Aký notebook a internet k nemu si kúpiť?

Profilova fotka
Ahojte, uz ma nebavi blokovanie istych stranok v praci a tak som sa rozhodla kupit si domov PC, najlepsie, notebook, lebo ceny isli dost dole.. Chcem si dat zaviest aj internet, ale kedze sa budem bud. rok stahovat do ineho meste, asi nejaky bez viazanosti( žeby mobilny??) a s neobmedzenými datami, za mesacnu sumu tak okolo 15€, ak je to vobec mozne.... A byvam na dedine, signal na Tmobile mam napr. dost slaby doma u mna v byte, Orange v pohode... pevnu linku nemam, ani nechcem mat. Kupila by som si aj notebook,v hotovosti, nezavisle od internetu, aby som sa nemusela viazat, je to tak lespie? ?? Na co mam hladiet, ked ho budem kupovat, aby som si mohla aj stiahnut nejaky software, dcera pustat hry a tak...? aku RAM a pod.. ja sa v tom vobec nevyznam, kolko ma mat pamat , aku graf., kartu....a tak, a nechcem sa dat obdoblnut predavajucim. POradite??? diky!!! :-)))
Odpovedať
1
2
odporucam taketo nieco,ma to vsetkoco treba. http://ishop.nay.sk/sk/catalog/produc... http://ishop.nay.sk/sk/catalog/produc...
Odpovedať
Profilova fotka
no to si zlata, aspon niekto napisal.. ale teda.. ta cena je dost vysoka.. ked chodia domov letaky z Okey a pod. tak tam byvaju akcie aj lacnejsie, tak okolo 500€... preto som chcela skor vediet, udaje v cislach, ze na co sa mam zamerat.. ale v podstate si to asi vykoumám z toho linku :-))) som myslela, ze tu viac ludi poradi, ale akosi nikto sa nevyjadruje :-( .... tak diky zatial aspon tebe:-)
Odpovedať
Profilova fotka
najviac sa bojim toho, ze si tam ulozim par veci( napr. fotky a software z happy fota a pod) a bude plny disk... toto ma zaujima, ze akú pamať, alebo ký ďas treba mať :-)
Odpovedať
Ahoj Karin - jaby som tiez isla na Tvojom mieste do HP-cka - ja ho uz mam 6rokov a pohoda - s tymi technickymi zalezitostami Ti nepomozem, ale podla toho co pises - hry-fotky- tak to je pohoda - ved koniec-koncov si to mozes ukladat na Flash pamat - na disky...aby si to mala zalohovane. Pokial s tym laptopom nechces, napr. podnikat, ale vyuzivat na doma - HP je osvedcena znacka - ja mam aj mini - a "fici" jedna radost. A pokial sa chces stahovat,... ved mobilne pripojenie sa prestahuje s Tebou... :-D Ja som tiez cez Orange - a teraz su bajecne ponuky - tak nepremeskaj Vianocne akcie... ;-)
Odpovedať
katrin, znacka ti moze byt ukradnuta... je par lepsich - hp, apple, dell, lenovo, fujitsu, sony - su cca. na tej istej urovni - tu pokial vyberies trosku lepsiu radu platis aj za znacku a vzhlad ( su tam aj low cost rady samozrejme - tie su ale po stranke materialovej dost o nicom ), potom mas accer, assus a pod. - je to nizsia rada, pre uzivatelov a cinnosti ktore si ty popisala ale uplne v pohode... a potom mas vseliake no namy - tie by som ale z pohladu garancii a kazivosti neodporucala... nato co ty popisujes ti staci nieco uplne jednoduche - mobilny procesor ( teraz su fajn core 2 duo procesory okolo 2 GB ), RAM od 2-4 GB viac urcite nepotrebujes a harddisk - uz 160 GB co je ten najnizsi standart teraz je postacujuci, ak chces nieco do buducnosti aj na filmy a fotky a tak, chod do 250 - 320 GB... daj pozor aby to malo zabudovane antenky na bezkablovy net a nejaku wireless kartu, kup si k tomu nejaky broadband a mozes fungovat ( obycajne su ale tie neviazane sluzby drahsie a maju pomalsie pripojenie ako viazane, viazanost zacina od 1 roku - cize ja byt tebou v klude do toho idem...teda neviem ake je pre teba poctatne mat nezavisly prijem netu - ja mam okrem normalneho aj cez mobil, takze nie som absolutne viazana na internet, takze mi je to jedno... ) - my mame teraz magio, myslim ze cez nich aj internet - mame doma zabudovany router na bezkablove vysielanie a moze sa nato pripojit kto chce ( teda komu dame heslo... ) co sa tyka hier tvojej dcery - treba zistit ake maju najnizsie mozne ocakavania - podla toho vyberat hlavne grafiku ;-) dufam ze som ti aspon trochu pomohla, ak by nieco, napis....
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem, babulky:-) daj, ved to... cim lepsia znacka, tym vyssia cena,ale teraz som videla vcera v letaku ( neviem ci NAy, alebo Okey , alebo Euronics) ze maju v akcii celkom dobry notebook, tusim Asus, a mal aj wifi aj kadeco ine... musim to prozriet a napisem konkretne, ze co je to zac, lebo cena bola tusim len 499€ :-) super, ze si mi napisala tie parametre, lebo ja som dost maniak na fotenie, a urcite tam budem mat dost fotiek a chcela by som sa naucit aj stahovat filmy a mat tam napalovacku.... adrinka: ano, mas pravdu, fotky mozem davat potom aj na CDcka, ale to robim, ale ako sa poznam , aj tak ich budem chciet mat aj v PC... :-))) U nas sa da tusim napojit za celkom fajn cenu na mikrovlnku, ci co... pred nami je skola a oni tam maju taku antenu a suseda je napojena cez nich... teda ja sa v tomto vazne nevyznam, ale to by sa urcite dalo napojit :-) a kolko stoji ten mobilny orange mesacne? ja mam Orange sukromny mobil....
Odpovedať
Profilova fotka
ozaj a nie je ten orange pomaly, alebo j eto fajn.. leno ja mam tu v praci internet cez mobil, T mobile a poviem vam, to je o nicom.... FCB sa vobec na tom neda pozerat, lebo kym mi preklikne na dalsiu stranku,tak mi spadne spojenie a mozem sa pripajat znova..a doma mam ma Tmobile velmi zly signal... mobil musim mat na okne na parapete, aby som voebc mohla telefonovat a hands free je pre mna nevyhnutnost tym padom.. hrozne.. pritonm Orange mam OK, a susedia aj T mobile.. len ja nejak nemam v byte signal... cudne..
Odpovedať
Tie duoprocesory su v pohode,my mame 2.0 GB procesor a je to v pohode,tu RAMKU je dobre mat 2-4 GB ako pise katrin.Ked chces mat dostatok miesta na Hardisku pre fotky a hlavne filmy zaberaju vela miesta odporucam minimum 320 az 500 GB,ja mam 160 GB a dokupovali sme externy disk az 1000 GB a mame pokoj. Este by som tam odporucil aspon nejaku normalnu graficku kartu na tie hry a narocnejsie aplikacie ako napr. N VIDIA geforce s vlastnou pamatou aspon 125 alebo 256 MB. Urcite by som tam chcel vystup na dalsi monitor, dalej citacka kariet nie je na zahodenie ale nemusi ked tam bude dostatok USB portov aspon 3x, DVD napalovacka velmi dobra vec,niektore laptopy maju aj HDMI vystup to by malo bit napojenie na LCD TV,dalej este mame Firewire vystup, ten sluzi hlavne pre tie externe hardisky pre rychlejsi prenos dat ako USB.zasuvku na pripojenie na internet cez kabel maju myslim vsetky pocitace.Velkost obrazovky si musite vybrat su 15,4palcove15,6palcove aj 17palcove Dalej by som este pozeral aj na to kolko je vydrz baterie ci 2h,3h.... Inak asi tak vsetko, potom uz len cena.
Odpovedať
este som zabudla Wifinu by som tam urcite chcela,ked budes mat nahodou router budes mat signal po celom dome a nemusis sa napajat cez kabel, aj ked to ma nevyhodu, ze tam nie je taka rychlost ako cez ten kabel ale mozes chodit s pocitacom po celom dome.Mozes to ale striedat raz sa napojis len na kabel alebo potom cez wifi. Inak signal mozes chytat aj na namesti alebo kaviarne poskytuju tento signal alebo nejaky sused co nie je zabezpeceny.
Odpovedať
Profilova fotka
tinkerbell: ty si chalan, ci baba? lebo raz pises v zenskom a raz v muzskom rode:-))))
Odpovedať
Profilova fotka
este: o akých kartach to hovorite?? ja poznam len graficke karty...( teda aj to len z pocutia) :-D , ale vy pisete o nejakej citacke kariet... co je to? naco mi to sluzi? diky!!!!
Odpovedať
katrin, ked chces nieco downloadnut priamo z karty do pocitaca, posluzi ti citacka na karty... ( ked mas kartu vo fotaku napr. ) co sa tyka tej velkosti su aj mensie notebooky a su aj vacsie ako 17-palcove... musis si rozmysliet ci chces naozaj mobilny pocitac alebo len notebook ktory budes mat doma... len ak ho budes mat doma, tak ti moze byt jedno aku ma vydrz a aky je tazky, ak ho budes prenasat tak urcite davat pozor na vahu ( je rozdiel mat 1kg pocitac a 4 kg pocitac - co su hlavne tie lacnejsie ) a na vydrz baterky ( od 2h do 8 h momentalne ) inak som pisala o core 2 duo procesoroch - to su novsie -nie duoprocesoroch... ta graficka je na notebooku dost draha - preto som ti hovorila pozriet si ake naroky na grafiku maju hry ktore chces hrat ( vela potiahne obycajna onboard 128-cka )... ak ratas ze ti bude pocitac stat doma tak si k tomu kup replikator a monitor - uzivatelsky to bude omnoho lepsie pouzivanie ako len notebook samotny ( na replikatore mas velke mnozstvo roznych vystupov, monitor zase poskytuje komfort pre oci aky ziaden notebook neposkytne... )
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Prosim ta len nechod do Nay alebo podobnych obchodov.uz su na internetove obchody. je to tam omnoho lacnejsie.Ja mam dobre skusenosti s HP, ACER, ASUS. A udaje cca: procesor Intel core2duo 2,0 GB HDD: 160GB na zaciatok uplne staci.potom odporucam externy.Nieje dobre jeden velky HDD lebo ked sa pokazi co sa stava casto tak mas po vsetkom.Ja mam doma 3 x HDD po 80 GB a staci.ale ja mam Desktop( klasika pc). RAM: od 2GB hore Grafika: Tam sa drz uz tvojho cenoveho limitu. Dalej by tam malo byt: Napalovacka, Wifi, zabudovana web kamera, A najlepsie 17 palcovy. ale ak to budes mat ozaj viac menej len doma tak kup Desktop PC.vies si donho cokolvek pridat, vymenit opravit.....ma to vela vyhod oproti notebooku
Odpovedať
Profilova fotka
madyy: desktop to je normalny PC? alebo aky?( sory ale ja na PC fakt nie som technicky typ..) externy HDD ste tu spominali viacerí...a to ako funguje? co to je? inak uz som presne rozmyslala, ze ci nie je lepsie kupit pevny pc..
Odpovedať
Profilova fotka
Desktop je ako hovoris normalny pevny pc.Externy HDD je taky ktory je uzavrety v hlinikovom puzdre a ku pc sa pripaja pomocou USB kabla - aj viacerimi spôsobmi ale to je jedno. Ak nebudes chciet behat niekde s PC tak urcite voľ Desktop. Ak sa rozhodnes pre normalny pc alebo uz notebook napis mi kludne poradim. Najlepsie hovorim ludom takto.Povedzte mi kolko penazi ste ochotny do toho dat aj ja zozeniem to najlepsie za tu sumu. Ja som zamestnany v IT firme takze ak budes mat zaujem ozvi sa a kludne ti ho dam kupit aj ti ho poskladam a nainstalujem.Pracujem v ZM.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som ochotna dat tak do 500€.. no... ono chapem vyhody PC desktop... je lepsi, spolahlivejsi, lacnejsi, resp. ta tie iste prachy lepsie nadupany. Ale ked som sa vcera bavila o otm aj s jednou babou, co maju doma notebook, ona mi povedala, ze je to super, ked napr. aj idu k rodicom, zoberu ho, ukazu fotky a tak... alebo napr. moj priatel ma firmu a mohol by si to brat zo sebou, ked niekam pojdeme a surne nieco potrebuje vybavit, na to by sa hodil aj mobilny net... vcera som skusala u tej kamosky aj net a ide jej super rychlo a mato cez tu antenu z nasej skoly pred bytpovkou a plati len 11€ mesacne! super! no a teraz k tomu , co som nasla v tom letaku: vyjadrite svoj nazor: ASUS, 15,6 ´´ ( 1366x768) leskly displey, IntelCore DuoT3000( 1,8GHz), RAM 2 GB, HDD 250GB, Intel Graphics Media Accelerator X 3100 , DVD mechanika, WEB kamera, 1,3 Mpx, WiFi, LAN 10/100Mb/s, 4x USB, Ethernet, Slot MMC/SD/MS/MS Pro, Lithium -Ion 4400mAh Mne sa zda ze ma vsetkpo potrebne.... nie?? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
a má Windows XP
Odpovedať
Profilova fotka
este cena : v akcii 469€, inak 499€
Odpovedať
moj výber: http://www.alza.sk/asus-k50ab-d139444...
Odpovedať
Profilova fotka
vyzera to dobre, Box, len mi nic nehovoria tie skratky.. u toho oc osm napisala ja je mi ot nejake jasnejsie.... tu chapem akurat tak 3GB a 320GB... co je to HD 4570 512?
Odpovedať
Profilova fotka
ja nemam velku doveru ku platbe cez net a kupe cez internet.... su spolahlivy??
Odpovedať
HD 4570 - grafická karta rozhodne lepšia ako tvoj výber. Alza má aj "kamený" obchod v BA. Pozri si tieto stranky pre porovnanie (benchmark list) grafík (GPU) a procesorov (CPU) – urob si podla toho predstavu aký výkonný bude notebook. http://www.notebookcheck.net/Mobile-P... http://www.notebookcheck.net/Mobile-G...
Odpovedať
Profilova fotka
BOX... neviem.. skusam sa z toho vysomarit, ale vobce sa mi to nedari :-( :-( ten prvy link, napr. vytlacila som si najprv to, co je o tom konkretnom notebooku a hladam do v tom zozname.. ale tam Asus nevidim, a iba Intel a pod.... takze vobec neviem, co co znamena.... proste tomu neorzumiem... som blba... ;-( ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
a z tych stlpocov mi ani jeden nic nehovori... fakt , som dost inteligentny clovek, ale PC a takymto udajom vobec ,ale vobec nerozumiem... nech skusam ako chcem, neviem najst co mam vlastne porovnavat... su tam uplne ine nazvy ako mam ja vytlacene( nevidim tam napisane pamat, graf. karta, procesor mi tiez nesedi... ) ono to tamasi je ,ale inak nazvane a tym padom pre mna " dovidenia".... :-( :-x
Odpovedať
Profilova fotka
jaaaaj, sorry, asi som si sedela na kábli :-D :-D :-D tam nenajdem ASUS, to je cistob napr. graf, karta.... boze , fakt som blba.... tak uz sa mi asi rozvidnieva.. sorry... doteraz som tlmocila, tak mi z toho trochu hrabe.... uz som asi zmagorena... idem skusim sa z toho vysomarit.....
Odpovedať
Profilova fotka
no tak som tam nasla aj ten ATI 4570 a aj ten z tej mojej akcie Intel 3100... no tak fakt ten tvoj( aj ked mne tie cisla nic nehovoria, ani nazvy) ma ale rozhodne vyssie cisla, co asi bude dobre, aj ked neviem co znamenaju :-D dokonca ten notebook z toho letaku njiektore okienka ma prazdne.. teda ta graf. karta.... ;-) takze asi si necham od teba poradit... :-)))
Odpovedať
Profilova fotka
este mam taku otazocku... ovplyvnuje nejako( asi hej) niejaky udaj na ntenooku to, ze aj ked by som mala rychle pripojenie tak bude pracovat pomalsie, lebo najake parametre ma slabe?? nevie to inak vyjadrit.... proste ci ten notebook bude rychly :-))) alebo to zavisi len od typu pripojenia....
Odpovedať
...zavisí od typu pripojenia. Tá grafika a procesor hlavne pre náročnejšie úlohy – filmy, príp. hry.....Preto sa malé notebooky označujú netbooky....
Odpovedať
Profilova fotka
som dost nalomena na ten notebook co si dal link.... na nom nebude problem prip. aj nejake hry mat, nie? prip. pozerat na nom film na dvd?
Odpovedať
... záleží aká hra – ale väčšina určite áno. To hlavne záleží ako si grafiku (detaily ako tráva, tiene, mraky......) v tej hre nastavíš. Filmy, video, foto... žiadny problém. Myslím že sa nemusíš báť, že nebude výkonný. Skús si zistit ešte nejaké info alebo rady ak máš pochybnosti na http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/vi...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?