Lupienková píla

Profilova fotka
Viete mi poradit nejaku dobru lupienkovu pilu na vyrezavanie ozdob z dreva, potrebovala by som k nim gulate platky, aby sa mi dalo vyrezavat do kazdej strany, ale na internete je toho vela a potrebujem nieco overene. Iba na hobby ucely. Dakujem krasne za kazdu radu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@erijuri pri nastroji ako je lupienkova pila si naozaj mozes kupit akukolvek. Pri vybere zvaz velkost obrobkov, aby pila bola dostatocne velka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Mám doma holzmann celkom to újde , najlacnejšia je asi parside.
Odpovedať
@erijuri keď to chceš len na hobby, tak myslím, že ti bude stačiť ten parkside. A keby ťa to chytilo vo veľkom, potom by som až kupovala niečo drahšie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
vie mi niekto poradiť prečo mám pri rezaní lupienkovou pílkou zubatý rez vid foto
Odpovedať
@milanin To je aký veľký kus dreva? 2x3 cm, alebo 5x15 cm? Akou lupienkovou pílou si to rezal? Odfoť aj pílu a hlavne plátok. Ak chceš mať jemnejší rez, treba dať plátok s jemnejšími zubami. Bola to ručná píla? Potom sa nečuduj, rukou pekný rez urobí len profík, aj to je otázne. Však nie je problém rez vyhladiť brúsnym papierom, či?
Odpovedať
@chrobak7 rezané to je na elektrickej píle Scheppach s reguláciou otáčok (nastavené asi v polovici), hrúbka materiálu 2 cm a nie je to jednoduché vybrúsiť hlavne v menších oblúkoch. Mohli by rez ovplyvňovať otáčky?
Odpovedať
@milanin Pravdaže. Otáčky sú veľmi dôležité pri obrábaní dreva. Nízke otáčky spôsobujú nečistý, trhaný rez, neúmerne vysoké otáčky (a tupý nástroj) spôsobujú zas pálenie rezu.
Odpovedať
@petersd ďakujem za odpoveď, skúsim rezať pri väčších otáčkach snáď bude ten rez hladký
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?