Ako sa robí patina na prirodné drevo?

Mam komodu Leskvik Ikea namorenu teraz som ju vysmirglovala.Potrebujem poradit ako ju urobit aby posobila staro .Ake druhy farieb ?Dakujem pekne :-)
Odpovedať
@jizda..natrii bielym Balakrylom alebo bielym moridlom na drevo a suchou čistou štetkou do toho rob také čmuhy :-)
Odpovedať
no ja mam skusenost s opalovanim....neviem ci to bude posobit staro, ale ked vysmirglujes drevo, tak ho prebehni rucnym horakom....kresba za zvyrazni, tvrdsia cast jemne obhori a makka ostane nedotknuta...alebo naopak? potom to pretries lakom akym chces a je to. vysledok je drevo s krasnou kresbou, robili sme tak stare parkety a parada. vygugli si napriklad opalovanie parkiet. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ja patinujem bielou akrylovou farbou poriadne zriedenou vodou. vyzera to presne tak, ako chcem a nestraca sa pritom ani samotna kresba dreva (preto musi byt riedka, inak ju nater prekryje)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Juj asaela, aký easy a praktický nápad. Ako veľmi zriediť? Jedna k jednej? Ale vody asi predsa len menej ako farby, však?:)
Odpovedať
Profilova fotka
jizda@ patina ma spravidla obsahovat postup.na ciste drevo najskor nanesieme moridlo alebo farbu.po zaschnuti natrieme anticku patinu.nechame zaschnut a potom podla vllastneho vkusu prebrusime ocelovou vlnou.toto vsetko je dobre zafixovat tvrdym matnym olejom patinujem uz roky.
Odpovedať
na patinovanie sa pouziva original moridlo a ziadne akrilove farbi moridlo je v roznych odtienoch nastrieka sa material napriklad ciernou a po zaschnuti sa ocelovou vlnou (vyzerá to ako kovova hubka na riad)spravi brusením efekt stareho prvku osuchanee.A nato este lak alebo olej ako pise clus .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte:) Mám kuchyńu svetly buk,rada by som ju vybrusila a napatinovala...Páči sa mi biela s tmavo-hnedou patinou. Ale podklad drevo je svetlý,ako to urobiť? Alebo,čo mi poradíte? Ďakujééééém:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?