Farba na drevený nábytok

Ahojte, akú farbu mi poradíte na natretie dreveného nábytku? Chcela by som natrieť stoličky z masívu bielou matnou farbou. Ktorá je najlepšia? Treba to potom ešte prelakovať?
Odpovedať
Kriedové farby sú na to najlepšie, aspoň teda žena, keď párkrát niečo robila, tak také kupovala. Viem, že kupovala v obi a k tomu aj nejaký lak v spreji, ten by som možno ešte niekde aj našiel. To taká modrá plechovka bola.
Odpovedať
@tinkerbell ja som vzdy pouzil vodou rieditelne farby vhodne pre detske hracky, aby mali v sebe co najmenej chemie, kedze sem-tam nam nabytok olizuje pes ked si cisti jazyk 🙂 Konkretne Balakryl https://www.farlesk.sk/c/regal-polica... Nelakoval som. Len par vrstiev farby a pred nanesenim novej vrstvy som to pretrel velmi jemnym smirglom.
Odpovedať
@soki nad Balakrylom som aj ja rozmýšľala. Takže máte s tým dobrú skúsenosť? Natierali ste to štetcom alebo valčekom?
Odpovedať
@tinkerbell ano, za mna na nabytok do domu len balakryl alebo podobne farby vhodne pre detske hracky. Ked sa jedna o stolicky k jedalenskemu stolu, mozno by som rozmyslal aj o nastriekani kvalitneho laku ako vrchnu vrstvu, kvoli lahsej udrzbe. Zalezi na tom, ako velmi je clovek posadnuty cistotou a ci mate deti, ktore radi rozhadzuju jedlo a vsetko chytaju spinavymi rukami 🙂 Ja som striekal pistolou, menej pracne a krajsi vysledok.
Odpovedať
@tinkerbell opravujem, Balakryl som pouzil ako zakladnu farbu. Potom na vrch som pouzil Slovakryl, tiez vhodny pre detske hracky. https://www.farlesk.sk/c/regal-polica... Chcel som si miesat farby a Balakryl myslim nemal farebne odtiene. To tmavomodro-sede je Slovakryl na bukovom dreve.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?