Máte doma infrasaunu?

Dobrý den. Máte někdo doma infrasaunu ? Jaké s ní máte zkušenosti ? Kde ji máte zabudovanou ? Díky za reakce. :-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Mozno by vedela cerstva majitelka @mrkvakatka . Ja mam skusenosti len s klasickou finskou, ktoru som si sam zbuchal.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ja som na túto tému dlho hladala odpovede, ktoré boli v drvivej vačšine kladné, ja osobne ju nemám dlho ale už teraz to považujem za dobú kúpu...postavenú ju možeš mať kdekoľvek kde máš jednu zástrčku voľnú a dočiahne kábel :-) máme tú najmenšiu pre jednu osobu, deti sa dve pohodlne zmestia, máme ju zatiaĺ v obývačke keď bude spálňa v podkroví pojde do posilovňo-pracovne...tá naša má zospodu také plastové akoby nožičky a ľahko sa posúva po parketách keď potrebujem ju posunúť ale posúvam ju len preto že keď strčím do nej decká tak ich natočím aby videli na televízor a pozerajú odtiaľ na rozprávku :-) prvý týždeń ako som ju kúpila som ešte nebola uplne v poriadku pretože trpím na chronický zápal prínosových dutín tak som si ju pustila vždy len nakrátko 10 minút aj 3x za deň tak, že som si hlavu oprela o mriežku na žiariči a pootvorila dvere aby som sa nespotila a za 3 dni ma prestala hlava od dutín bolieť...:-) takže je uplne super že funguje aj terapeuticky čo mi doteraz napríklad tá infralampa na dutiny vobec nepomohla...a čo sa týka potnej kúry je to super, po saunovaní si dám vlažnú sprchu, niekedy striedam vlažnú so studenou ale nie je treba :-) , dúfam že nám vydrží čo najdlhšie a už je len na tebe pre aké žiariče sa rozhodneš a akú veľkosť a veľmi sa mi páči spotreba je na tej našej len 1150w na tých vačších samozrejme vyššia :-)
Odpovedať
@mrkvakatka Dobrý den. díky za info. Přesně to jsem si představoval. Akorát bába bude mít problém ji se mnou natočit k televizi :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D Jenom se nemohu rozhoupat kterou koupit a od které firmy. Jedno ale je jisté, musí mít karbonové topné tělesa. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@mrkvakatka nepali nohy od toho ziarica ako ho vidno na foto? Lebo takto ma aj kamoska a tam sa teda sediet neda, oni maju stavanu na mieru a uz by si ziarice takto pod lavicu nedala. Misa mat nohy hore furt.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska samozrejme keď si dáš nohy blízko na žiarič že to páli aj na chrbát to páli ale to len vtedy ak sa teplota nastaví na najvyššiu a žiarič stále sála..inak pri normálnom sedení kedy sú nohy tak aspoń 10 cm od žiariča tak to sálenie cítiš ale nepáli, keď som mala nastavený na nižšiu teplotu v pohode som sa ešte oň oprela, od toho tie žiariče dole sú, tak to má fungovať aby prehrievali od noh, celé telo naraz, keby tam niesú tak tá infrasauna už neplní ten účel kompletného prehriatia
Odpovedať
@mrkvakatka Dobrý den. Právě jsem se chystal Vás požádat o fotografii připálených lýtek ( Atlaska mě normálně vylekala ), jelikož jsem si všimnul, že focení Vám jde :-D . Nicméně, teď, když píšete, že se Vám lýtka nezapalují ( :-D :-D :-D :-D :-D ), tak to vynechám a věřím Vám. ;-) Jinak díky za podrobné info. ( o těch lýtkách. ;-) ) S pozdravem Laďa
Odpovedať
@mrkvakatka ja som boal v infasaune zatial len normalne oblecena v hoteloch, u kamosky len v klasike,oni maju kombinovanu, my mame klasiku.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska musím sa opraviť nie 10 cm ale tak 20 cm od žiariča... :-) no a kedže som zrovna teraz od tial vyliezla tak som si vnútri všímala tie nohy.. a @ladajaskva všimla som si jednu vec..keď mám nohy a telo rovno v sede tak tie lýtka blízko žiariča ma pália len na tej zadnej strane lýtka , akonáhle som si sadla viac bokom a lýtka boli tiež bokom tak som to tak necítila..zadná strana lýtka je zjavne citlivejšia :-)
Odpovedať
@ladajaskva K tym ziaricom - nie je dolezite, ci su karbonove, ide o dlzku vln, aku produkuju. Len tie ziarice, co maju A IRD vlny, cize tie najkratsie, maju aj liecebne ucinky (klby, cievy), lebo prenikaju dostatocne hlboko. Ostatne ohrievaju kozu viac-menej povrchovo, maju len relaxacne a ciastocne detoxikacne ucinky. Myslim, ze ziaden karbonovy nema tie kratke vlny. Najlepsi ziaric je Philips Vitae, len som nenasla hotovu saunu s tymto ziaricom a tie na mieru su nenormalne drahe. Ale objavila som jeden ziaric od Wellis, ktory ma aj najkratsie vlny, teda hotovu infrasaunu s nimi. Saunu mam v kupelke, ked mas ucinne ziarice, kvapka z teba jak blazen, neviem si predstavit behat po byte. Ziaric za lytkami si mierne stahujem - ma 5 poloh, tak ho dam len na 75%.
Odpovedať
My máme saunu s el. pecou obloženú topoľovým drevom už 21 rokov, k nej bazén a nebola som v nej ani raz. Deti len keď boli v školskom veku a boli často choré. Teraz chodia do aqua centier a tam do sáun. Dnes by som si ju už nezriadila. Veľa veci je len boom a potom to človek nevyužíva. Rovnaký osud stihol aj stacionárny bicykel a rôzne iné veci. Dnes si už rozmyslím 2x, či to potrebujem. Radšej idem medzi ľudí a tam si zaplatím tú ktorú atrakciu, stretnem známych a je to príjemnejšie. Ale je to len môj subjektívny názor.
Odpovedať
@oli18 V uzivatelskom pohodli je to velky rozdiel. Infrasaunu nemusis predhrievat, zapnes jeden gombik a okamzite sa saunujes - infraluce idu rovno do tela, neohrievaju okolie. A kedze ju mam priamo v kupelke, pouzivame ju neustale - aj ked to nemame v plane, ideme sa len sprchovat, padnu na nu oci a uz tam pred sprchou sedim - aj niekolkokrat tyzdenne. Dokonca aj navstevy sa zvyknu u nas posaunovat. Aj spotrebu elektriky ma ovela nizsiu, ako finske, intenzivnejsie ucinky - saunujes sa len raz, nie tri krat, ako vo finskej, aby si dosiahla potrebne prehriatie, nehovoriac o viacerych liecebnych ucinkoch - ked mas tie spravne ziarice, inak je ten ucinok rovnaky, ako vo finskej. Moja skusenost je, ze pouzivam tie veci, ktore su po ruke a nevyzaduju ziadnu namahu (ako bycikel :-)). Aj z domacich spotrebicov pouzivam najviac tie, ktore su stale vylozene na kuchynskej linke... Ja som celozivotny milovnik saun, ale uz som mala dost tych cudzich ludi, z ktorych kvapkal na mna pot v preplnenej saune, to obliekanie a vyzliekanie, presuny... Infrasaunu povazujem za jednu z najlepsich investicii, ake som kedy urobila :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@zuzka4444 @ladajaskva Dobry den, rada by som sa opytala, ako s odstupom casu hodnotite infrasaunu? Uvazujeme o jej kupe, tiez som natrafila na tie od Wellis, este som si dala urobit cenovu ponuku na saunu so ziaricmi Philips Vitae, tak uvidime. Tie od Wellisu vyzeraju dobre, ale velkostne by nam pasovala nieco medzi pre 1 a 2 osoby. Dakujem :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fosilka Ahoj, moj postoj sa nezmenil. Kedze mam tie ziarice, co maju aj A vlny, fakt to lieci. Moji zatkovia, ktori sa spociatku zdrahali na navsteve u mna saunovat, to zistili na vlastnej kozi. Jeden prisiel seknuty, tak sme ho donutili a tak sa mu ulavilo, ze na druhy den tam bol znovu a teraz uz chodi pravidelne. Druheho sme tam nahnali s prechladnutymi dutinami a detto - uz donutil rodicov a rovnaku saunu si kupili domov :-)
Odpovedať
@fosilka Ja som za saunu pre jednu osobu - vtedy na teba mieri najviac ziaricov. Ked je to pre dve osoby, vzdy je jedna strana ochudobnena. http://www.sauna-shop.sk/saunashop/6-... napr. ta prva Helios - podobnu, mozno tu istu mam aj ja - ma aj tie vlny A, samozrejme aj B aC. Na jednej stranke som ju videla aj za 950, len neviem, ci ponukaju aj montaz.
Odpovedať
@zuzka4444 Nad touto helios som prave uvazovala resp pre 2 osoby (solaris tusim), takze, dakujem za postreh. Ja som ju vsade nasla za 1150 eur, na jednej stranke som sa o ni zaujimala a bolo to tiez bez montaze. Tak ak by ste vedeli kde ju maju lacnejsie, tak by som bola rada za link. Na mieru 110x110 s 4ks ziaricmi philips vitae stala vca 2650 eur a iny dodavatel 4tis bez dph, tak to uz je uplne niekde inde.
Odpovedať
@zuzka4444 Ahoj mozem sa opytat ci nieje pri tej saune problem ze tie ziarice su len za chrbtom a za lytkami? Po bokoch a vpredu je len sklo. Ine modeli hlavne karbonove maju tie ziarice zo vsetkych stran,takze ozaruju vacssiu plochu tela(aj hlavu,ruky..). Pri tejto saune ma to potom zohrieva len zozadu chrbat a lytka.. Vedela by si porovnat ucinok s karbonovymi ziaricmi zo vsetkych stran? Je mi jasne ze tieto redlight ziarice su kvalitnejsie lebo obsahuju vsetky spektra,len ci nieje problem ich mala plocha ktoru zasahuju.. Paci sa mi ta sauna a aj cena je priazniva (cca 1000€),len sa bojim ci tam nieje obmedzena ucinnost na ukor dizajnu.. Radsej by som bol zohrievany zo vsetkych stran v obycajnej kabine ako len zozadu v dizajnovom skvoste.. Ale dufam ze to tak nieje. Preto to chcem vediet realne od cloveka ktory to ma doma a vie to porovnat. Dakujem za odpoved.
Odpovedať
@zuzka4444 Este jedna otazocka. Vsade na obrazkoch sauny helios je vidiet svietit len 3 ziarice pricom sa uvadza ze ich je tam 5. Tak ma napadlo ci sa zvysne 2 nenachadzaju vpredu vedla dveri v tych stlpikoch medzi sklami? Tym padom by bolo vyriesene aj priame ohrievanie s prednej strany.. Vdaka.
Odpovedať
@tomasmasa Ano presne. Dva su pred tebou v tych rohoch. Prave mi tu v obyvke lezi kolegyna hrozne prechladnuta. Aby vladala pracovat doviezla som ju na saunovanie a verim ze este zajtra a bude OK 😊
Odpovedať
@fosilka ti z toho linku ju pridu aj zmontovat - za priplatok.
Odpovedať
Profilova fotka
@mrkvakatka možem sa spýtať, či sauna ešte stále slúži? uvažujem nad tým skrz syna, ktorý je neustále chorý, soplavý a kašľajúci. a kedže bývam v mikro byte, tak si ju budem musieť dať do spálne z čoho mám jemné obavy.
Odpovedať
Profilova fotka
@devu10 sauna stále slúži...saunujem sa celý rok, aj keď je hic..už len kôli odreagovaniu sa, saunujem sa už len ja moj ciciak to nemusí a divožienky to prestalo baviť:-) mne pomohla veľmi a zároveń so saunovaním som zaviedla aj otužovanie od noh..to jest že nohy do lavora so studenou vodou cca 2-3 minutky ak sa da každý deň... to iste chcem robiť aj s babami už teraz sem tam pri sprchovaní na ne pustím studenú vodu / to sú vresky, samozrejme od radosti :-D/ a je to veľmi poznať, príde viroza za 2 dni je po nej.....saunovanie je super, rieši kopec problemov a mne pomáha aj v mojich dňoch a od bolestí chrbtice ....a otužovanie ešte lepšie..to super naštartuje imunitný systém a telo je odolnejšie aj u detí :-)
Odpovedať
mne sauna velmi pomaha na odreagovanie sa a nabratie novej sily... ale odporucam radsej pre min dve osoby saunu aby priatelka alebo manzelka pred saunou zbytocne necakala 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
neviete niekto či sa da do finskej sauny doinštalovať infražiarič ????
Odpovedať
@mikella máme takúto kombinovanú, od začiatku. Alebo myslíš, či sa dajú dodatočne nainštalovať?
Odpovedať
Profilova fotka
@iva71 lebo som mala ponuku na taku saunu hotovu kde neboli a či by sa dali k tomu doinštalovať dodatočne ;-) Máte kombinovanu a spokojní ste ? ktoré viac používate ? Alebo ktoré sa ti zdá že má lepšie účinky. Niekto vraví že infra je ovela lepšie iný zase že to je nanič len reklamný ťah no neviem ja to chcem koli detom že v obyčko nevydržia a bývaju chorí cez zimu dosť tka ak by im pomohlo ...
Odpovedať
@mikella My sme od začiatku chceli kombinovanú, robili nám ju na mieru. Tie žiariče sú jej súčasťou, sú zabudované v bočnej stene, pod lavicou a vyklápacie v strope. Najlepšie bude spýtať sa priamo dodávateľa, či je to pre neho problém. Čo sa týka využitia, infra si dávame skôr pri nejakom probléme (chrbát, nádcha), alebo aj len tak, keď je menej času. Fínska je pre nás vyslovene o relaxe, chce to viac času, ale stojí to rozhodne za to ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@iva71 lebo doma šomrú že načo mi je sauna či nesačí infra tak dufam že budu spokojní :) nakoniec aj my budeme davat asi na mieru a tie žiariče vam stačia lebo mne povedali že budeme musieť dokuriť pieckou lebo už ich nemá viac kde dať v tom malo priestore, a vy máte aké spokojní ste tieto su philips este mám ponuku z čiech a tie su zase iné keramické schválene ministerstvom zdravotníctva každý si tvrdí že tie jeho su zdravé ....
Odpovedať
@mikella Máme žiariče Philips Vitae. Čo sa týka vyhriatia, naša sauna 2x2m sa v režime Infra vyhreje na 65st. za cca 1,5-2h. Piecku používame, keď si dávame fínsku saunu, tam vyhrievame na vyššie teploty (od 80st. vyššie). Akú veľkú saunu plánujete a na akú teplotu chcete vyhrievať?
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze by ste sa mali tiez hned pozriet po kombinovanej :)
Odpovedať
Profilova fotka
my rozmýšľam nad touto čo poviete? http://infrasaunaeurope.sk/s-s-fullsp...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?