Betónové točité schodisko

Prosím odbornú a laickú verejnosť o vyjadrenie ku tomuto schodisku. Debnenie, betonáž, armovanie vykonali "stavbári" živnostníci.
Odpovedať
Ej, divím sa že to vôbec drží, ani by som na to nohu nepoložila zo strachu že to spadne, pripomína mi to obrazy od Picassa - kubizmus, namiesto ladnej krivky samá hrana. Zbúrať a dať to postaviť skutočným profesionálom. Kde bol stavebný dozor alebo investor keď to robili? Ani nechcem vedieť ako tam ide výstuž. Hrôza, hrôza a ešte raz hrôza.
Odpovedať
@rodeo - nie som odbornik ale mas aj fotky so smeru od nastupu na schody? plus vidim na fotkach ze aj Termalica je presna tvarnica.... ale to uz je off topic...
Odpovedať
Mám len tieto fotky. Možno zajtra priložím ďalšie :D
Odpovedať
Ja to nekomentujem, je to kamarátova stavba a chcel vedieť názor, teda som to tu zavesil aby sa vyjadrili aj odborníci aj laikovia. Ja som mu môj názor na to povedal...Ale nechcem aby si myslel, že som zaujatý... Prosím o koment. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Treba to opatrne zbúrať skôr ,ako to niekomu ublíži.Ten čo to robili to robil prvý krát v živote a už by to nikdy nemal robiť druhýkrát.Ak podobným spôsobom naviazal aj výstuž tak by som ho surovo nahlásil na políciu.tuším je na to paragraf "verejné ohrozenie z nedbanlivosti".
Odpovedať
@rodeo Sesterka má točité ale také ladné prechody. Tak som si vygooglila obrázky betónových točitých schodísk ( aj šalovanie je vidieť) a toto s tými obrázkami je neporovnateľná fušerina :-| To robili 1x ?
Odpovedať
Profilova fotka
Paráda, to by si zaslúžilo uverejnenie na nejakej zábavnej stránke. Verím tomu, že to šalovali murári. Pripájam foto jak sa to má šalovať.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@rodeo takto som sa uz dlho nepobavil. Ak je cely dom v takomto ,,specialnom,, style tak prajem majitelom pevne nervy. Ak to nebol umysel (co asi vieme vsetci ako to bolo myslene), tak dat odstanit a urobit znovu a dat pozor na ukotvenie noveho schodiska.
Odpovedať
@rodeo Strašné.
Odpovedať
fuu, myslela som si, ze ma v murarcine uz nic neprekvapi, ale toto je fakt sila...
Odpovedať
Profilova fotka
A ja prikladam video ako vzniklo u mna schodiste: http://www.youtube.com/watch?v=w4rqyQ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mio23 Ahoj. Já jsem chtěl nějaké zajímavé schodiště, které hned tak někdo nemá. Ale nešlo to vyrobit.hahaha S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva najkomplikovanejsie na tom schodisti bolo asi zabradlie? :-D
Odpovedať
@mio23 Myslím, že ešte len bude... :D
Odpovedať
@spiderhst No je tam viac toho, čo dá práce opraviť to, nejdem to tu vypisovať, ale pevné nervy mu želám tiež... No hold, kto chce šetriť . zavolá si fušérov a neoverí referencie, šetrí na stavebnom dozorovi (načo ho platiť ?), tak isto načo statika ? (Však nevedia čo pýtať :D) , tak potom takto tie stavby vyzerajú.... Šetríme na základných veciach a investujeme do blbostí, ktoré nie sú na stavbe nutné... Však to poznáte : " Pridaj cementu, bude lepší betón, a mrskni tam ešte kus toho železa, šak ho máme dosť, a nešetri tou maltou a blaá, blá,blá... " Hold , -klinec celej do rakve našej stavbárine dala "kompetentná" vláda, keď z toho urobila voľnú živnosť !!!
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Pridavam zopar fotiek z mojej prace som tesar ☺
Odpovedať
Profilova fotka
pekna praca :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@53gabriel53 Viete mi zaslať tel.kontakt ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@53gabriel53 tu je vidno keď debnenie takých schodov robí tesár a keď murári čo nemajú poňatie. Spodná plocha sa má čo najviac blížiť paraboloidu. Ak by to aj bolo únosné pri tých zalomeniach, tak sa omietkári dobre zabavia, než tomu dajú nejaký "tvar". Nenechajte sa stavebníci obalamutiť, keď vám začnú ukladať spodné dosky cez seba, ja som musel podobných "majstrov" ako hore na fotke od seba zahnať a ani po drevo už neprišli, tak som to rozpílil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?