Doporučíte mi dobrý izbový termostat?

Profilova fotka
Dobry den, rada by som sa spytala na izbovy termostat, či by ste mi vedeli nejaky vhodny poradit. Mal by byť bezdrôtový a spínať len obehové čerpadlo k podlahovému vykurovaniu, čiže spínať 220V bezdrôtovo. Poraďte mi nejaky jednoduchy lahko ovladatelny, s LCD displejom a najlepšie modrym podsvietením. Dakujééém
Odpovedať
@corrinka2 ..pozri www.emos.sk..spina do 8A
Odpovedať
napr. Jablotron termostat TP-83 IR s IR snímačom teploty podlahy (63.30,-e) + prijímač AC-83 Oasis - s 3 relé (51.29,-e) - len to nema modre podsvietenie. :-) Nie,, nie som ich dealer ani firma ani reklama. Pouzivam tiez ich termostat a spokojnost. Ano.. mozno su aj lepsie. http://goo.gl/ady7r
Odpovedať
@kanvor Takze regulujes podlahovku len s tymto snimacom? Uvazujem o nom. Alebo mas tam este nejaky iny snimac? Mas len podlahovku alebo aj radiatory?
Odpovedať
@landm Nemam podlahovku, mam TP-83 a AC-82 prijimac, spinam s tym kotol v pivnici, seriovo s obehovym cerpadlom (starovinu, kurenie som este neprerabal), kotol je v pivnici, hrubka podlahy 12cm beton a v pohode. Mam stare radiatory este retro-plecho "60te roky 1"colka rozvod. Divim, sa ale aj ta ich vstavana "umela inteligencia" (nauci sa tepelnu zotrvacnost objektu) termostatu funguje v pohode. Do podlahovky o rok (ak dá..) tiez pojdem do jablotronu.
Odpovedať
:-) diky. To mam aj ja na starom dome a aj tam to tak nejako funguje.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Zdravím ľudia. Obnovujem túto tému, pretože tiež potrebujem ohľadne regulácie zopár informácii. Mám plynové vykurovanie radiátormi poschodového domu. V súčasnosti mám prerobené poschodie, na budúci rok sa bude robiť prízemie. Rozvody kúrenia sú kompletne prerobené tak, že každá miestnosť má samostatnú reguláciu termo ventilmi. Problém je ten, že termostat mi ostal na prízemí a regulovať chcem zatiaľ iba poschodie. Otázka je, či by mal bezdrôtový termostat taký dosah, aby dokázal komunikovať s kotlom resp. s obehovým čerpadlom z poschodia do suterénu? Prípadne ako by sa to dalo vyriešiť? Káble už neviem ťahať, na to som proste zabudol.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?