Ako kvalitné sú spotrebiče Bosch a Beko?

Profilova fotka
Ahoj vsetci, chcem sa opytat na vas nazor, ohladom spotrebicov Bosch a Beko - su naozaj porovnatelne kvalitou len preto, ze sa vyrabaju v tej istej fabrike? Citala som to v niektorych prispevkoch, ale mi to nejde do hlavy. Su tam pouzite aj rovnake materialy?
Odpovedať
Profilova fotka
a kto ti to povedal, ze sa robia v tej istej fabrike, resp. ze je to ten isty vyrobca?? lebo to pocujem prvykrat... Bosch a Siemens, je ten isty vyrobca.. o Baumatiku nic neviem :-N =-)
Odpovedať
urcite nie, v jednej fabrike jedna znacka nevyraba vsetko, dokonca napr. pracky Siemens vsetky nevyraba na jednom mieste, nieco v Nemecku, nieco v Cine, Bosh pracky sa vyrabaju v Turecku. Nezda sa mi ze Baumatic a Bosh by robili v jednej fabrike. Porovnatelne su Bosh a Siemens su to nieco ako sestry.
Odpovedať
aha Katrin ma o par sekund predbehla :-)
Odpovedať
Mne povedali, ze napr. umyvacku Beko teraz uz vyraba Bosch. Ze je to vlastne to iste,je jedno ci si kupim Beko alebo Bosch. Akurat je tam rozdiel v cene :-D.
Odpovedať
maruska tak to ta dobre dobehli. Aj volswagen vyraba Volswageny a aj Porsche a nieje je urcite jedno ktore si kupis.
Odpovedať
Profilova fotka
@maruskat nie je to tak.... ale o BEKO som pocula dobre referencie , z nizkonakladovych umyvaciek je to dobra volba... mozno to mysleli skor tak, ze proste su kvalitne v svojej triede :) to mas tak, ako s autami... Peugeot ,alebo Fiat ,alebo KIA ? kto je naj? Ale .....Volvo alebo MErcedes? Kazde vo svojej triede moze byt naj :) ale ked das vitaza z jednej a vitaza z druhej triedy pri seba, tak vysledok , kto vyhra bude jasny.... aj ked aj Peugeot, alebo Kia ta nemusi sklamat, ale na VOLVO nema :)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska pocuvaj, my sme dneska nejako telepaticky spojene, ci co ::-D
Odpovedať
@katrin21 Takto mi hovoril predajca v elektro, ked som si kupovala spotrebice do domu a nevedela som sa rozdhodnut, ktoru znacku 8-(
Odpovedať
http://www.cecedslovakia.sk/?q=CECED_...
Odpovedať
Profilova fotka
tak to len potvrdilo moje info.. uz som kedysi nieco podobne citala :)
Odpovedať
Maruska mozu ich vyrabat v jednej fabrike, ale nie s tych istych suciastok. Napr TV vyrobeny v nemecku moze mat vnutri obrazovku vyrobenu v Cine. Tiez sa do Turecka dovazaju suciastky z celeho sveta a tam sa ako skladacky "vyrabaju" pracky, umyvacky.......
Odpovedať
Katrin idem spat :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
a do kelu, sekla som sa, Beko som myslela, nie Baumatic =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska @katrin21 ale pozeram ze ste ma aj tak pochopili a aj ste mi potvrdili to co som si myslela, vdaka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@danula_ch Isto by som tieto dve znacky neporovnaval. Kazda patri do inej triedy. Baumatic by som nikdy nekupil, iked maju pekny design. Kamaratovi napr. strelilo sklo na trube ked piekli dake kolace ci co. Rana jak z dela a rozletelo sa to po celej kuchyni !!!! Nastastie ich mala vtedy nebola pri rure... inak by z toho mala uraz, prinajmensom sok do konca zivota !
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska aj ja som isla.. vcera sme boli dokonale synchrónne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@danula_ch no,ale kazdopadne, Bosch to nie je.. ani jedno, ani druhe :)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska hej.. nehovoriac o tom, ze ak je fabrika velka, moze prenajimat priestory.. cite vyrabat sa moze, ale uplne pod inou firmou a s inymi dodavatelmi atd.....
Odpovedať
Profilova fotka
V nazve temy som dala zmenit Baumatic na Beko, ospravedlnujem sa za zmatky ;-) @madein1974 ano, Baumatic vyzera celkom k svetu, ja sa zaujimam skor o funkcnost. po tom co si napisal uz o Baumatic ani nerozmyslam :-) @katrin21 zo svojej prace viem, ze ani v ramci jednej znacky nie je kvalita materialov na tej istej urovni. firmy maju nosne modely, to su nizsie cenove hladiny a materialy sa pouzivaju menej kvalitne ako na vyssie triedy modelov. takze hovorit o dvoch roznych znackach, ze maju rovnaku kvalitu, je dost od veci, napriek tomu, ze sa vyrabaju v jednej firme
Odpovedať
Profilova fotka
@danula_ch bosch ta jednoducho nesklame.. ci pracka, ci rúra, ci o umyvacke ani nehovorim... vcera som v suvislosti s touto temou preluskala na nete nejake diskusie a veru vyhraval BOSCH :)
Odpovedať
Profilova fotka
@danula_ch my sme mali v podnajme pracku BEKO,majitelka nam ju kupila na rychlo,kedze tam ziadna nebola,bola v uplne najnizsej cenovej kategorii,tusim stala 200EUR......chcem vsak povedat,ze bola perfektna,super sa v nej pralo(doma mame pracku WHIRPOL), a krasne bielucke veci som vyberala aj z jednej aj z druhej pracky ;-) Cize nestaci prihliadat len na cenu,ze teda co je drahe -je aj NAJLEPSIE :-p Tato BEKO pracka bola fakt suprova, a za super cenu...s uplne jednod.ovladanim.Som toho nazoru,ze cim zlozitejsie ovladanie,tym vacsia kazivost spotrebicov.Takze kludne do toho moja!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@danula_ch okrem toho,na vsetky spotrebice je dnes 3rocna zaruka :-) a na tej pracke fakt netusim,co by s atam mohlo pokazit,mala len 3 gombiky(zapnutie/vypnutie, polovicna napln a tusim setrne pranie alebo co to bolo,uz sa nepamatam na ten treti) a jeden programator-koliesko s cislicami :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kapa34 ako dlho si prala na tej pracke Beko? inak na pracke sa moze pokazit kadeco, mojej sestre nedavno odletel cely bubon :-N @katrin21 aj u mna vyhrava Bosch, ale zariadujeme uz z poslednych sil, tak sa snazim najst nieco aspon podobne za menej penazi. ak nenajdem, tak kupime aj tak Bosch a chvilu budeme stolovat za starym stolom a v obyvacke bude chvilu chybat nabytok :-D
Odpovedať
Ja som dostala na Beko umyvacku 5rocnu zaruku ;-) .Ala vraj napr. pracka alebo chladnicka nie je kvalitne na takej urovni, ako uz spominanna mycka.Je ta ista znacka ma niektore spotrebice kvalitnejsie, niektore nie. Takto mi to bolo vysvetlene =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@danula_ch v dnesnej dobe je myslim uz aj jedno,ci si kupis drahy alebo lacnejsi spotrebic.Neviem,ci je taka doba alebo co,ale kazia sa aj lacne aj drahe veci,a neviem,ci prave tie drahsie s komplikovanejsim ovladanim aj nie viac.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kapa34 snazim sa najst nejaky kompromis medzi kvalitou a cenou. to asi kazdy, len pre kazdeho je ten zlaty stred niekde inde podla penazenky, lebo s jej obsahom stupaju aj naroky. urcite nechcem super drahe elektronicky ovladane so super funkciami ;-). podla mna je to tiez akurat tak na kazenie dobre @maruskat vidis a ja som prave na pracku a chladnicku dostala dobre referencie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pračky bosh a beko sa vyrabaju v turecku, motory do oboch sa vyrabaju v Michalovciach, cize nase :-D . Všetko je poskldana s komponentov ktore sa vyrabaju po celom svete a tak je to zo vsetkym nielen spotrebicmi. Kvalita ako taka tu uz bola davno, teraz je to vsetko cele postavene na peniazoch, uz ani prevratne znacky niesu ako kedysi. Zial taka je doba
Odpovedať
Tak toto tvrdil aj nam jeden predajca uplne v inom kute Slovenska... zeby ich posielali nikde na skolenie? :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@roo v tom ze sa elektronika vyraba z hotovych komponentov nakupenych u inych vyrobcov a v samotnom zavode sa uz len skladaju, ma @mischo pravdu. neviem ci tak funguju vsetci vyrobcovia, ale vacsina podla mna urcite. ja osobne na tom nevidim nic zle ale si dovolim nesuhlasit s tym tvrdenim o kvalite. vzdy ide o to, ake komponenty sa do vyrobku pouziju, od toho sa vacsinou odvija aj cena. len zname osvedcene znacky si daju priplatit este cosi navyse
Odpovedať
Profilova fotka
Ak kupim Bosh za 400 eur s 2rocnou zarukou a Beko za 300 s 5rocnou tak nieje ocom premyslat. Kupit len preto ze to je Bosh tak neviem
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?