Izbové kvety

Neviem či to sem patrí,ale mám problém s pestovaním izbových kvetov.Či ich polievam menej alebo viac po istom čase uhynú.Počula som ,že to neni dobrá energia v dome.Kúpili sme dom pred 10 rokmi predchádzajúci majitelia nežili spolu dobre bol tam alkohol ,bitky a rozbíjanie nábytku neviem či by to malo nejaký vplyv neviete mi niekto poradiť čo by som mala urobiť?Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
kvety asi nereagujú na zlú energiu predošlých majiteľov, tá odišla s nimi. Skôr reagujú na podmienky: svetlo, teplo, vlhkosť. Niektoré rastliny potrebujú ešte iné zaobchádzanie v lete, iné v zime, takže sa to nedá stručne popísať, napíšte konkrétne rastliny, aké mate okná, kam orientované.
Odpovedať
Ake kvety konretne? akym sposobom uhynu? Mozno niektora mala nejaku chorobu a ta sa preniesla aj na ostatne kvety. Napis, mozno budeme vediet poradit. Maju kvety vytvorene vhodne podmienky? Niektore maju radi priame slno, ine zas tieniste...
Odpovedať
Ďakujem Vám stáva sa to často s dracenou , najskôr začnú hnednúť listy od špičky rosím 2-3x týždenne polievala som 1x za týždeň teraz polievam 1x za 2 týždne orientovaná je na západ a juh ale má len rozptýlené svetlo nie priame slnko.Teraz som skúsila ďatlovú palmu mám ju mesiac a tiež jej začali usychať listy od koncov sú také akoby stiahnuté k sebe a je na západnej strane ale tiež na ňu nesvieti priame slnko.A palma areca to vzdala asi po 2 mesiacoch.Za Vaše rady vopred ďakujem.
Odpovedať
Nemavas v izbe prievan? Tieto rastliny su haklive na prievan, chladny vzuduch ale napr. aj na prenasanie z jedneho miesta na druhe...Skus obmedzit rosenie. Precitaj si tuto debatku http://www.porada.sk/t76540-problemy-...
Odpovedať
Profilova fotka
@miriam0403 Nie každému sa darí dopestovať krásne rastliny. Nájdite si čas a naštudujte si niečo o každej Vami pestovanej rastline a podľa toho ju umiestnite. Nájdite je podobné podmienky v miestnosti – svetlo, rozptýlené svetlo, tieň. Problémom by mohol byť aj prievan, prípadne zvýšená zálievka (dracéna), suché listy na palme – suchý vzduch, slnko. Skúste pestovať orchideu alebo zamiu, vyžadujú minimálnu zálievku. Svetlo, ale nie priame. Kvety v byte vytvárajú pozitívnu energiu a dotvárajú priestor. Určite nájdete tie, ktorým sa bude u Vás dariť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ahojte toto sa mi robi na dracene :( vzdy ju celu mechanicky vyutieram dam to dole no prejde tyzden dva a je to znova :-( kvet som kupila cca pred mesiacom...e v plastovom kvetinaci s dierkami a vlozeny v keramickom,mam ho v obyvacke na okne (severo-vychod) priame slnko ma len zrana...da sa zbavit tychto parazitikov aj bez chemie? niekde som citala ze dobra je zalievka z kavy,umyt tym listy a pridat ju do zeminy,mate skusenosty,neublizi to rastline?
Odpovedať
@letasi ja som práve pred tromi dnami kvôli tomuto bielemu svinstvu tiež takuto dracénu vyhodila. Mám skusenosti, že sa to vráti aj po ostriekaní postrekom a nemienim kupovať nové a nové chem. postreky. Bolo mi jej velmi ľúto, pretože bola krásna. Ale obávam sa aj rozšíreniu na iné moje kvety.
Odpovedať
@staronova bola som akurat kupit novu zeminu,tak presadim vystriekam jarovou vodou a budem cakat co sa udeje :-N
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?