Retazova pila reze krivo, zla lista?

Retazova pila mi zacala rezat krivo, taktiez sa retaz velmi tazko hybe po liste. Neviete co to mohlo sposobit? moze to byt listou, da sa nejako servisovat ta lista alebo treba kupit radsej novu? vdaka
Odpovedať
@radoslavc Ide o to kolko ma narezane a ako sa o nu staras. Moze byt zla lista. Na spicke listy mas mazaci priestor na kolecko. Mazes to tam ? Je tam najvacsia zataz na listu. Tiez moze byt zle nabrusena retaz. Taktiez to moze byt zle nastavena vola retaze. Ak uz ma co to narezane tak idealne by bolo vymenit listu i retaz.
Odpovedať
@radoslavc ak bola pila zatazovana viac ako znesie, skrivilo listu. najlepsie rovno vymenit, nie je to az taka polozka.
Odpovedať
Vymenit novu listu aj novu retaz. A ked kupis novu tak listu treba aj obmienat,ze raz je hore a po neakych kubikov narezanych ju das zase opacne pismenkami doluhlavou-polopatisticky napisane :-)
Odpovedať
@radoslavc ak pili krivo je potrebné správne naostrit, hlavne dodržať správny uhol brusu a prípadne skrátiť vyhadzovaky. Lišta môže byť po kraji roztemovana, treba po ploche zbrusit pilnikom
Odpovedať
@radoslavc mas zle nabrusenu retaz na jednej strane. Vyber listu a vyfukaj ju stlacenym vzduchom, hlavne mazacie kanaliky a kolecko na konci.to kolecko sa musi lahko tocit.mozes mat aj velmi nasponovanu retaz.nic nove nekupuj, staci urobit co som napisal.
Odpovedať
Kej je uz lista opotrebovana a reze na krivo tak brusenie retaze uz nepomoze-vtedy je lista zbrusena-na jednej strane je mensia-nizsia a vtedy len novu listu a retaze k nej .
Odpovedať
@dodik13 otocit listu este
Odpovedať
@radoslavc Ja som mal tiež ten istý prípad, tiež krivo a veľmi zle rezala....tak som vymenil aj lištu /polohu/ na radu môjho kamaráta ale nepomohlo to vôbec...tak som kúpil novú reťaz a lištu som dal ako aj bola pôvodne a píla ide ako má...vlastne reže ako má... Mne už tú reťaz brúsili xykrát a tak som už tušil že bude na odpis..čo sa mi aj potvrdilo....Teraz spokojnosť... ;-) Kľudne môžeš kúpiť novú reťaz a ak môžeš investuj do takej kvalitnejšej a budeš prekvapený aká je to zmena... Hoci mám pílu na občasné pílenie /Lidl/ mne to stačí na pílenie 1-2x za rok 20min...Tá reťaz pôvodná bola kvality nič moc...Takže vymeň a uvidíš... ;-) :-N
Odpovedať
Na 90 per. je to tupa reťaz. Ovšem podieľať sa na tom môže tiež slabší výkon píly. Skús vyčistiť vzduchový filter.
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc Čo sa týka tupej reťaze, to Ti už vysvetlili. Ak sa reťaz pohybuje ťažko na lište, tak okrem správneho napnutia treba skontrolovať, či sa ľahko pohybuje vodiace kolečko na prednej strane reťaze. Ak nie, treba ho rozchodiť (nastriekať WD40) a potom kolečko premazať. Je k tomu dostať kúpiť takú malá akoby dekalamitku, ktorá pasuje presne do tých mazacích otvorov na boku lišty pri vodiacom koliesku. :-)
Odpovedať
Vdaka za rady, kupim aj listu aj retaz. Aku znacku retaze odporucate? mam tam Dolmar. Oplati sa to brusit pilnikom, alebo je lepsie to dat vzdy nabrusit? Resp. oplati sa kupit brusku na retaz?
Odpovedať
@radoslavc ja mám Oregon. Spokojnosť. Podľa mňa je lepšie dať si to nabrúsiť. Brúska je fajn, keď je doma, ale kedy sa ti investícia vráti?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Listu dolmar a retaz zober od styhlu a ked rezes drevo z lesa ,ze je spinavsie tak s oblym zubom -dlhsie vydrzi a nepotupi sa tak rychlo a ked by si rezal len ciste drevo-ako hranoly alebo dosky tak kludne s hranatym zubom ale ten sa skor otupi ak nabehnes na spinavsie drevo ale zase pri cistom dreve ma vacsiu produktivitu,ze je to na tebe podla toho ake drevo rezes :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Poniektori su teda riadni zgrlosi. Elektricku brusku na retaz dostanes za 25 - 30€ Snad taka investicia nikoho nezruinuje. Kolko zaplatis za brusenie retaze? 5€? :-D :-D :-D
Odpovedať
@jamk1 no ak tu reťaz brúsia raz za dva roky, brúska sa neoplatí podľa mňa kupovať. A kvalitná brúska stojí aj 100€...
Odpovedať
@jamk1 U nás brúsenie 2-3E poprípade len pozvánka na pivo ;-) To je DPH :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@viktor811 a keď vlastní elektrickú pílu tak ako???? :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@radoslavc Nemusis kupovat brusku stacia adekvatne pilniky. Osobne rezem suche tvrde drevo (tupi sa rychlejsie) a pilnikom to prebehnem bud ked citim ze poriadne nebere alebo vidim ze hoblny nie su take ake maju byt. Alebo zhruba kezde 3-4 nadrze ked miniem. @jamk1 Nie je to o tom ze by som bol zgrlos ale mam z toho zabavku si rucne nabrusit pilu :-) Je to praca na 10 minut.
Odpovedať
@technik007 DPH ? :-D :-D Dobre ;-)
Odpovedať
@17juraj17 Pozri, keď budeš píliť "mokré drevo" pomôžeš "našim spoluobčanom" a Tvoja reťaz sa nebude tak otupovať a pomôžeš aj "dobrej veci"..Spoluobčania si už drevo zoberú sami. :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@technik007 Uz utekam tak ze sa mi nohy z riti trhaju. Ja sa hram len s mojou metrovicou . Spoluobcania nech zi zoberu platky na zelezo a nech si to rubu sami. Aspon nebudu mat taku spotrebu ked sa v lese zahreju ;-)
Odpovedať
Ja mám tri motorové píly (husgvarnu, stillku a čínu od cigáňov) a všetko brúsim ručne pilníkom vo zveráku. K pilníku dostať plechovú šablónu (cca 2€), ktorá navedie na správny uhol sklonu brusu a to podľa predpisu na krabičke v ktorej sa reťaz kupuje. @radoslavc dobrú tému si nahodil, všetci sa v tom vyznáme.
Odpovedať
@viktor811 Tak nieco malo vediet o pile nie je problem :-) Zase uznajme si ze to nie je zrovna raketova veda :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Podľa Teba je kvalitné len to, čo je drahé? Ja mám dve píly, občas nabrúsim aj niektorému susedovi a brúska za 30€ mi slúži už aspoň 5 rokov. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Ja som vedel, že Ty si z "lacného kraja" :-D :-D :-D
Odpovedať
@jamk1 To ja viem,preto sem chodíš aj na "šuteméň" ta ňé??? To viem od cukrárky, ináč Ťa pozdravuje a pýta sa na Teba kedy jej prídeš doplatiť alementy... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D Ináč v 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Jááááj, ani nespomínaj tie koláčiky z vašej cukrárne sú úžasné. Tak by sa teraz nejaké ku káve hodili... :-D :-D :-D Budem zase niekedy musieť spraviť výlet do tých končín a trochu si osladiť život. :-D
Odpovedať
@technik007 ..prepáč nie alementy ale -alimenty- aby si nezabudol!!!!! ;-)
Odpovedať
@jamk1 ..no a téma nám zase odbáča...kurňa..od reťaze k zákuskom...super...No a čo Ti bráni znova navštíviť cukráreň a "fešnú" cukrárku takú pekne zašpinenú od cukru??? :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Máš pravdu, naozaj sem, do tejto témy koláče nepatria. Musím sa ospravedlniť... môžeme teda aspoň o domácich klobáskach? :-D :-D :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?