Aká je kvalita nábytku Ikea, Decodom, Asko a podobné?

Kvalita nábytku Ikea, Decodom, Asko, Sconto, Geko a podobné Aké máte skúsenosti? Čo odporúčate a čo sú naopak vyhodené peniaze?
Odpovedať
ikea a decodom by usli asko neodporucam vobec a dalsie dve nepoznam. alebo poznam ale nic odnich nemam
Odpovedať
Profilova fotka
@matulkam ja by som povedala, ze sa to neda velmi zovseobecnit, kedze napriklad Sconto ponuka roznych vyrobcov napriklad kuchyn, nemecke Nobilie a potom nejaky polsky vyrobca, ktoreho mi neodporucili vobec.. takisto ako Kika ktora tiez ponuka roznych vyrobcov. S Ikeou zatial maximalna spokojnost, Asko mi prislo lacne a nekvalitne..
Odpovedať
na predajni mi povedia, čo je zač ten daný výrobca toho čo si vyberiem? neponúkajú všetko ako prvotriednu kvalitu len aby to predali?
Odpovedať
@matulkam v niektorych pripadoch ti narozpravaju predajcovia vselico len aby predali. proste je to tah. ano je to kvalitne najlepsie na trhu a ked prides domov zlozis to vidis natom ze sa to prehyba ze je to nestavilne a podobne. preto si to poriadne treba popozerat a precitat na nete co najviac. napr ja som si myslela ze BRW je pekny nabytok. ano v skutocnosti niektore kusky maju pekne ale napr postele ktore som videla tak sa osupovali. vyzeralo to ako tapeta s imitaciou dreva.
Odpovedať
mne sa z brw tiež páčila jedna detská, ale aj tu som čítala že je to brak aj foto som videla. no strašné. zajtra asi vyrážame do decodomu do TO niečo popozerať. neviem kde sa ešte cestou staviť :(
Odpovedať
ASKO obchadzaj zdaleka...usetris si vela nervov. Vacsina produktov je z ciny a turecka, su poskodene uz v krabici. IKEA je fajn, maju zaujimavy nabytok, lacnejsi aj drahsi, u toho drahsieho su aj 10 a 20 rocne zaruky. Velky vyber stylov a farieb. DECODOM, predava nabytok seriovej vyroby, takze nerataj s nabytkom na mieru. Treba byt obozretny a poriadne si popozerat prevedenie, material, ohranovanie. V poslednom case si vsimam, ze niektory vyrobcovia v snahe usetrit neohranuju spodnu cast suflika alebo zadnu cast dosiek, ktore su otocene k stene atd. nieco strasne. My mame nabytok v obyvacke napriklad od firmy Meuble, sme spokojni.
Odpovedať
na mieru si budeme dávať u stolára, ale nemáme toľko peňazí, aby sme dali urobiť na mieru všetko :-(
Odpovedať
Ja si myslim ze ucelovo splna ikea aj decodom,kika,mobelic....vsetko co na bezne veci potrebujeme...Su to relativne lacne nabytky... Ale ak niekto hlada kvalitu, vlastny vkus a nema problem si za to zaplatit, jednoznačne treba si najst stolara a ten vam vyrobi z kvalitnej drevotriesky(lebo to co predavaju tie obchody nie je drevotrieska)pripadne vam vyrobi aj s masivu...len to uz nieco stoji...tam sa uz plati za kvalitu...
Odpovedať
@vankusik29 to meuble vyzerá celkom fajn
Odpovedať
Profilova fotka
ikea primerana cena za primeranu kvalitu.... ja kupujem osvedcene veci... odtial plus blbostky do detskej... kika neodporucam... nemam dobru skusenost aj vlastnu aj sprostredkovanu... asko mobelix a pod.. to by som nekupovala
Odpovedať
Profilova fotka
my mame Detsku izbu s Decodomu, seria Point a som spokojna :) nie je to najlacnejsie, dosky su pekne opracovane, maju atke oble hrany. som spokojna...
Odpovedať
@katrin21 v akej farebnej kombinácii ste kúpili?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my sme v kike kupili skrinu, bola lacna a tomu zodpoveda aj kvalita... ale bola tam na nej aj chyba (nesedeli 1 z troch pantov na dvere) a tak sme reklamovali. A po tejto stranke vsetko prebehlo v pohode. Odfotili sme chybny kus, poziadali o zlavu a o par dni nam prisli peniaze na ucet. Nemali sme zaujem o vymenu lebo skrina bola uz cela postavena a aj tak sme hladali nieco docasne lebo v novom dome uz bude satnik x-)
Odpovedať
Asko nábytok určite neodporúčam, kúpili sme tam okrem iného jedálenský set, čiže stôl a štyri stoličky k tomu za výbornú cenu, ale tovar je z Číny a čaká sa naň vraj tri mesiace, už po troch týždňoch nám volali, že set je na sklade a môžeme si preň prísť. Doma po zložení sme zistili, že jedna stolička je poškodená - preliačená. Išli sme to reklamovať a žiadali sme výmenu za nepoškodenú stoličku, ale ponúkli nám iba podobnú stoličku s podobným dekorom, alebo zľavu z tovaru. Tovar vraj máme vyfotiť a oni nám vrátia nejakú sumu. To je nonsens. Ja predsa nechcem zľavu, ale novú nepoškodenú stoličku za ktorú som zaplatila ]-( ...takže Asko neodporúčam !!!!!!!
Odpovedať
a aby som nezabudla asi mesiac predtým sme kúpili kuchynskú linku a mali sme objednaný jej dovoz na určitý deň, keď sme si ale overovali, či to platí, tak nám bolo povedané, že my odvoz nemáme objednaný a oni nám nič nemôžu doviezť :-S úžasnéééé služby zákazníkom a aby toho nebolo málo tak pokladníčka od nám pýtala o 300 Eur viac ako sme mali platiť a ako bolo uvedené na faktúre, na čo sme ju upozornili....a ona na to, že nevšimla som si :-S no my sme si všimli :-p
Odpovedať
My mame kuchynu z Decodomu (aj moja mama ma od nich kuchynu doma aj na chate) a som s nou velmi spokojna a bola za vybornu cenu. Z Aska mame obyvacku a aj s tou sme velmi spokojni, aj ked podla toho, co som o Asku citala v diskusiach, sme mali asi velke stastie, ze nam nabytok dodali v ramci dodacej lehoty. Ale nabytok je velmi pekny a takisto bol za super cenu.
Odpovedať
caute Ja mam vela nabytku IKEA, spokojnost je primerana cene. Napriklad kupila som do detskej jednu lacnu skrinu, ktora bola este v akcii -50%, a aj to tak vyzera, uz sa zacina kazit, ale svoj ucel docasne splnila a pojde von, stala vtedy 800 skk a nemala som na rolldory po celej stene. Inak kuch. linka, seria MALM-komody, polohovacia sedacka BEDDINGE, matrace, neviem ako sa volaju, ale boli tie najdrahsie, drevenny vozik do kuchyne, police LAck, kniznica vsetko je fajn. Stolicky Gilbert neodporucam, lamu sa. Decodom mam obyvackovu zostavu, zase, na cas dobra, natrvalo ee, sufliky zacinaju odchadzat, heglaju sa. Z Aska mam len jediny botnik, pomer cena a pocet parov topanok bola jednoznacne naj, tak ten je super. A pevne drzi, ziadne heglanie, ale pomohlo mu podla mna to, ze je presne vklineny do niky c predsieni :-) :-) :-) Inak z Aska by som asi nic nekupila, nic sa mi tam nepaci... Decodom ma krasne stoly jedalenske, ale to vyraba tusim nabytok Karpis, NR
Odpovedať
obyvacku mam z Albero. sme velmi spokojni, jednu skrinku nam upravili vo vyrobe podla poziadaviek. potom detsku izbu mame Alples (Slovinsky nabytok), tento sme skladali sami, a jednotlive diely boli neskutocne presne. tiez sme velmi spokojni. kychynsky stol a stolicky z Kiky, dizajn velmi pekny, ale nohy stoliciek sa obuchavaju a su doskriabane. so spominanymi nemam skusenost, nejak si tam neviem vybrat. do noveho pojde nas terajsi osvedceni nabytok, ostatne na mieru, mozno do pracovne vyberiem stol a skrinku z Ikei koli dobrej cene.
Odpovedať
my mame obyvacku a spalnu z decodomu. s obyvackou nebol problem, ale ta spalna je hrozna. na postel sme si vybrali matrace a rosty a pan predavac nam "zabudol" (tak nam bolo povedane pri reklamacii povedane, ze zabudol) povedat, ze ta postel neni robena na polohovatelne rosty.pritom ich s nami vyberal. museli sme vyvrtat zvlast diery, aby sa dal rost polohovat a dvihat, lebo mame s uloznym priestorom. tym padom postel stratila zaruku. v krabici so suflikovou komodou nebol sololit a spodok suflikov, tak sme cakali 3!! tyzdne ako na reklamaciu.
Odpovedať
my sme cca mesiac čakali na nové dvierka ku kuchynskej linke, ktorá bola vyrobená v Decodome, ale kúpili sme v Asko, totiž linka má rohovú skrinku a tie jedny dvierka sú príliž veľké, takže skrinka sa nedá zatvoriť :-S
Odpovedať
inak linka je veľmi pekná :-) som spokojná :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Kym sme byvali v byte, mali sme prevazne nabytok z Kiky a nemozem sa na neho stazovat. Bol pekny, aj prakticky...akurat sa nam pred pol rokom podarilo zlomit ram postele, uz ju v Kike neponukali, ale objednali nam ju bez problemov. takze boli ustretovi, aj ked sme pre ram prisli minutu pred zaverecnou - normalne som sa musela presuchnut cez sbs-kara, ktory uz pana predo mnou nechcel pustit :-)
Odpovedať
My mame vacsinu nabytku vyrobenu na mieru, kedze manzel ma stolarsku firmu, ale napr. do detskej izby a kupelne sme nakupili nabytok v Ikey, bol za velmi prijemnu cenu, vzhlad taktiez v pohode. Veci, ktore by mali nieco vydrzat, by som aj tak radsej zverila do ruk stolara, uplne inak vyzera obyvacka na mieru, ako ta "made in China", nerobi to dobry prvy dojem.
Odpovedať
@ciusinka prosim Ta kuchynu mate decoplan?Ja prave vyberam tak kazda rada draha. Neviem ci pozerat aj tie Minimax.dik
Odpovedať
Asko neodporučam..kupili sme si sedačku a bola poškodena aj ked bola v originalnom baleni od vyroby..a konferenčný stolik tiež poškodeny v krabici..na novy sa nám nechcelo čakať udajne je z číny a bude to trvať tri mesiace...dali nam zlavu...a mamina ma nabytok obyvačkovy s aska a to je uplny papier :D keby bol silny prievan tak podla mna ten nabytok padne :D uplny šok ked v návode napisali že sa to musi navrtať o stenu...by som chcela vediet ako kedže su parketove lišty a nabytok neprilieha k stene :D obyvačkovy nabytok mam s ikei a uplna spokojnosť kvalitka ako ma byť :)
Odpovedať
ahoj Mufin, tie Minimax sa neoplatí pozerať, to sú lacáky, z decoplanu si určite vyberieš a aj kvalitatívne je to dobré, ja mám kuchyňu Decodom už 10 rokov a som plne spokojná. Aj do domu si dám určite kuchyňu od nich, hoci cenovo to nie je zrovna lacné. Ale kuchyňu nekupuješ na 2 roky, takže...
Odpovedať
my mame kuchynu a spalnu z IKEA, nemame ju dlho ale zatial uplna spokojnost. Kuchyna je uplne genialna (mame bielu lesklu), uchvatili ma tie sufliky a dobrzdovace, suflik pod drez na smetne kose a pod. :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
ma niekto nabytok POINT z Decodomu? Potrebovala by som zariadit pracovnu a vedela by som si z toho programu vybrat, len potrebujem referencie uzivatelov, lebo nie som rozhodnuta, zvazujem aj nabytok na mieru. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
POINT je podľa mňa jedna z najlepších vecí, ktoré Decodom vyrába :) Mám ho a bral by som ho znovu.
Odpovedať
@farbiak dakujem za nazor :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?