Nite na tkanie

Ahojte, vedel by mi niekto poradit aké nite sa používajú na tkacích strojoch - krosnách? Potrebovali by sme nite na tkanie pokrovcov. Ako sa označuje hrúbka? Nejakého dobrého dodávateľa máte?
Odpovedať
@kroky9 http://www.kreamax.sk/osnovne-nite-na... https://ostatne.bazar.sk/19037967-osn... https://www.domlanu.sk/lanove-nite.html ale skus sa popytat na nejakych forach pre kreativcov ako Artmama.sk
Odpovedať
Ďakujem, hľadal som kade-tade, ale nevyznam sa veľmi v hrubkach aj cenach. Čo znamena "Tex 56 (Nm 17,9)" ?
Odpovedať
http://www.amann.cz/technicke-informace
Odpovedať
Takže čím menšie číslo, tým hrubšia niť? Na krosna.sk je uvedene: Dodávame aj spotrebný materiál na tkanie : Nite na osnovu Nm 4 na koberce režne aj farebné 100% bavlna. 1 kg balení. Nite Nm2 na malé krosná 200g režné 100% bavlna To by vychádzalo len 4m/gram? T.j. 1kg balenie=1000g, t.j. jedno klbko len 250m?? Dalsia otazka :-) - na osnovu na krosna by aka hodnota NM asi priblizne mala byt? Dakujem za rady
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte, v starom dome som nasiel 23 kusov osnovnych niti (rozne farby) na krosna. Nechcem to vyhodit, pretoze by sa dalo z toho nieco spravit, avsak neide o bavlnu ale vidi sa mi ze to bude polyester. Nieco co by mohlo fungovat do 40 stupnov v pracke. Vid foto ... v pripade akehokolvek napadu sa ozvite.
Odpovedať
@pogostock môžeš darovať do Kováčovej do nár. centra, tam na krosnách cvičia s nohami
Odpovedať
zbehni sa popytaj do galanterie. ked potrebujem nite na sitie do stroja, tak chodievam zakazdym takto. este som domov neobjednala aj skrz to, ze tie farby mozu inak vyzerat na monitore a inak v skutocnosti.
Odpovedať
Dobre hovoris. Ja som mala vlani maniu, ze som zacala vysivat a tiez som si takto isla z netu objednat. Odtiene boli o nieco ine ako na obrazkoch. Mne to nevadilo, lebo som si to robila len pre seba z dlhej chvile. Ale keby to niekto takto objednal ohladom vyroby pre niekoho, tak to by zamrzelo, ze farby nesedia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?