Výber pokosovej píly

Zdravim uzivatelov fora :) Uz dlhsiu dobu sa chystam zakupit pokosovku, citam mnoho recenzii, porovnavam no nedokazem si stale vybrat. Pouzitie: vyroba nabytku, postele, skrinky, zariadenie dielne, ponky, skracovanie, rezanie hranolov zo starej strechy, krokvy, dosky.. proste hobby kutilske prace okolo domu. Rozpocet tak do 280€ Rozhodujem sa medzi: 1. https://pily.heureka.sk/bosch-pcm-8-s/ plusy+ recenzie, laser, cena. minusy- kolega ma PCM 8 a vravel ze kotuc sa vytaca pri rezani, velmi mala sirka rezu, hobby bosch 2. https://pily.heureka.sk/bosch-gcm-800... + hlbka rezu, bosch profi, - nema ani laser ani svietidlo 3. http://www.igm.sk/testy/velky-test-po... + bezkonkurencna vyska a sirka rezu, dizajn, laser, cena - neviem co je zac ten Jet, svorka uchytu materialu nema gumovu nozicku (poskodi material) 4. https://pily.heureka.sk/makita-ls0815... + sirka rezu, laser, svietidlo, makita - cena
Odpovedať
1
2
Ja mam metabo kgs 254m
Odpovedať
@markopolo34 Ak s takou pilou planujes vyrabat nabytok, postele, skrinky, rezanie hranolov zo strechy tak vela stastia.
Odpovedať
dakujem za odpovede, nejake hodnotenie tej metabo? a tie co som si vybral su to az take shity? Tak odporucte nieco.. dik :-)
Odpovedať
Všetko na jedno kopyto. Ja mám dojem, ako by to vyrábala jedna firma na zákazku pre rôzne značky. Keď som ja kupoval páčila sa mi veľká Makita, alebo Bosch s teleskopickým posunom.
Odpovedať
Profilova fotka
@markopolo34 Po mojich skúsenostiach svetlo som nepoužil ani raz, laser už pri menšom svetle nevidíš a asi po mesiaci používania ti ho zašpiní a už ho neočistíš. Čo sa týka pílenia. Ak by si nepotreboval ten teleskopický výsun urobil by si najlepšie, v ňom sa vybehajú ložiská a píla prestane chodiť presne rovno možno keby bol urobený tak že tie dve tyče nie sú vedľa seba ale nad sebou to som videl u píl dewalt. Iné rozdiely sú len kozmetické aby nevyzerali v obchode rovnako
Odpovedať
Profilova fotka
@markopolo34 - na tie ucely co tam pises su vsetky nevhodne. Laser a svietidlo ti je tam nanic, omnoho dolezitejsie je odsavanie. Neviem ake velke diely chces rezat, ale s velkoformatovym nabytkom (rozumej vsetko nad 20cm) s tymito srandami zabudni. Ak chces minut 300e, tak si bud kup hocico na rezanie hranolov, alebo si urob stol s zabudovanou pilou (vid videa DIY)
Odpovedať
Profilova fotka
@markopolo34 do tej cenovej relacie pozri este SCHEPPACH HM 100 MP... ale skracovanie, rezanie hranolov zo starej strechy, krokvy, dosky. - v tejto cenovej relacii hociktoru Pouzitie: vyroba nabytku, postele, skrinky, zariadenie dielne, ponky, - proste hobby kutilske prace okolo domu. ?? to mi nejak nejde spolu.. tu by som uvazoval skorej nad stolnou pilou..
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam nejaku metabo s teleskopickym vysuvom a je to asi najlepsie domace naradie co som kedy mal. Kupil som na zaciatku stavby a pouzil pri vsetkych plavajucich podlahach (umele aj drevene), drevenom podbiti na poschodi, stavba drevenych priecok, dreveny rost na krokvach, momentalne drevene oblozenie terasy a dvojgaraze. Velakrat cestovala po rodine a stale funguje perfektne, ziadne vôle, len ten laser uz horsie vidno. 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
da sa pouzit pila bez pojazdu na kapovanie hranolov sirsich nez maximalna sirka? Napriklad Metabo KS 216 M ma sirku max 12cm, no rozmyslal som, ze by asi slo to drevo zrezat na dvakrat, najprv co sa da a potom otocit po sirke o 180 stupnov a dorezat zvysok... ci samotnemu zarezu do toho dreva nieco bude zavadzat?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan A čo moja obľúbená značka? Nestačí? http://parkside.6f.sk/2017/05/08/poko...
Odpovedať
@jamk1 niekde som prave cital, ze nie je moc presna... kazdopadne, je s pojazdom, uvazujem nad kupou bez pojazdu kvoli mensim rozmerom.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Ten pojazd je ale veľmi dobrá vec. Ak máš možnosť, vyskúšaj si niekedy pílu s pojazdom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jamk1 viem ze je, ale pily su kvoli tomu velke ako krava... mat nejaku dielnu, pilu bez pojazdu by ma ani nenapadlo kupit.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Rozumiem Ti. Práve som pozeral, že napríklad tá Parkside má dĺžku rezu 340mm, kdežto tie drahé Makity a Boschky iba 270mm. :-)
Odpovedať
@jamk1 ked sa rozhodnem pre pilu s pojazdom, moj kandidat je Metabo KGS 216 M s dlzkou rezu 305mm... recenzie na tuto pilu su na tu cenu famozne.
Odpovedať
Profilova fotka
@markopolo34 skús pozrieť toto https://www.amazon.co.uk/Lumberjack-S...
Odpovedať
@gashtaan ak to obratis o 180 st. určite sa ďalším rezom netrafis na pôvodný rez. Mám to posuvné Metabo, treba dať pozor aby nekoplo. Rozbil som si tak pravítko.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam Metabo KGS 216 M je super, lepsiu pilu za tie peniaze nekupis
Odpovedať
vcera som kupil to Metabo s pojazdom, tak snad pre neho najdem nejake miesto :)
Odpovedať
@gashtaan kurňa, však daj fotku, nech sa aj my potešíme!
Odpovedať
Akurát som likvidoval tou pílou psiu búdu. Budem mať deň čím kúriť.
Odpovedať
@viktor811 vidim, ze si potrpis na kvalitne drevo na kurenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 presne túto idem vo štvrtok brať, mal som tú slabšiu, ale vrátil som ju práve kvôli tej dĺžke rezu.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 to vazne ides palit natrete drevo ? co sa tyka pokosky hlbka rezu 65/36mm mi pride trochu malo....
Odpovedať
@majkoj a čo mám s ním urobiť, či poslať na Ukrajinu nech pália namiesto pneumatík, alebo do Sirie namiesto plynového chlóru. Niekto si robí na tejto zemi čo chce a iný má problém popáliť natreté drevo.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 stoji ti to za to, ze si zadrbes krb/pec, komin a vyudis susedov ?
Odpovedať
@majkoj mne to stojí za to, o pec, komín a o susedov z toho mála nemám žiadnu obavu. A natierať palivové drevo pred spálením nemám v pláne.
Odpovedať
@majkoj vcera som s nou cosi porezal... sice pisu hlbku kolmeho rezu 65mm, ale rezal som s tym 80mm hranoly, neviem preco pri tych pilach uvadzaju menej nez v skutocnosti odrezu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nuz mas tam 216mm kotucik (ja mam npr 260ku), ten musi byt nejak uchyteny a pila musi byt trochu ponorena do toho "zlabu" aby prerezalo vsetko na celej deklarovanej dlzke.
Odpovedať
Chcel by som sa skusenejsich opytat aku pilu vyuzijem na stavbe a okolo domu viac, stolovu alebo pokosovu? Mam totiz moznost kupit stolovu bosch pts 10t takmer novu za cca 160 eur (nova okolo 300) a neviem, ci ju zobrat alebo nie...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?