Aké zábradlie na balkón?

Vodorovne je podla mna krajsie, ale asi nebezpecne, ak su v dome male deti. Zas na druhu stranu - deti nebudu male stale. Ake ste si dali vy zabradlie? A ako ste "prezili" zvedavost vasich malych detvakov?
Odpovedať
ale vzdy u teba budu male deti, vnucence, navsteva, nerob rebrik na balkone.
Odpovedať
@nevo To som aj ja vravela muzovi, ze ked odrastu deti, zas pridu vnucence (aj mi to prislo trosku svihle, uvazovat uz nad vnucatami :-D ) ale tiez ta navsteva - to je pravda.
Odpovedať
Profilova fotka
@roo súhlasim s nevo. Zbytočn si prirobíš starosti a nervy. Deti sú divoké a nikdy neodhadneš, čo vymyslia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
niektorí ľudia to riešia polykarbonátom (dutinkový lexan) spravia si rebríkové zábradlie a namontujú naň tabule lexanu... keď deti vyrastú jednoducho sa dá iba dole.... nie je ani taký drahý.... ale prikláňam sa k názoru že rebrík na balkóne nie je bezpečný
Odpovedať
Profilova fotka
@roo jsem jednoznačně pro svislé, pokud nechcete plnou výplň. Souhlasím, že svislé trubky nejsou tak pěkné jako vodorovné, ale já bych si je za žádnou cenu do domu nedala, ani na zábradlí ke schodišti, ani na balkon.
Odpovedať
Profilova fotka
Určitě je hezčí vodorovné,ale v rámci bezpečí dětí bych ho taky nikam v životě nedala,vím, že si vždycky najdou,co vymyslí,ale proč jim k tomu dávat víc záminku ;-)
Odpovedať
@ferinka @parisienne @michael388 Už to máme vyriešené. Na balkóne už je zabrádlie - zvislé a v interiéri bude tiež zvislé ;-)
Odpovedať
Prosim o nazor k uz hotovemu schodisku. Zabradlie je hotove, ale hned na pohlad sa tam zda byt siroky rozostup medzi tyckami. A naozaj - je tam medzera 15,5 cm. To akoby tam zabradlie ani nebolo :-| Je to aj moja chyba, nakreslila som zabradlie, ale nezistovala, ako to bude vychadzat. A stolar nerozmyslal. Ako bolo nakreslene, tak priblizne urobil, aka siroka medzera vysla, taku spravil, neupozornil nas, ze to tak vychadza. Odporucite mi nejake riesenie? Mna napadlo spravit tam do kazdej sirokej medzery taky sikmy kriz z ocelovych laniek - ako uhlopriecky... :-N (Aspon ze to balkonove zabradlie je OK)
Odpovedať
Profilova fotka
@roo zabradlie je krasne, ale ocelove lanka sa mi tam nehodia. mne by sa tam pacilo nejake sklo ;-) ja mam zas problem vybrat nejake zabradlie na balkon. mame ho do polovice vysky vymurovany a chce to nadstavit este zabradlim. kovane nacancane neznasam, chromove na mna posobi chladno, drevo neviem aku by malo zivotnost. su este ine moznosti? chcela by som to doladit k planovanemu oploteniu alebo interierovemu zabradliu a zaroven aby sa to hodilo k domu. plot bude jednoduchy cierny kovany, interierove bude kombinacia dreva a ocelovych laniek ako na fotkach. poradte nieco prosim, budem vdacna za akykolvek nazor :-)
Odpovedať
@michael388 prosím tě, poraď mi, kde dá sehnat tak levný lexan? Mně řekli, že 1 m stojí 3000,- Kč. To bych za něj dala 39 tis. a to je opravdu dost... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
s tou cenou určite nič nespravíte, pokiaľ to má byť kvalitné tak si za to treba zaplatiť... môže sa zaň použiť náhrada v podobe plexiskla alebo iných prvkov ale tie neodporučujem... musí byť s UV filtrom pretože po pár rokoch Vám to vybledne...
Odpovedať
michael388 No já předpokládám, že to po cca 4 letech zase sundám. Chci ho kvůli synovi, kterému je 1,5 r připevnit na vnitřní zábradlí s vodorovnými pruty, takže si myslím, že UV filtr je mi k ničemu ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
koľko stojí kované zábradlie? potrebujeme 5metrov na balkon, ale antikorové nechceme lebo je drahé. tak uvažujeme nad drevenným alebo kovaným. len neviem cenu kovaného...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
My sme vobec neriešili zábradlie s ohľadom na deti. Tie budú stále vymýšľať. Moji rodičia v dome nemajú žiadne zábradlie, čo nikto nechápe ale nikdy sa žiadnemu dieťaťu nič nestalo. Všetci sme sa od malička učili chodiť popri stene a funguje to dodnes. Tým nemyslím, že máte nechať schodisko bez zábradlia, ale je zbytočné hľadať to najbezpečnejšie, lebo to práve bude zvádzať k lotrovinám. Mimochodom, teta má snáď to najbezpečnejšie a letela som cezeň dvakrát. Našťastie tam bolo len 5 schodov ;-)
Odpovedať
Tiež rozmýšlame nad zábradlím, ako na balkon tak aj na schody. Chceli by sme to nejak zladiť, ale mne sa dovnutra páči drevo a na balkon nejaký kov :-D tak stále sa len nechavam inšpirovať... uvidíme čo nakoniec vyšpekulujeme :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@peterzrebny Diky moc za názor, určite na stránky mrknem. Ale do vnutra by som práve kov nechcela, zdá sa mi taký chladný, asi nakoniec bude to drevo :)
Odpovedať
@vika1122 tak to je už vec pohladu a vkusu ako to poriešíte u vás doma. Hlavne sa veľa inšpiruj na internete, my sme tak tiež prišli k tomu nášmu "kombi".
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?