Ako vybrať správnu dĺžku záclony?

Idem si k vam po radu. Chcel by som dat do obyvacky zavesy a zaclony. Su to tri okna trochu kratsie ako su dvere na balkon. Pod oknami je po celej dlzke radiator. Nechcem tam dat zaclonu az po zem aby nezakryvala radiator. Mozu byt dve dlzky zaclon kratsia na oknach a dlhsia na dvere? Dalsiu dilemu mam s druhym oknom v tej istej miestnosti. Okno zacina v rohu. Chcel by som tam dat tiez zavesy. Moze byt zaves v rohu polovicnej sirky aby to tam nejak sedelo v tom rohu? Do akej dlzky mozem tahat garnizu na pravej strane? Pripajam aj obrazky ako to vyzera. Vdaka za rady.
Odpovedať
@keeny pokiaľ som býval , v paneláku a neplatil som za kúrenie podľa odpočtu, mal som tiež všetko záclony i závesy až po spodok, no dnes bývam v dome platím za kúrenie , takže ostali len krátke záclony ozaj len pre okrasu asi 30cm od vrchu, závesy som zrušil , zbytočne tam sadá prach a na tienenie mám len vnútorné žalúzie, ked svieti slnko žalúzie vytiahnem a kúri mi slnko, okná sú na juh, od mája do septembra mi dovnútra nesvieti , tieni presah strechy
Odpovedať
Ako môže to byť aj tak ako si písal, kratšiu a dlhšiu alebo daj len tie noc a deň ak teda nemáš vnútorné žalúzie
Odpovedať
Ak nemusis tak radsej ani nedavaj , skor ako pisali vyssie iba zaluzie alebo ak to chces utulnejsie tak latkove roletky. Myslim ze zaclona v 2 dlzkach bude vyzerat dost zle. Ak zaclona, tak urcite v 1 dlzke a to po zem. Ale to je iba moj nazor.
Odpovedať
Mam vonkajsie zaluzie takze mi nejde o tienenie ale skor o dekoraciu. Rozmyslal som aj nad takou variantou ze by som dal len zavesy.
Odpovedať
@keeny daj len zavesy az po zem, ak bude treba zatiahnes. Nemusia byt hned tazke nepriehladne, su aj polopriehladne zavesove materialy. Vela zavisi aj od zvysku interieru. Niekde ani nic na okna netreba a nikomu to nechyba
Odpovedať
@keeny pokial len ako dekoraciu, tak kludne to mozes dat aj tak, ako to mas na obrazku. Podla mna to bude dobre vyzerat, ved teraz sa to tak dava, ze dlhsia a kratsia zaclona.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?