Aké máte skúsenosti s rezaním nábytkovej drevotriesky?

Profilova fotka
Ahojte Mate niekto skusenosti s rezanim nabytkovej drevotriesky, lepenie hran teplom, no proste vyroba vstavanych skrin svojpomocne. Aky kotuc do pilky, a nejake rady a typy. Niesom lavy, ale skusenost je skusenost. Lubo.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ok, beriem na vedomie, ja len ze som nasiel niekde na nete kotuc od f.Pilana na obojstranne olaminovane drevotriesky bez nutnosti pouzitia predrezavacieho kotuca. Chcel som vediet, ci s tym nema niekto skusenosti, nech sa nemusim cvicit ja, lebo stoji 2000-2500 skk. Lubo.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
No veru, je to tak, najlepsia je formatovacia pila na ciste razanie drevotriesky, ale ak si trosku zrucny, tak mam taky typ, ktory mi pomohol. Zohnal som si 0,5 cm hrube platy drevotriesky. Vzdy som jeden prilozil na hornu stranu rezaneho materialu a uistil sa aby dobre tlacil na stranu, ktora sa zvykne olupovat. vysledny rez ma naramne prekvapil. Potom som aplikoval hranovaciu pasku a hrany som zabrusil. Bezny clovek nerozozna na prvy pohlad, ze to nie je original :-) Podotikam ale, ze nie kazda drevotrieska je taka kvalitna .. su rozne ( kronospan, eger... atd..) eger je kvalitny a relativne malo sa odlupuje.. tzv.: kronospan je pravy opak.. niekedy staci nalepit na hornu stranu papierovu lepiacu paskku a rezat cez nu.. Ak rezes priamociarou - okruznou pilou, nespoliehaj sa na presnost ruky, ale v kazdom pripade si urob kvalitne voditko, aby bol rez 100% rovny.. Takze asi tak :-) ak na to nemas cas a nie si ziaden kutil, tak to daj poriesit nejakej firme... Rudy.
Odpovedať
Profilova fotka
Rudy dik za typ, kutil som, aspon si myslim, ruky lave asi tiez nemam, kupenu kuchynu som zmontoval a osadil svojpomocne, voda, elektrika, plyn, vsecicko v pohode, len toto mi lame hlavu. A co si myslis o tom, dat si na okruznej hlbku rezu napr. 4mm spravit drazku, vzhladom na uhol by to vytrhavat nemalo, a potom podla toho isteho prilozniku spravit kompletny rez. Samozrejme umocnim to pouzitim spec. kotuca na laminovane drevotriesky. Co ty na to?
Odpovedať
Nemusíš robiť žiadne špeciálne ťahy.Kúp si kotúč FREUD so striedavými zubmi priemer 300mm x 3,20 x 96 zubov a máš po probléme. tento kotúč má intivibračné protihlukové drážky. ;-) A ešte ho nevysúvaj príliš vysoko len asi 1,5 cm nad materiál. Ak máš správne otáčky tak budeš rezom príjemne prekvapený.
Odpovedať
zdar dodog. ... 96 zubov? 300 mm ?... to osadis do cirkularky, alebo iba do velkej okruznej pily.... ja som tento kotuc zhanal, ale nezohnal som .. ked mas nejaky typ, kde sa da kupit, pripadne aj v mensom vydani, tak posli. Dik.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
Ahojte. Neviete poradiť aj nejaký kotuc 160 mm. Mama taku starsiu Narexku kotucovu pilu. Kupil osm si https://prislusenstvo-pre-retazove-pi... Bosch EC Multi Material 160x20 mm, 42 zubov . Nie je to teda velmi dobrý rez aj ked sa snažím :). PS: Môže byť problém aj v tom že píla je staršia a má prípadne nejaké vibrácie ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?