Dávali ste si robiť knižnicu na mieru?

Zaujímalo by ma, či ste si dali robiť knižnicu na mieru, alebo ste si ju niekde kúpili. Príp. by som uvítala nejaké tipy. Neviem, či je vhodnejšia knižnica s dvierkami alebo bez (aby zbytočne nepadal prach na knihy) ďakujem za rady.
Odpovedať
1
2
Ahoj:) My planujeme kupit v IKEA. Bez dvierok, cisto iba rozne police pod sebou. Pekny den:)
Odpovedať
kniznicu mame robenu na mieru, na celu stenu, od podlahy po plafon (cca 3,50x2,60). je rozdelena na 3 zvisle casti, prostredna cast je trochu sirsia ako ostatne dve po okrajoch. z 2/3 je otvorena, iba spodna cast je po celej dlzke uzatvorena dvierkami. a co sa prachu tyka, ten samozrejme pada na otvorene policky, ale aj v uzatvorenych by si to musela z casu na cas utierat.
Odpovedať
Ja som mala otvorenú knižnicu a pri každom utieraní prachu knihy proste trpeli. Viem, že by som to už neurobila - aspoň sklenené dvierka keď už nie plné. Ja si svoje knihy vážim, je to pre mňa hodnota.
Odpovedať
to my je jasné, že to treba z času na čas utrieť. Mne sa viac páči otvorená knižnica, ale uvidím. Tiež by som to riešila tým, že spodok zatvorený, tam by som mohla skryť šanóny, dokumenty..... Mne sa zdá, že budeme si musieť tiež urobiť na mieru, lebo bude v podkroví a bude sa to musieť tam nejako napasovať. Vy ste si urobili vlastný návrh? Alebo?
Odpovedať
filipa a máte tú knižnicu prichytenú o stenu, keď je od spodu po vrch?
Odpovedať
Vlastný návrh je najlepší, "ušiješ" si skriňu na svoje potreby. A podkroviu asi budeš musieť prispôsobiť nábytok, pokiaľ chceš priestor využiť efektívne.
Odpovedať
to by som potrebovala ale nejaké nápady, neviete poradiť? 8-)
Odpovedať
no, musíš mať graf. program, pôdorys vedieť cca čo chceš skryť (šanóny si spomínala) a čo chceš "ukázať". A ideálne pozrieť net, posťahovať obr., ktoré sa Ti páčia a podľa toho si vytvoriť knižnicu prispôsobenú na svoje podmienky. To je aspoň môj názor.
Odpovedať
stolverka, jasne, ze v otvorenej kniznici knihy trpia, ale nam sa proste sklene dvierka do interieru nehodia... anuska, to je skor otazka na nasho stolara, ale predpokladam, ze ked je to taky kus dreva, ze to prichytene je. inak, ako som spominala, je to vlastne z 3 casti, ktore su urcite navzajom prichutene. predne spoje mame prekryte takymi okrasnymi listami a aj pod plafonom je taka hrubsia listela. ono je to cele na styl a la provence...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
stolverka, pls, myslis ze kniznicu vhodnu do "historizujuceho" interieru kupim asi najlepsie v briku? pac akoze na ebay.de maju masivity nenormalne, aj by som si po to zasla, ale su prilis hlboke ... ;-( ja chcem take daco dvaapol metra vysoke, cca tri metre siroke ale max 30 35 cm hlboke ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
skaredekacatko stavia dom - Včera o 20:29 prosím poradte mi niejakú zaujímavu knižnicu do obývačky mám spustu kníh a rada by som ich mala v obývačke :-) ale chcela by som niečo suprové skaredekacatko stavia dom - Včera o 20:30 niejaké super obrázky dodog prestavuje dom - Včera o 21:18 ...moderné alebo klasika? skaredekacatko stavia dom - Včera o 21:21 aj to aj to ale nie moc moderne , mne to musí padnúť do oka dai - Dnes o 00:17 skarede kacatko, skus katalog hülsty - maju obrovsky vyber kniznic a ku kazdej aj nakresy ( cize by sa to dala ukazat aj stolarovi ktory by ti taku spravil ) - podla mna je fajn mat predstavu o celom priestore - ako chces aby posobil a podla toho si navrhnut vlastnu ( ja som napr. taku aku chceme nikde nenasla, takze len cerpam inspiraciu na rozlozenie skriniek a zvysok si navrhujem sama ;-) ) bulkech sníva o dome - Dnes o 09:44 Fotoblog co tak BRIK ?
Odpovedať
Profilova fotka
mna naposledy oslovilo taketo riesenie kniznice - moderne... http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/d... a myslim, ze autorka albumu si dala zalezat na celom inter.bytu... my mame interier komponovany skor do klas. stylu... tak budeme volit buducu kniznicu asi klas.polickovymi skrinkami, chcela by som so sklen. dvierkami - su praktickejsie... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte,treba trošku oživiť túto tému.Pre mňa je teraz aktuálna.Nemáte nejaké tipy,obrázky?Presťahovali sme sa do nového bytu,máme krásnu velkú obývačku,v lete budeme riešiť nábytok,skrinky,malovanie,rozmýšlam nad knižnicou po bočnej stene.Lacnejšie asi vyjde kúpiť hotové ako dať vyrobiť.Prosím o rady a nápady.Ďakujem!! :-)
Odpovedať
@depecko mám tu album s obrázkami knižnic, niektoré sú výstredné, ale niektoré sú celkom normálne, pozri tu http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/f...
Odpovedať
fra ďakujem pekne, :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ahojte, hľadám a riešim knižnicu 160 x 269 cm, hĺbku by som chcela minimálne 30cm... Moja predstava, kvôli tomu,že izba je relatívna malá, je dať tam len police na konzolách... len neviem odkiaľ a kde zohnať také konzoly, aby naozaj tie knihy udržali... poradíte?
Odpovedať
sue, nieco take konzoloidne som videla v decodome... osobne by som ti ale radila skor tu kniznicu na mieru - nasa uz stoji a je nadherna:-)
Odpovedať
@dai a kde ste si to dávali robiť a koľko Vás stála?
Odpovedať
@sue davali sme si ju robit firme ktora nam vyrabala cely nabytok na mieru, kontakt ti mozem poslat do ip.. ma velkost 2.6x2.6m, zial neviem najst rozpocet, ale predpokladam ze cca. 2000 - 3000 eur
Odpovedať
@dai tak to je pre mňa veľmi veľa - ten rozpočet, ale ďakujem za snahu aj tak :)
Odpovedať
zatial najkrajsia kniznica aku som videla je tato. ma ju v albume @dudika ... 182x182 - skoro 2900€ ... je strasne draha ale straaaasne krasna :-o :-N :-) :-) :-)
Odpovedať
@abbeylee suhlas
Odpovedať
hm, to ma vobec neoslovilo :-| tam si neviem realne predstavit ukladat knihy - to je skor doplnok ako kniznica...
Odpovedať
Zato mna oslovila najviac :-) len ja by som si ju "vmurovala do steny" :-) S ukladanim knih nevidim absolutne ziadny problem, ved su to police ako kazde ine len su sikmo to je cele :-D
Odpovedať
Tá šikmá je fakt super nápad, my tiež teraz riešime knižnicu do domu, musím sa popýtať či by sa to dalo urobiť na mieru. Na chalupe máme túto, aj keď som s ňou spokojná netreba často utierať prach.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
My sme si kúpili len dosky a knižnicu sme si "zostrojili sami". Nebolo to drahé a je presne taká, akú sme chceli :-)
Odpovedať
Nám knižnicu na mieru zostrojil bratranec, ktorý sa venuje drevu a je úplne úžasná - hlavne takú nikto iný nemá ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je to baby zbytocna robota? Ved v ikei sa da uz zohnat za male peniaze kniznica a pritom maju rozne pekne kusky, neviem ci by som zabijala cas takymito vecami, kupim hotove a vybavene, ci? ?:-)
Odpovedať
@brunete načo je dnes knižnica na papierové knihy v dome dobrá?
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu Jak na co? :-) klasicke papierove knihy nenahradi nic. Aspon teda nie u mna!
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?