Ako by sa dali premalovať komody?

Profilova fotka
Chcela by som sa opytat,ci mate niekdo skusenosti s farebnou upravou nabytku....Mam doma 2komody,ale potrebujem aby zmenili svoju farbu :-) jedna je cierna a druha je ceresna.Obe si z klasickej drevotriesky.Ake materialy,ako zvolit postup?Dakujem Chcem aby boli biele :-)
Odpovedať
Najskor treba zatmelit poskodene miesta, celu komodu prebrusit, aby ti na tom lepsie drzala farba. Najskor naniest zakladnu farbu (aspon 1-2 vrstvy) a nechat vyschnut. Potom ziadanu vrchnu farbu vo viacerych vrstvach (radsej viac a tensie). Farbu nanasat najlepsie striekacou pistolou. Vyzaduje to ale urcitu prax (mne to moc neslo) alebo malym penovym valcekom. Vtedy to ale bude mat strukturu, nebude to uplne hladke. Nakoniec mozes farbu zafixovat prelakovanim. Celkom dobra moznost je pouzit farbu v spreji. Je to ale drahsie. Na vyber mas synteticke farby alebo ekologicke vodou rieditelne. Synteticke drzia a kryju obvykle lepsie. Ak to ale chces pre deti, tak pouzi radsej tie vodourieditelne.
Odpovedať
no skusila by som odmastnit, trochu presmirglovat a supnut na to napr. balakryl matny alebo leskly neviem ako to chces.Prvu vrstvu taku jemnejsiu a potom este jednu alebo 2 vrstvy podla potreby
Odpovedať
evig bola si sikovnejsia ;-)
Odpovedať
ja som tak prerabala stary dyhovany sektor z obyvacky aspon trocha obrusit, zatmelit, prebrusit zatmelene davala som specialnu farbu na drevo (ale bola dost draha) na to malym valcekom 3 vrstvy bielej az po tretej vrstve to vyzeralo dostatocne dobre, vyzera to teraz ako novy nabytok, je to biela leskla
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem :-)
Odpovedať
alebo oblepit tapetou, farba a vzor podla tvojho vkusu...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@trnavacka prosím ťa akou farbou si to farbila? Môžem zošmirklovať aj lakované dvierka a natrieť? Nemáš foto nábytku čo si natierala?
Odpovedať
@liii podla mna lakovane dvierka nie. Kedysi sme u babicky renovovali staru kuchynu s lesklymi dvierkami - lepili sme na ne samolepiacu tapetu - v namahanej kuchyni to bez chybicky vydrzalo asi dva roky, potom sa farba castym umyvanim postupne stracala. Ale vyzeralo to dost slusne, urobili sme svetlo modru kuchynsku linku :-) Ja som pretierala dyhu, to je uplne iny material.
Odpovedať
@trnavacka hm... rozmýšľam , že by som asi mala vymeniť dvierka a predné dosky na šuflíkoch v nejakej bledej farbe lebo podlaha je tmavá a zjednotiť to jednou tmavou doskou na vrchnú časť skriniek, len ju položiťna skrinky.
Odpovedať
@liii aby to potom nebolo drahsie ako nove - ked si pozries napr. Ikea seriu Besta, prepocitaj si to
Odpovedať
@trnavacka to máš pravdu, nemám ani poňatia koľko by to stálo. Idem kuk nábytok Ikea.
Odpovedať
@trnavacka prosím ťa nemáš tu foto toho nábytku čo si natierala? Môžeš mi napísať názov farby, ktorú si použila? Ďakujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@liii IP
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
nevie mi nahodou niekto poradit aky je postup pri zmene farby nabytku z drevotriesky ceresnovej farby na bielu? nabytok je vo velmi dobrom a zachovalom stave, skoro novy, len tak farba mi nesedi, dakujem :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@trnavacka prosim ta aky nazov mala ta farba dakujem
Odpovedať
@danka000 netusim, bolo to uz davno. Dnes by som to uz nerobila, fakt to vys!o draho. Jedine naozaj nieco, co si urcite chces nechat.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som nepremalovaval radsej by som si kupil nove
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?