, resp rieseni interieru a usporiadania
Odpovedať
pozrite si, nasla som kratkodobe kurzy robene formou workshopov, vyzera to zaujimavo: www.designacademy.sk
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja si robim rocny kurz u www.artlogos.sk v BA. Je to velmi OK, skveli lektori :-) ale maju aj ine kurzy v ponuke
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
tiež som chodila na kurz www.artlogos.sk a som spokojna (predtym som skušala i iný kurz, ale to bola fakt katastrofa)
Odpovedať
ahojte :-) pre potrebu noveho infa ozivujem :-) mate nejake skusenosti s tymito kurzami ? ci sa neobjavili nejake nove ponuky ... uz ste aj nejaky zacali ci ukoncili ? nejake aj okrem uz spomenuteho z artlogos.sk ? zaujimaju ma hlavne tie dlhodobejsie a ich cena a hlavne vase nazory a skusenosti s nimi :.-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, som absolventkov kurzov designu 1 - 3 v skole DesignDOT. Nasla som si tieto na seba nadvazujuce kurzy s cielom ziskat technicke a zakladne architektonicke zasady interierovej tvorby, kedze som absolvovala dvojrocne studium feng šuej. musim povedat, ze naozaj som nasla co som hladala a posunulo ma to. po absolovani takychto kurzov sa clovek nestane architektom, na to treba naozaj niekolkorocnu drinu na VS ale bytovym dekoraterom moze byt. takze pokial hladas pevnejsie zaklady pre rozhodovanie sa vyberu farieb, materialov... pre svoje byvanie, tak doporucujem taketo kurzy. su tvorive a velmi inspirativne, lektorky su velmi prijemne ;-) p.s. dufam, ze baby z designDOT necitaju, lebo im naprsi do nosa :-) :-) :-) ale pisam ako citim
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
ahojte, ja som tiež absolvovala takýto kurz , ale v inej firme a som maximálne spokojná. tiež som si chcela zariadiť obývačku a nevedela som ako na to...tak som googlila a našla som túto stránku: www.kreativnekurzy.com mne sa paci, ze maju specializovane kurzy, cize ked sa niekto chce naucit ako zariadit spalnu, prihlasi sa na konkretny kurz. lektori su v pohode a tato firma ma aj kopu inych kreativnych kurzov. rozmyslam ze sa este prihlasim na iny kurz, kde sa naucim vyrabat dekoracie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som brala nieco kde by som sa mohla naucit pracovat s programami na navrh interieru, robit si sama vizualizacie.. mozno by stacilo ak by sa mi sukromne par hodin venoval niekto kto s takym niecim robi, nepodujmete sa, holky dizajnerky?:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
caute, je tu niekto kto absolvoval v poslednej dobe kurz v skole Alfa Education alebo iny dlhodoby kurz? Ake mate skusenosti? Dakujem..
Odpovedať
@sylvie neviem, či máš na mysli iba nejaký krátkodobý kurz alebo sa zaujímaš o tie 2-ročné štúdiá. Ja som študentkou 2-ročného štúdia tejto školy v Bratislave (výuku majú v niekoľkých mestách SK) a túto školu ti môžem len odporučiť. Keď som sa rozhodovala, tiež som vyberala spomedzi niekoľkých škôl, ale teraz som rada, že som išla práve do Alfa Education.
Odpovedať
@zalobaba ahoj. Mozem sa spytat mas uz skolu ukoncenu? Nasla si si potom aj uplatnenie? Tiez mam zaujem o tu skolu nakolko mam stavebnu len strednu a bez praxe ma nikam nechcu vziat (pracovala som v zahranici a v inom obore). Ide mi len o to ci sa do toho oplati investovat. Nechcem to len na domace uplatnenie. A na VS si uz pripadam stara :-D
Odpovedať
@manilla clovek je stary tak na kolko sa citi a na skolu nikdy ni je clovek stary. vs v odbore dizajn ti da viac nez rychlokvasene kurzy alebo si najdi online kurz ...vacsinou su anglicke ale stoja za to a su dobre...to mi vravel kamos architekt
Odpovedať
@andrejh0 no len architektura sa dialkovo neda. A nemozem si dovolit chodit 6 rokov do skoly... A ked som bola po skole, isla som radsej zarabat.
Odpovedať
@manilla tak potom nejaky kvalitny online kurz. akurat kolegyna riesila tiez interierovy dizajn ze che ist v ba a povedali jej sumu tusim 120€ a ked sa spytala ze co budu ucit tak dispoziciu a zaklady a to tusim za dva dni. existuju kurzy online vacsinou v anglictine co ti ukazu ako s a co robit ale zbytok si musis dostudovat sama a hlavne to robit. no skoda s tou skolou ale viem su ine prednosti
Odpovedať
@manilla školu ešte ukončenú nemám, ale zachvíľu budem robiť skúšky. Myslím, že aj teraz idú otvárať nejaké krúžky. V krúžku nás je cca 12, takže nie je to židen hromadný rýchlovýkrm. A páči sa mi individuálny prístup niektorých lektorov, vtedy je to dosť o diskusii. Ja sa o tento odbor zaujímam už dlho a tiež tam nechodím len tak z dlhej chvíle. Dá sa to v pohode zvládnuť aj popri zamestnaní a hlavne škola má akreditáciu, čo je dosť dôležité. Samozrejme, že organizujú aj také-tie jedno alebo trojdňové kurzy, na takom som nebola, ja píšem o drojročnom štúdiu, a tomu sa treba naozaj venovať. Dostávaš zadania na doma, treba pozrieť aj na teóriu atď.
Odpovedať
@zalobaba ano, zhanam nieco dlhodobe, popri zamestnani. Ak je to akreditovane to je super. Pozrela som aj teraz budu otvarat ale ja mam este mesiac zlomenu nohu tak nemozem :-( @andrejh0 taketo dvojdnove kurzy robi tusim aj design dot. Ale to nechcem. Sak daco vymyslim a poriesim.
Odpovedať
@yaninca stiahni si sketch up, nakukaj videjka a ides :-) zo zaciatku je ovladanie narocnejsie, ale da sa to zvladnut. Len si spravis podorys a potom V sketch up warehouse najdes databazu modelov kusov nabytkov a len si to kopirujes ;-) ked som tie zakladne veci zvladla ja, zvladne kazdy :-)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
@anairda dakujem:)
Odpovedať
@anairda lenže škola nie je len o kreslení v sketch up-e. Zariaďovanie interiérov má svoje zákonitosti a tie ti nedá žiaden free software, v ktorom funguješ ako samouk.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?