Alarm v dome

zdravicko strechaci cchem sa opytat mam kable a vsetko pripravene na alarm v dome od jablotronu ale potreboval by som vediet ked to budem mat spojazdene co to obnasa cele treba mesacne platit ako telefon alebo sa treba na policiu prihlasit co vsetko treba a kolko to mesacne vychadza robil mi to chalancisko ale to je rok a ani som sa ho poriadne nespital co ako a mozno sa medzi casom nieco zmenilo dakujem za radu :-)
Odpovedať
toto by zaujímalo aj mňa.
Odpovedať
@frenke ak mas v centrale GSM modul, vybavis si normalne u nejakeho operatora pausal a SIMku vlozis do centraly... ja mam program O2 telemetria.
Odpovedať
a to je vsetko ziadne ine poplatky sa mi nezda a policia nic ked sa jedna o alarm ked sa nieco stane kradez policia by mala prva o tom vediet ci
Odpovedať
@frenke vacsina ludi to nema napojene na policiu. za to sa platia dost velke peniaze. vola/smskuje to primarne tebe. ja platim stvrtrocne nejakych 10 eur za "bezpecnostnu sim" ziadne ine vydavky tam nie su ak neratam nejaky autorizovany servis raz rocne, ktory ty asi robit nebudes kedze ti to instaloval nejaky "chalanisko" :D
Odpovedať
@frenke to uz je na tebe, ci sa napojis aj na policiu... poplatky za toto sa myslim platia podla hodnoty domu.
Odpovedať
Zalezi od toho, co ocakavas. 1) Sirena - Najlacnejsie, najmenej efektivne. 2) SMS - Podla mna rozumne riesenie s ohladom na financie. Staci ti SIM karta a modul do centraly, platis potom podla poslanych SMS, mozes aj na viac cisiel. Sirena moze zostat 3) Napojenie na policiu: Vstupný poplatok za pripojenie objektu na PCO (pult centralizovanej ochrany) je 72,69 eur. Pravidelný mesačný poplatok za poskytovanie technickej služby ochrany objektu závisí najmä od hodnoty chráneného hnuteľného majetku. Poplatok za pripojenia objektov bez ohľadu na to, či ide o firmu, dom alebo byt, je 120 eur. Podmienkou je vlastníctvo analógovej linky. Priklady z KE: Trojizbový byt so štandardným vybavením, bezpečnostné dvere, šperky za 20 tisíc, elektronika za 20 tisíc a zvyšok vybavenia za 100 tisíc eur má mesačný poplatok 24,01 eur. Všeobecne sa mesačné splátky chránených bytov začínajú pri 17,33 eura. RD ohodnotený na 400 tisíc eur, šperky za 100 tisíc, elektronika za 50-tisíc, zvyšok zariadenia za 250-tisíc eur má mesačný poplatok 164,76 eura. Mesačná splátka pri hodnote chráneného RD do 660 tisíc je 97,46, pri hodnote do 330 tisíc je mesačne 67,55 eura.
Odpovedať
@rivasvk ja platim O2 len co realne vyuzijem, co znamena, ze vacisnou neplatim nic... naposledy ked som platil, tak to bolo tusim 6 centov, lebo mi dosla z alarmu SMS o vypadku elektriny dlhsom ako 30 minut.
Odpovedať
@gashtaan jj aj to je riesenie, ale tak ta bezpecnostna ma svoje vyhody a 3 eura na mesiac sa mi nezda vela. ale ved kazdy po svojom :-)
Odpovedať
@rivasvk korunka ku korunke :)
Odpovedať
ci ze ked mas sim tak potom dva telefony alebo dualny telefon co ma na dve simky dobre som to pochopil a ti ten alarm ako spustas pripadne deaktivujes je to daky ovladac ako pri sekcnych branach
Odpovedať
@frenke nepochopil... tu simku davas do alarmu, nie do telefonu. Alarm potom ma samostatne cislo, na ktore mozes z telefonu volat ci posielat SMS a takto ho ovladat.
Odpovedať
aha uz rozumiem mam taku miestnost ke su vsetky kable z domu myslim ze to je ta hlava alarmu tam dam potom do tej krabice tu simku uz rozumiem
Odpovedať
Článok sa načítava...
my mame SIM od tmobile ako druhu simku s vlastnym cislom ale na jednom pausale. neplatime za nu nic. len ked SMS alebo volanie. Alarm mame pripojeny k routru a vieme sa nan dostat zvonku pomocou aplikacie v iphone a manzel ma android tak tam ma tiez apku. Minule spravil aj napojenie vystupov alarmu na vonkajsiu roletu a garazovu branu a cez tu apku si to vieme ovladat. Na centralny pult nie sme pripojeny, lebo manzel vravel, ze nechce aby dispecing vedel, kedy sme odisli podla stavu alarmu a tym padom mozu dat echo "spravnym" ludom a vykradnut nas. Aj ked velmi nemaju co ukradnut :))) Ale ze ani statnych nebolo problem podplatit aby dali echo. A hladku potom poslu oneskorene a akoze nikoho nechytia. Sak to poznate to nase slovensko.
Odpovedať
na slovensku vsetko mozne ako jedna ciganocka povedala tu kabel tu kabel :-)
Odpovedať
@jojo2jojo aky mate typ alarmu? staviame dom a tiez rozmyslame nad nejakym systemom
Odpovedať
ahoj no ja mam jablotron 100 ale len kable su potiahnute ked budem mat omalovane osadim aj senzory mne to robil chalan co robi zabezpecovacky ale skoro ani nemusil som to davat pretoze mam kamerovy system ale co uz je to poistene
Odpovedať
Paradox, 19 mesiacov bez poruchy
Odpovedať
montaz aj bez certifikatu od jablotrnu moze to spravit aj ten coho nema
Odpovedať
@frenke mam jablotron ja100, sim karta bola sucast dodavky, platim tusim 10€ kvartalne. S policiou to nic nema.
Odpovedať
a kolko ta to vyslo cele a co hovoris na alarm spokojnost
Odpovedať
@jojo2jojo presne tak vykradli susedov, jednoznacne echo od straznej sluzby, ti co alarm montovali spojeni so straznou sluzbou. Alarm je na nic, co mi pomoze ked som na dovolenke, v robote kedy to mam min.pol hodky v spicke autom domov - nic,holu nulu z toho mam. Iba poistovne to vyzaduju, konecne mame poistku,kde nieje podmienka alarm. @frenke SIM kartu platis podla vyhodnosti tvojho pausalu.
Odpovedať
@frenke vobec neviem kolko to vyslo, 600-700? Montaz zadarmo. Co ja viem ci spokojny, ako sa definuje spokojnost s alarmom? Funguje, nevykradli ma, ked budu chciet vykradnu. Uz by som alarm nedaval.
Odpovedať
Profilova fotka
to je pravda ze ked chcu vykradnut tak vykradnu
Odpovedať
Profilova fotka
my to mame tak ze ked nieco tak alarm vola na tri rozne telefonne cisla, na moje na manzelkine a este mojho otca.. nemame to cez policiu
Odpovedať
Aktuálne sa ti do alarmu najviac oplatí 4ka :) 4 centy SMS, 4 centy minúta. Kredit nemá obmedzenú platnosť. Stačí ak kartu využiješ aspoň raz za 16 mesiacov, to je celé ... Neviem, akú výhodu má "bezpečnostná" sim, podľa mňa vôbec žiadnu :P @atlaska = jasné, že alarm má zmysel :) 1. Oznamovať vybrané typy udalostí môže na XYZ čísiel. Tj v prípade "vlámaniu" do domu pošle SMS alebo zavolá tebe, manželovi, susedovi, rodičom, koho si nastavíš :) Je to jednoduché. Napríklad sestra má v alarme okrem rodiny aj mojich rodičov (bývajúcich cca 50 metrov od nej - na dôchodku) a dokonca sú navzájom prepojený aj zo susedom čo býva s kríža (rovnako aj ten sused má nastavené ich číslo, tj si vzájomne pomohly) ... Takže v podstate je veľmi malá pravdepodobnosť, že nemá kto zasiahnuť ... 2. Ide o čas ... Ak sa počas tvojej dovolenky vláme lupič do domu a ty ho nemáš vybavený alarmom, môže tam byť aj celý deň a teoreticky tam môže v pohode aj prespať ... Nik ho neruší, má čas prezrieť celý dom a má čas odviesť aj hodnotnejšiu elektroniku ... Ak však vôjde do domu, kde sa spustí siréna, tak sám vie, že musí čo najskôr vypadnúť. Takže buď utečie rovno, alebo tam strávi len minimum času a schmatne čo mu príde pod roku (max tak možno nejaký notebook) = nemá proste čas hladať po šuflíkoch cennosti alebo nebodaj odmontovávať televíziu z nástenného držiaku ... 3. Vynikajúce sú zvlášť nastavené okruhy :) Napríklad zabezpečenie len garáže, kým vy ste v dome, alebo spíte. Prípadne zvlášť zabezpečenie niektorých izieb prízemia či rovno celého prízemia kým niekto spí v poschodovom dome :) Už veľa krádeží prebehlo počas noci z garáží RD, pokiaľ majitelia doma spali ... Navyše, ako bolo písané vyššie, napríklad tieto jablotrony majú kopec "vychytávok" ... Vieš si ich prepojiť s ovládaním roliet, garážových brán atď. Napríklad, keď si niečo potrebujem požičať od sestry, alebo jej niečo doniesť a oni nie sú doma, tak stačí, aby som pred nich prišiel a na dialku mi odblokuje alarm a otvorí garážovú bránu odkiaľkolvek, kde je signál ... Nemusím teda poznať ani ich PIN k alarmu a nemusím mať ani od nich klúče :P A využívame to naozaj často. Tým všetkým som len chcel povedať, že ten Alarm nie je až tak veľká investícia na to, čo všetko dokáže a zabezpečí. Stačí si správne vybrať.
Odpovedať
@lubk0 ty by si poslal rodica ci dieta aby siel pozriet zlodejov do domu? ja nie. A ak nikoho z rodiny nemas naokolo? Hodnotnejsiu elektroniku? Tu zobere behom 5minut. Ja byvam s alarmamy vyse 20rokov,viem co zvladaju, aj zony sme mali aj mame porobene aj tak vravim ze su nam na nic Poznam ludi ze im ani pult ochrany nepomohol, zlodeji ak chcu idu, su prepojeni s pultami ochrany,vedia zvyky rodiny.... Zlodej nastriekal montaznou penou sirenu a kym majitelia spali vykradol auta a kabelky vov stupe,dalej ani nesiel. Vivat alarm!
Odpovedať
@atlaska A kto hovorí, že majú lupiča zastaviť, alebo že by som tam poslal dieťa ? Spustil sa alarm, pošlem ich pozrieť, či je to planý poplach a hotovo. Ak prídu a zbadajú vylomené dvere, rozbité okno, vypáčenú garáž, tak zdvihnú telefón a volajú 158 ... To bohato stačí :) Behom 5 minút sa dostane tak možno k jednému kusu elektroniky, možno stihne odpojiť TV a zmontovať ho z držiaka a niekde ho naložiť do auta ... Kdežto bez alarmu má na to čas neobmedzený ... Pre mňa je značný rozdiel, ak má človek na krádež domu 5 minút a keď má na to aj celý deň. Za tých 5 minút toho poberie rádovo omnoho menej :) Minimálne určite nemá čas prehladávať celý dom, šuflíky a neviem čo všetko ... Aj keby zastriekal sirénu, tak rodičom zvonia telefóny :) Aj tie zastriekal montážnou penou ? Existujú vnútroné sirény za pár korún, aj tie sa dajú zastriekať ? :) Ak si niekto nechá kabelky a otvorené autá v garáži tak to hold svedčí o jeho hlúposti a nie o tom, že je alarm na nič :) V bývalej práci nám napríklad alarm napojený na pult centrálnej ochrany zachránil sklad mobilných telefónov, lupiča chytili policajti ešte v predajni už s plnou taškou ... U známej zase ochraníl auto, keď v noci začal húkať alarm kvôli neoprávnenému vstupu do garáže - tým že začal vrieskať tak prišlo len k poškodeniu dverí a z dvora nič nezmizlo ... A ano, len málokoho niekto naozaj vykradne ... A kým k tomu nedôjde, tak sa môže zdať alarm irelevantný ...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 ja mam npr sirenu len vnutri :), je to dost stresujuce :)
Odpovedať
@majkoj to nam navrhovali tiez.
Odpovedať
@lubk0 :-) nech len volaju.......,vypacene??? okno zbadaju zo zahrady? ach jaj. ale OK, ked preto lepsie spite,plni to cast ucelu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?