Alarm Kerui

Na ebayi, amazone, alibabe atp je možné kúúpiť alarmy Kerui, ktoré majú byť "činske značkové" a referencie na ne nie sú zlé. Nestoja tak veľa, vysoká variabilita, wireless, je možné si to vyskladať sám presne na mieru atp. Má s nimi niekto skúsenosti? Myslíte že je to scestná idea a spoľahnúť sa na zaužívané značky? Potom by ma zaujímalo napr. čo je najlepšie dať na okno, je tam veľa možností, senzor otvorenia, otrasový, rozbitia, záclonový.... Neviete či senzory rozbitia alebo otrasové musia byť na každom krídle okna? Neoklame PIR senzor zlodej pomalým pohybom? Máte niekto IR detektory v záhrade? V podstate by mohli chrániť strany pozemku, len by museli na seba "vidieť čo nebude v praxi jednoduché. Fungujú vonkajšie kamery s detekciou pohybu? Pardon za otázky ale v našej lokalite každý rok nejaký dom vykradnú a žiaľ psa mať nebudeme môcť mať. A keďže v blízkom okolí sú samé baskerviláky tak budeme na rane prví. Mohol by som to zveriť firme, ale svojpomocou to vyzerá že budem za rovnakú cenu mať mnohonásobne viac bezpečnostných prvkov.
Odpovedať
@somzvedavy nemate s tym skusenosti a spekulujete, obratte sa na odbornika a dajte si kavlitny alarm jablotron a spavajte v klude...ked uz pocitate s tym ze Vas vykradnu. Na okno nema asi vyznam davat ak neplanujete ovladat aj kurenie. Senzor to pokryje. Rozbitie skla je zbytocne,nikto nebude sklo rozbijat,okno da da jednoducho vypacit. Senzor snima zmeny teploty a nie pomaly pohyb :-D A naco chranit zahradu?mate tam nieco cenne?
Odpovedať
@somzvedavy obyčajné čínske rtu s GSM bránou, tri PIR snímače a vybavené. Okno ak vypáči, chytí ho PIR... Práve známe značky aka Jablotron by som nikdy nedal. Veľmi rozšírené, čiže možnosť, že si to doma zlodej naštuduje a potom príde nachystaný, s rušičkou atp. Ja budem dávať rtu... Na plot sa dajú použiť priemyselné safety optické závory.... Napríklad od Rockwell-u. Daj do Google: Bezpečnostní optické závory - Rockwell
Odpovedať
Profilova fotka
@somzvedavy a nakoľko ťa vynde ta čína?? Tiež som skôr za overené značky.... a ak chcete poistenie domu tak s činov nepochodíš.
Odpovedať
@megdesign nenastuduje lebo to jednoducho neobide. A s rusickou zrusi akykolvek alarm, teda jej komunikacnu cast.
Odpovedať
@matoztt všetko sa dá obísť. Všetko, čo jeden človek spraví, akýkoľvek zabezpečovací systém, iný človek obíde. Rovnako ako s nelegálnym software. Čím je to viac rozšírené, tým viac sa hľadá "liek". :-)
Odpovedať
@logo22 na poistenie domu nieje podmienka mať alarm...
Odpovedať
@megdesign ano lenze rozmyslaj realne. Mas doma 15kg zlatych tehliciek? Lebo neviem si predstavit ozaj profika ktory to dokaze a ma super drahe vybavenie ze pojde k tebe po telku a notebook. Ver mi, za posledne 2 roky som si vela zazil s alarmami ako pouzivatel.
Odpovedať
@megdesign Poradím ti, ako si jednoducho zarobiť - stačí len, ak reálne dokážeš prelomiť Jablotron 100ku a v Jablotrone ti vyplatia nemalé peniaze. Teda pokiaľ len neteoretizuješ. Na školení Jablotronu bolo tiež pár teoretikov, ktorí by precvakli napájanie, dátový kábel, telefónny kábel zarušili signál, všeličo rozbili a vypenili a bolo im jednoducho dokázané, že tieto pokusy by reálne nikam neviedli. Prevažná väčšina zlodejov sú obmedzenci, ktorý sa nadrapujú telkou, berú notebooky a podobné nezmysly. A ten, kto ide po konkrétnej veci kašle na zabezpečovačku, ani nerieši niečo odstavovať a zarušovať signál.
Odpovedať
@matoztt nie nemám doma zlaté tehličky. Ak nepôjde profík so super vybavením, tak načo potom drahý Jablotron, keď stačí rtu za 20€ + pár PIR za 10€/kus? Spraví to tú istú funkciu tým pádom, nie? Ale stále som názoru, že spraviť "neznámy" alarm je lepšie, ako komerčný. Veď koniec koncov, aj v aute je najlepšia ochrana podomácky spravený skrytý vypínač. Keď ti škodovku odarmuje a je už vnútri, zrazu nejde naštartovať... :-)
Odpovedať
Hraničím s poľom a nebezpečenstvo u nás zrejme hrozí od menej prispôsobivých občanov z kolónie ktorá je síce pomerne ďalej ale asi nie dosť... Zdá sa že vykradnutia boli urobené štýlom "preskočím zozadu a beriem čo príde", pričom zrejme vedia odsledovať aj krátku neprítomnosť, v jednom prípade dokonca išlo len o pár minútovy rozhovor s návštevou pri bráničke. Je až neuveriteľné koľko toho odniesli za tak krátku dobu. A áno, aj na záhrade budem mať niečo o čo by som radšej nechcel prísť.
Odpovedať
@catscan ja netvrdím, že to dokážem ja. To asi ťažko. Ale určite sa nájde macher, čo by to dokázal. Veď aj zeder vymyslel zlodej áut. :-)
Odpovedať
@bistleice Pokiaľ by som na okne videl senzor na otvorenie (je dosť veľký) rozbijem sklo. Tým otrasovým ale možno pokryjem oboje možnosti? Tie senzory sa volajú presne P.I.R Motion Detector a vygooglil som "Detective Speed 0.3 - 3m/s" čiže pomaličky sa pohybujúc ich oklamem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Skor ako na interier by som sa zameral na exterier. Ked sa uz zlodej dostane do vnutra, tak mate vzniknutu skodu na majetku. Zaroven mate dlhsi reakcny cas ci uz ste doma, alebo odcestovany a upozorneny mobilom. Taktiez by som zapinal vonkajsi perimeter ako ochranu spiacej rodiny. A vsade na hranici pozemku rozvesal upozornenie :-)
Odpovedať
@megdesign tak to je uz na tebe. Ale rozhodne musi byt jablotron kvalitnejsi. A platis este aj za znacku. Ale ver ze jednoducho to neoklames. Ani pomalym pohybom.
Odpovedať
@matoztt to ja viem, že pomalým pohybom PIR číslo neoklamem. To malo byť adresované asi niekomu inému. ;-)
Odpovedať
@megdesign Z fyzikálneho hľadiska naopak som si 100% istý že pomalým pohybom sa PIR senzor oklame. Neviem len, aký pomalý ten pohyb musí byť, ak by to mohlo byť napr len meter za hodinu alebo aj minútu tak to v praxi význam nemá. Ale ak je to 0.3m/s tak to určite sa dá, dúfam že značkové alarmy majú túto hodnotu podstatne lepšiu. Okrem toho niekde som čítal že skúšané PIR detektory sa dali oklamať plazením po podlahe (zrejme boli nastavované aby ignorovali domáce zvieratá)
Odpovedať
@somzvedavy ano, samozrejme, da sa to, ak sa schladis na teplotu okoliteho prostredia a budes sa pohybovat rychlostou pretekarskeho slimaka a od vchodovych dveri k obyvacke sa dopravis na Velku noc, tak to pojde ;-) Chlapi neblaznite, tiez sa priklanam k zazoru, ze vsetko, co je clovekom vyrobene sa clovekom da obist, ale za aku cenu a aky cas? A kolko ludi to vie. Prirovnal by som to k tej urban story - ak 1 clovek ukradne banke milion, je to zly den. Ale ak milion ludi baanke ukradne korunu, je to sakra problem. Takze si myslim, ze ten /obrazne/ jeden clovek, ktory prelomi Jablotron existuje, ale ten asi neriesi bungalovy a mlade rodiny. Navyse - a to som uz raz uvadzal - ak sa preukaze, ze spravne instalovany Jablotron v ochrane zlyha, Jablotron vyplaca majitelom peniaze a uhradza skody na majetku.
Odpovedať
@somzvedavy pozri si mythbusters ako skusali oklamat snimac pomalym pohybom - neda, a v realy je to blbost, cigan sa ti bude plazit dve hodiny po byte preboha sa uvedom. Daj si pir a hotovo, na negrikov to staci, ti nepridu s vybavenim aby ti tah hekovali alarm. Kludne budu kradnut aj ked bude hukat, a uz vidim ako ti susedia bezia na pomoc... davno budu prec. Mozno by stacila na plot cediulka zabezpecen objekt napoejene na policiu co je mozno lespei ako prevencia. Alebo potom odporucam autonomne roboticke zbrane napr http://projectsentrygun.rudolphlabs.com/
Odpovedať
@catscan Pr, nie tak zhurta. Teraz som si to našiel, pir detektory Jablotronu reagujú 0,1 m/s do 4 m/s . Teda lepšie ako Kerui ale ak o tom viem tak to znamená len že cez miestnosť budem musieť sa plížiť povedzme 2 minúty - a to v pohode ide. A že som tak zvedavý, už niekomu Jablotron škody v reále vyplatil? Alebo to je tak ako s poisťovňami, vždy nájdu dôvod prečo krátiť plnenie? Ak by to nerobili začnem o nich uvažovať.
Odpovedať
@sysell Nie, našťastie nie, susedia zasiahnu, v tom mám šťastie. Samozrejme, chytiť ich nechytia, ale zbraň majú vždy po ruke. Len to musí húkať.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell @somzvedavy asi najlepšie je už mať zabezpečené okolie domu. Napr. keď sa zaznamená pohyb tak ti zopne nejaké silné svetlo na osvetlenie okolia domu + kamery. Zober to tak že aj ten zlodej potrebuje určitý čas sa vypačenie okna alebo dverí. Samozrejme vnútorný plášť napojiť na silnú sirénu atď.
Odpovedať
@sysell No pozrel som tých mythbuster, podľa mňa tam ukázali dokonca 2 metody ktoré fungujú. Ak by si prečítala návod na Jablotrone zistila by že môže ísť zhruba 10x rýchlejšie ako išla. A tá predtým vyzerá už celkom bez problémov. @logo22 Toto mi pripadá rozumné. Preto som spomínal tie IR detektory ktoré fungujú aj na 100 metrov čo určite pokryje každú stranu pozemku - ak medzi ne vojdeš alarm. Len musia na seba vidieť a bojím sa falošných poplachov (vtáky, vetrom zafúknuté konáre). Okrem toho nie sú až tak lacné.
Odpovedať
PIR reaguje na pohyb objektu s teplotou podobnou telesnej. Staci si dat hasicsky oblek a da sa pred PIR aj tancovat. Koly tomu su dobre aj senzory na oknach, ako senzory otvorenia, tak aj senzory rozbitia.
Odpovedať
@somzvedavy Nie, nevyplatil, lebo nebol prekonany. A uvazovat o zabezpecovacke ako o klavesnici a PIRkach je zasadna chyba. Vnutorna ochrana je najmizernejsie minimum. Zaklad je ochrana plastova. Ozaj - kludne si to mozes ku mne prist odskusat a plazit sa, ja som to skusal davnejsie a je to blbost, PIR ta chyti. Tusim sa mi podarilo preplazit nejakych 80 centi
Odpovedať
@somzvedavy áno sú PIR, ktoré nereagujú na zvierata/osoby určitej váhy. Pripadne do garáže, aby nedetekoval teply motor auta... Ale tam sa bavíme o 25kg... Nezažil som ešte PIR, ktoré by nereagovalo. Stačilo vojsť do miestnosti, snímač nedetekoval nič - led na PIR ani neblikla a zostať stáť. Po 10 sekundách má už aj to PIR-ko malo... Samozrejme, nemal som na sebe hasičský oblek 😀
Odpovedať
Hm, a čo tieto vibračné senzory http://www.ebay.com/itm/1pcs-KERUI-Wi... Nepokryli by u okna a dverí otvorenie aj rozbitie? @catscan Čiže Jablotron tvrdí, že do domu zabezpečeným nimi ak bol alarm spustený nikdy nikto nevnikol bez spustenia poplachu? Ak je to skutočne pravda to by bolo výborné...
Odpovedať
@somzvedavy prave skusam paradox system a neni sance ani cm za minutu 8-)
Odpovedať
Hlavne sa musis zamerat na drotove senzory (ak si vo vystavbe). Musi to byt bezudrzbove. Vsetky tie baterkove hujoviny sa pouzivaju tam kde sa na alarm zabudlo.
Odpovedať
@somzvedavy ano, je to tak. Ak aj niekto prerusi vsetky moznosti komunikacie ustredne s okolitym svetom, dostanes o tom informaciu, lebo jablotron (centrala) pravidelne overuje spojenie s ustrednou.
Odpovedať
@somzvedavy najvacsou slabinou tychto akoze alarmov (cinskych a, pod) spociva v ich konstrukcii a to, ze maju zlucenu ustrednu s klavesnicou v jednom tele. Klavesnicu umiestnujes na bezne pristupne miesto, napriklad vedla vchodovych dveri a to je kamen urazu. Po vniknuti mas (v zavislosti od nastavenia) casove oneskorenie spustenia poplachu co ti dava vyhodu zamierit a presne uderit desat kilovou puckou a alarm dofungoval. A nepomozu ti ani tri SIM karty a lan a ine konektivity. Zaklad je mat vzdy oddelenu klav.od ustredne, aby pripadne pachatel vynalozil nemalo casu na.hladanie a zneskodnovanie.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?