Internet cez mobil v dome

Ahoj,staviam dom v mieste kde nie je dostupny internet.jedinu moznost vidim v satelitnom alebo cez mobil. Zaujima ma varianta cez mobilneho operatora.Existuje zariadenie kt ho prijme a potom ho mozem rozviest po domovych rozvodoch? (nemyslim PC,mobil ale skor nieco ako router kde je pichnuta karta mobilneho operatora).Ak ano poprosim aj linku.Dakujem
Odpovedať
@slabak je to bezne, je to ako hiciaky iny router, aj na kabel, optiku vsade mas dake zariadenie, da ti to vacsinou operator ale mozes si aj kupit, porad sa s nimi, hlavne aby si tam mal lte signal.
Odpovedať
Profilova fotka
To by aj mna zaujimalo lebo sestra tiez kupila byt kde neni ziadny dosah internetu
Odpovedať
@sysell jj,pisal som otazku skor jak som checkol net,chyba moja Nasiel som daco taketo http://www.pc-tablety.sk/tp-link-tl-m...
Odpovedať
@slabak Je to bežná vec, v podstate štandardný router so slotom na SIM kartu. U operátora ti poradia vhodné riešenie. Len pozor na dátový balík....ak to chceš využívať aktívne, tzn. decká si pozrú videá cez mobil, zahrajú hry, ty budeš chcieť pracovať....no nedoplatíš sa :( Poznám len ponuku Telekomu a tam nemáš dátový balík neobmedzený ale max je 10 GB dát a potom si môžeš dokupovať ďalšie dáta....ale ako hovorím, nedoplatíš sa...resp. záleží ako moc chceš tú sieť využívať. Tu máš dátový paušál a nižšie aj zariadenia: https://www.telekom.sk/internet/mobil... Skús ale pozrieť aj iných operátorov, nepoznám všetky ponuky. Ja som tak šiel chvílu, potom som to riešil radšej cez mikrovlnku.
Odpovedať
@slabak Utcite tam je pevna linka. Nieje moznost dat si Magio TV+net? Urcite lacnejsie, ako cez ktorehokolvek operatora na SVK... To sa nedoplatis, ak prekrocis limit... Internet od SES Astra je tiez fajn, ale tie ceny...
Odpovedať
Ahoj, my sme tiež mali mobilný internet od T-comu a presne ako bolo spomínané vyššie, bolo to nedostatočné. Dáta sme minuli za 2 týždne a bolo. By sme sa nedoplatili. Naozaj neodporúčam. Potom sme skúšali 4G od Swan, susedovi frčí ako hodinky, u nás sme nechytili signál, čo je škoda, lebo cena je výborná - 5 EUR na mesiac! Nakoniec sme skočili u rádiového prenosu v jednej spoločnosti u nás v Martine, kde platíme 12 eur mesačne a máme neobmedzenú kapacitu. Zvolili sme si najnižšiu rýchlosť a je to úplne v pohode.
Odpovedať
@slabak ako prve si zisti, ake mas v konkretnom mieste moznosti. Momentalne najvyhodnejsie vychadza LTE od SWAN za 5€/mes, ale treba vyskusat signal v konkretnom mieste. Kupil som k tomu za 75€ LTE Wifi Router Huawei, mam to napojene cez multiswitch na rozvody v dome a funguje to super.
Odpovedať
Profilova fotka
urcite by si si mala pozriet stranky operatorov a zadat si tam adresu a vyhodi ti ake moznosti tam mas :)
Odpovedať
@megdesign keby bola pevna linka nepytam sa a hodim si nejaky dsl.ale nie je. Na swan som zabudol,dakujem
Odpovedať
https://www.telekom.sk/internet/mobil...
Odpovedať
@stowasser tak Swan to ma tiez datovo obmedzene, aj ked 50GB/tyzden je celkom slusny objem dat....
Odpovedať
Ja pouzivam uz roky mobilny internet cez tablet tam na nom mam zapnuty prenosny pristupovy bod a cez wifi sa pripajam aj s inymi zariadeniami. Takze nepotrebujes nic dokupovat ziadny router ani nic ine.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slabak Cenovo a datovo jedien swan, len neammu az take kapacity ked je spicka sem tam sa to dost sere, asi zavisi od lokality. Inak som myselel ze si dakde mimo mesta, ak si v meste v panelaku vacsinou je telefon, kablovka optika, ak to nemas co ej divne, siel by som eset asi do wifi, to uz byt musi. Vacsinou datovo neobmedzene aj ked pomalsie. Ak nepojde swan tak asi jedina normalna alternativa. (Sa mi zda ze este slovanet robi dake svoje LTE casom to chcu dat dfo vacsiny miest.) @uglybetty1234 Kde nemas signal swanu, moznu budem aj ja riesit v martine?
Odpovedať
@megdesign normalny clovek nema sancu tie data minut, ja som nauceny na rychlosti tisicnasobne nizsie a hodinove telefonne impulzy, takze aktualne moznosti vnimam z ineho uhlu pohladu. @slabak nespoliehajte sa na mapky operatorov, vyuzite moznost bezplatneho otestovania na 2-3 dni. U mna by napr. SWAN nemal byt vobec, ale na poschodi som nasiel miesto, kde mam cca 60% silu signalu, naopak iny zabehnuty operator by mal mat u nas LTE a chytam len 3G.
Odpovedať
Ten swan znie fajn.Skusim pobehat aspon s mobilom ci daco lapnem.dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa da tak jednoznacne DSL pripadne cosi "pevne" a najlepsie od Telekomu, vsetci ostatni DSL pustaju po ich linkach Ak sa neda, moznosti je potom viac ... Ak mobilny, tak by som skusil ten SWAN ak je signal, ak signal nie je zas je to horsie :-) A magio TV....no su aj lepsie moznosti teda ozaj :-)
Odpovedať
@sysell ahoj, Novy Martin. My swan nechytime, a sused vedla ma plny signal.
Odpovedať
@slabak skus sa popytat na bezdrotovy na 2,4GHz, alebo 5GHz - je to vacsinou lacnejsie. Ak by nebol, tak az potom by som siel k mobilnym operatorom.
Odpovedať
uz somnasiel kiki internet,mal by mat pokrytie.dakujem
Odpovedať
@uglybetty1234 hmm je to trochu bokom ale signal mohol, inak som myslel ze je tam natahana optika.
Odpovedať
Profilova fotka
to by som nebol povedal ze v dnesnej dobe niekde neni natahany internet
Odpovedať
@sysell optika je v bytovkach, v domoch nie.
Odpovedať
@uglybetty1234 akoze nie? Dnes tu behali obchodny zastupcovia a ponukali optycky internet.
Odpovedať
@uglybetty1234 To su ale buzerantui inak sa povedat neda, drahe su tie pozemky ako svina a ani tam nespravia siete.
Odpovedať
@originalx u nas v Martine? to sa mi nejako nezda. Kedy tu boli? @sysell na nervy je to, ze kabel je tahany rovno pod cestou pred domami, ale akosika niet ,,operatora", ktory by sa toho ujal. Co je na skodu, lebo domov tu bude pozehnane, tak sa mozno raz dockame.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?