Ako riešiť úložné priestory v malých domoch a bytoch?

Caute vsetci, chceli by sme si postavit maly dom http://www.gservis.cz/projekty-rodinn... vo velkosti mensieho 3izb. bytu. Problem je v tom, ze budeme kupovat dost drahy pozemok, takze na samotny dom vela penazi nezostane. Zaujimalo by ma, ako by ste riesili v malom dome/byte ulozne priestory na veci ako napr. vysavac, cistiace prostriedky, uteraky, obrusy, obliecky na periny, technicke haraburdie etc. Je mi jasne, ze oblecenie sa v pohode da nahadzat do vstavanej skrine v spalni. No v dome napr. tohto typu, ako aj v mensich bytoch, nie je na ine ulozne priestory niekde na chodbe miesto. Ako by ste to riesili vy? (moznost vacsieho domu je vylucena) Diky za rady, tipy, linky, vlastne obrazky, cokolvek kreativne !! :-D
Odpovedať
Ja som tiez rozmyslala, ze by sme zrusili jedno WC a pouzili ho aku komoru. No predtym som chcela este zistit nejake alternativy. Ta kotolna v kupelni tiez nie je zly napad. Kupelna je zbytocne velka. Mali by sme vanu so sprchovacou zastenou, takze by sa uvonilo nejake miesto aj tu. Vdaka za tip ! 8-)
Odpovedať
@thekacicaa - 59 m2 obytné plochy, to je opravdu málo. To bývají dvoupokojové byty. A u bytu je většinou komora nebo sklep. Je třeba si uvědomit (i když nějak ?? vyřešíte výše uvedené), že pokud budete mít domek se zahradou, přibudou další nezbytnosti, které v bytě nejsou potřeba. Je to např. sekačka na trávu, nějaká ta lopata, hrábě, hrubé koště na ven, ruční nářadí na zahrádku atd. Ještě otázka - kam dáte kola, lyže, sáňky, event. kočárek, a další, pro každou rodinu nezbytné věci? Budete stavět ještě sam. garáž nebo zahr. chatku??? Já vím, vše je o penězích, ale opravdu by nebylo možné najít projekt domku alespoň o něco větší? Pokud ne, tak fakt asi zrušit WC, stropy asi vysoké nebudou, aby se dal smysluplně využít prostor pod nimi. Ještě se dělají tzv. pódia a prostor pod nimi se využije na skladování, a na nich může být sedačka, nebo jídelní stůl apod. Nebo spaní umístit trochu výš a zase pod ním využít prostor pro skladování. Dělají se také děts. postele (ne patrové) ve výšce např. 1 m a pod postelí jou úložné prostory. Ale to už chce schůdky nebo žebříček. V kuchyni bych určitě volila vrchní skříňky až do stropu, do těch nahoře dáš plno málo užívaných věcí. Jinak mě už nic nenapadá. :-)
Odpovedať
Na veci ako kosacka, kola, lyze atd. by sme mali rozhodne dalsiu budovu. Na pozemku bude este dielnicka s malym "skladom" a garaz. Skor ma zaujimaju ulozne priestory na veci pouzivane v domacnosti. Ta postel a vysoka kuchyna su dobry napad. Diky ;-)
Odpovedať
@thekacicaa Neviem nakolko ste rozhodnuti pre ten projekt, ale mozno keby ste si vybrali jednoduchsi dom (napr. s pultovou strechou, ktora je lacnejsia a pod. ), tak by vam mohol vyjst o par metrov vacsi domcek za rovnake peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked sa na to pozerám tak: samotné wc by som rozhodne nerušila...Ale využila praktický nábytok: namiesto stoličiek do kuchyne menšiu lavicu s odkladacím priestorom ( na utierky, kuch.knihy...), postel s odkladacím priestorom, možno nejaké to vyvýšené podium. Do kúpelne umývadlo so skrinkou, príp. aj zrkadlo so skrinkou, do obývačky gauč s úložným priestorom ( na deky, letné paplóny...) a samotnú obývaciu stenu tiež nejakú praktickú, hoci tie "modernejšie" sa niekomu viac páčia, ale aby si mala uložiť knihy, nejaké príbory, sviatočná výzdoba...
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.mianabytok.sk/tom.php#img/... http://www.lemimax.sk/lemimax/eshop/3...
Odpovedať
Profilova fotka
@thekacicaa kamaratka ma tento domcek - myslim, ze v podobnej cenovej relacii, ako ten vas http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-... Ma vacsiu uzitkovu plochu, ako sklad vyuziva kotolnu, tam sa jej zmesti odbivuhodne vela veci, ako susiak na pradlo, metly a pod. Cast sropu vyuziva ako ulozny priestor (sklopne schodisko a veci moze vylozit do rpeistpru, pokial dociahne - ma tam napr. vianocny stromcek, ozdoby a tak). Na to, ako je ten domcek malicky, mne osobne prisiel ako velmi priestranny....celkove, na vacsej uzitkovej ploche sa lepsie ulozi viac veci. neviem, ako ste rozhodnuti pre vas projekt, mozno by ste este nasli nieco kusok vacsie. Z vlastnej skusenosti viem, ze tych veci v RD je strasne vela... inak ti tu dali dobre tipy.
Odpovedať
Profilova fotka
@thekacicaa mne sa tento projekt celkom aj paci,som za jednoduchost.No a mam taku radu,ze by som mozno ozaj zrusila to jedno WC-ko, a dom natiahla teda rozsirila aspon o jeden meter
Odpovedať
suhlasim s kapa34, zrusit WC a trochu ho natiahnut. My sme postavili tiez mensi dom, no spravili sme zmeny v projekte, zrusila som kupelku na prizemi, mam tam pracovnu, skladisko a dom sme zvacsili o 1m2 a robi to riadny rozdiel :-)
Odpovedať
@thekacicaa , zrušila by som wecko a spojila ho so špajzou a vytvorila sklad. Do špajze ako je pôdoryse je blbý prístup a nič moc sa tam prehľadne nedá uložiť. Nábytková zostava v obývačke minimalistická a jednoduchá zavesená - aby sa odľahčila vizuálne a siahala by takmer po strop, kuchyňa po strop, tam nie je čo riešiť. Všetko v jednoduchých farbách a jednoduchých tvarov, aby sa to opticky natiahlo.
Odpovedať
Ak je mozne, treba aj niekde v chodbe urobit vstavanu skrinu,aj ked mensiu,kde sa moze uskladnovat vysavac a podobne veci.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?