Ozvučenie

Ahojte, bola by som veľmi rada, ak by sa našiel niekto, kto by mi vedel poradiť ohľadom ozvučenia. Konkrétne sa jedná o reproduktor Malone, prijímač AKG WMS40 MINI VOCAL SET s mikrofónom. Mám problém, prijímač po zapnutí, šumí - niekedy v kuse, inokedy iba pri nejakom rušení - šum je bez ohľadu na zvolenú hlasitosť prijímača i repráku veľmi intenzívny. Problém bude asi tým, že je prijímač niečím rušený. Prikladám aj foto ako to celé vyzerá. Vie mi niekto poradiť? Môže to rušiť kov, môže byť problém v kábli (jack 6,3mm - 0,5m - prepojenie prijímaču a repráku), umiestenie? Skúšala som viacero možností ako to umiestniť, bezvýsledne. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
1
2
@veronika020 veľká citlivosť predzosilnovaca mikrofónu, prípadne toho prijímača. Počítam, že ten reprák je aktívny...
Odpovedať
áno, reprák je aktívny
Odpovedať
dá sa to nejako eliminovať alebo odstrániť?
Odpovedať
@veronika020 Volume na prijímači dať skoro na minimum a zvuk pridať na reproduktore...
Odpovedať
Takyto Malone mam doma ale s integrovanymi mikrofonmi. Mal som to rozobrate a obavam sa, ze to hucanie je sposobene nedokonalym odrusenim zdroja (ak je vobec odruseny), pretoze na integrovany akumulator to nehuci. Takze obavam sa, ze okrem zasahu do zdroja alebo prevadzke na akumulator sa to inak ako nastavenim hlasitosti neda.
Odpovedať
@dedo758 hlasitosť som skúšala ešte v prvých krokoch ale nepomohlo, teraz som to opäť zo zvedavosti otestovala - bez výsledku
Odpovedať
@rhod ďakujem táto možnosť je celkom reálna. Vedeli by ste mi prosím poradiť, aké sú možnosti odhlučnenia zdroja?
Odpovedať
V princípe tlmivka. Alebo vyhodit cely zdroj a dat tam novy odruseny zdroj. Este som sa tak v tom natolko nevrtal ale uz sa asi tiez musim. ;-)
Odpovedať
Ono bohuzial Malone je v principe cinsky sunt, ked som pozeral tu konstrukciu. Ale svoj ucel ako zosilovac s mikrofonom za tie prachy plni...
Odpovedať
@rhod Zdroj perfektne vyfiltrovaný-jedine vtedy máš záruku zmenšiť šum... Šum tam bude vždy, pretože to neodstrániš nakoľko je to zosilňovač s IO a nie elektrónkový, ale ho môžeš jedine kvalitným zdrojom podľa mňa zmenšiť/...Aký tam máš zdroj ,myslím napájanie zosíka?? Ešte by prišla do úvahy myšlienka pôvodný zdroj odpojiť a dať tam externý na konektor. ;-)
Odpovedať
@technik007 To neviem, uz si to nepamatam - rozoberal som to niekedy vlani v lete. Tusim tam bolo iba najake nablble trafko s diodovym mostikom. Skor som rozmyslal dat cely zdroj do prec - urobit externy konektor na nabijanie akumulatora a hotovo. Osciloskop nemam ale zatial sa mi pri takychto veciach najviac osvedcili zdroje na notebooky.
Odpovedať
@rhod To je viac ako isté že je "zlá" filtrácia a preto ako píšeš by bolo vhodné použiť z NB napájací zdroj..Lenže budeš musieť aj trošku "predimenzovať" zdroj o niečo viac ako je pôvodný, keď ho chceš použiť aj ako nabíjanie batérie.. Vieš mi napísať aký je max. výkon a aké napájanie??? Dík za odpoveď.. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@technik007 Hmmm...tak to netusim ale viac ako NTB to asi nebude. V specifikaciach pisu Napajanie 13V1A (co mi pride tiez blbost). Je to toto https://www.electronic-star.sk/Ozvuce... Ale ked pridem domov, zmeriam realny prikon.
Odpovedať
@veronika020 Vedela by si vyfotit zadnu stranu repro s konektormi?
Odpovedať
@rhod
Odpovedať
electronic star...zazrak, ze to vôbec nejako funguje :-|
Odpovedať
@veronika020 Cize to ide na adapter a malo by to mat aj vlastny akumulator vo vnutri. Ked sa odpoji adapter - je stale ten sum? Pripadne pripojit nejaky iny zdroj signalu - napr. MP3, ci nie je chyba v prijimaci mikrofonu.
Odpovedať
@veronika020 skús ešte tu anténu dať do preč od toho kábla mikrofónu. Normálne ju zbal a otoč bokom. Prípadne vyskúšaj cez kábel jack-cinch pripojiť napríklad mobil a pustiť skladbu. Či bude aj tak rušenie...
Odpovedať
@rhod keď sa odpojí kábe, šum stále pretrváva. Keď sa reprak používa ako zdieľanie hudby bez prijímaču - vtedy je všetko ok.
Odpovedať
@megdesign niekedy sú riešenia veľkých problémov jednoduché a asi to platí aj v tomto prípade. Vyskúšala som dať ten mikrofón čo najďalej od jack kábla a vyzerá to, že to asi pomohlo. Ešte zajtra otestujem a dám vediť. Veľmi pekne ďakujem 8-)
Odpovedať
@rhod Výkon 900W ;-( / tak píšu/ napájanie 13V /1A????? :-D :-D Ani náhodou ;-)
Odpovedať
@technik007 250W nominál, RMS 500W. To nieje príkon, ale hudobný výkon. Ak to má solídny akustický tlak /92db/ , tak môže byť...
Odpovedať
@veronika020 skús to zapojiť cez prepäťovú ochranu (taká čo vypadá ako predložovačka by mala stačiť)
Odpovedať
@megdesign Ani náhodou. Akustický výkon 1 W je taký hluk, že keď stojíš v rovnoramennom trojuholníku so stranou 1 meter ty, kamarát a reproduktor, tak nerozumieš, čo ti kamoš hovorí... :-)
Odpovedať
@megdesign " 250W nominál, RMS 500W" Ak by som to "vytočil" na max. tak si myslíš že napájanie 13V/1A Ti bude stačiť??? ;-) Nech dám len na 50W trvalý výkon čo myslíš čo urobí zdroj 13V/1A??? Ani nepípne, klikne k zemi ;-) Ešte by som chápal ak by tam bola batéria z "nákladiaka" ale zo zdroja 13v/1A??? :-D :-D
Odpovedať
Chlapi o com sa hadate? Myslim, ze aj laikovi je jasne, ze napajanie 13V1A neda viac ako 13W. ;-) @veronika020 Pomohlo to premiestnenie prijimaca mikrofonu?
Odpovedať
@rhod ..neboj sa nehádame sa ;-) ...aspoň ja sa nechcem a ako poznám @megdesign tiež nie 8-) ... To je len výmena technických poznatkov :-D Tak ako uvádzaš 13v/1A max 13W.. :-)
Odpovedať
@technik007 Ale zase sikovni chlapci cinanski vedia aj 500W na adapter 13V/1A... :-p
Odpovedať
@rhod po dnešnej skúške musím konštatovať, že to nepomohlo :-|
Odpovedať
@veronika020 A zvuk z nejakeho ineho zdroja tiez sumi?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?