EZS Jablotron - bezpecnostna SIM

Ake mate skusenosti s bezpecnostnou SIM kartou, ktoru dodava Jablotron - oplati sa do nej investovat (rozumej navyse mesacne poplatky) alebo radsej zvolit variant vlastnej SIM karty (t.j. BEZ dodatocnych pausalnych poplatkov a tym aj BEZ nadstandardnych "vyhod", ktore ponuka Jablotron)? Ak tomu spravne rozumiem, bez JA bezp. SIM karty nebudem mat pristup na ich webove MyJablotron rozhranie, isty druh "trvaleho dohladu" nad funkcionalitou alarmu (notifikacia z JA servera pri vypadku/zaruseni GSM siete - to je otazne, ako som tu na fore cital, moze to trvat aj 24 hodin, aby sa eliminovali kratkodobe vypadky), garancia zodpovednosti za skodu (? uz to niekto riesil ?) Ako je to s mobilnou aplikaciou (iOS, Android) - bude tato fungovat bez bezpecnostnej SIM karty? Ak nie, ake su dalsie moznosti ovladania EZS ak sa rozhodnem pre variant bez bezp. SIM? Dalej by ma zaujimalo, ako je to s poplatkami - na ich strankach som sa docital, ze mesacny pausalny poplatok je 2,99EUR bez DPH (zahrna isty objem dat a 50 SMS) Nikde som vsak nenasiel zmienku o tom, o kartu akeho GSM operatora sa jedna. Plati to teda rovnako pre akehokolvek operatora (Telecom, Orange, O2)?
Odpovedať
To by aj mna zaujimalo :)
Odpovedať
Toto by som aj chcela vedieť :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Bezpecnostna SIM pouziva standardne Telecom. Ale v pripade zleho signalu to vedia spravit aj na Orange. Ostatnych operatorov nema vyznam riesit pretoze bud maju slabe pokrytie alebo idu v narodnom roamingu.
Odpovedať
@mco istého času keď som inštaloval vlastný alarm som to riešil a bez ich sim nemáte prístup k ničomu hore popisanemu ani k mobilnej apke. Následne som sa rozhodol pre úplne iný alarm Ropam Optima kde za jednorázový poplatok 22eur mám apku doživotne aktívnu. Viem si veľa veci aj sám modifikovať a dokonca user interface je pekná dotyková klávesnica a nie ciselnik ako v prípade jablotronu. Pri dvoch rokoch používania som maximálne spokojný. Nemali sme jediný falošný poplach. Dokonca sa tento systém dá integrovat aj do Smart Home systémov cez protokol Modbus.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?