Čo pred vchodové dvere?

3 roky sme mali pred vchodom do domu veľký kvetináč s buxusom. Prestalo sa mu tam ale dariť, tak som ho vysadila do záhrady a teraz by to chcelo nejakú zmenu. Najlepšie aby sa to dalo obmieňať podľa ročných období. Videla som v kvetinárstve poschodový stojan na bylinky, nad ním bola tabuľka kde sa dalo písať kriedami, to sa mi celkom páčilo, ale hľadám ešte ďalšie inšpirácie. Čo máte teda pred vchodom vy? :-)
Odpovedať
Dobrý den. My už tam nemáme nic. Došly květináče. ;-( S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
Veľký kvetináč s buxusom :)
Odpovedať
@jankazb to tam mala 3 roky. Chce zmenu. :-) aj ked si myslim ze buxus sa da zmenit tiez. Na vianoce ozdobit retiazkou alebo svieckami na velku noc zapichnut zajka do kvetinaca alebo nieco. :-) vzdy sa da dako zmenit
Odpovedať
@mnamka Máme rododendrony.
Odpovedať
Profilova fotka
Pred vchodom do domu sa dá naozaj položiť čokoľvek, od drevín v nádobe, cez bylinky a sezónne aranžmány. Vhodné je umiestniť po oboch stranách rovnaké nádoby a rovnaký druh. Napr. Tuja západná Smaragd, cyprušteky, tiež kmienkové tvary, či strihané do rôznych tvarov. Môžete vyskúšať aj aranžovať podľa ročných období. Postačí Vám veľký kvetináč, vyplnený štrkom, kameňmi a do neho napr. Jar – prúty z vŕby, brezy, či iných klasických jarných drevín. Dbajte na to, aby boli dostatočne vysoké, pevné a vynikli majestátne. Drobný aranžmán by zanikol. Ozdobiť ho môžete pierkami, motýľmi, vajíčkami, kvietkami, stužkami, všetko laďte do farieb jari. Leto – opäť prúty, ktoré sa dajú aj kúpiť v kvetinárstvach, pod to sušené levandule alebo klasy obilia, motýle, kvety, maky. Prípadne veľkú misu, ktorú naaranžujete z ovocia, môže byť aj umelé, ktoré v dnešnej dobe vyzerá ako ozajstné. Jeseň – prúty, sušené kvety, obilie, tekvice, ktoré pri vchode môžu stáť aj samostatne, pokiaľ sú dostatočne veľké, aj prútené koše naplnené po okraj drobnými ozdobnými tekvicami, makovicami, levanduľov, lampióniky a sviečky, to všetko Vám vytvorí neuveriteľnú atmosféru. Zima – môžete vytvoriť vianočný stromček, napichané vetvy borovice alebo smreka do pletiva v tvare vianočného stromčeka, šišky, drobné darčeky, cukríky, sviečky, svetielka exteriérové, snehuliaci. Nezabudnite použiť sprej na vytvorenie inoväte či námrazy.
Odpovedať
ja som vysadila do troch nerezovych buxusy a muz ma zrusil ze to mame ako v nakupnom centre, tak tam mam teraz male dreviny podobne bonsajom, rada by som tam dala levandulu, cele leto kvitne a v zime ked sa neostrihajukvety ked je na nej srien je nadherna.
Odpovedať
My mame po oboch stranach dveri fialove petunie v cervenych kamennych kvetinacoch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?