Elektrický skrutkovač pre domáceho majstra

Ahojte! Potrebovala by som radu od chlapa :-) Doma nám doslúžil aku skrutkovač a manžel má hlavu v smútku. Bola to jeho pravá ruka pri drobných domácich opravách. Chcela by som mu pod stromček kúpiť nejakú náhradu, započula som však, že už nechce aku verziu, ale skruták so sieťovým napájaním. Nepotrebujem žiadne profi náradie, skôr nejakú hobby verziu s priaznivým pomerom cena/kvalita. Vedeli by ste mi poradiť niečo, s čím máte dobré skúsenosti? Veľké ďakujem za každú radu.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
predpokladam , ze mal dosial NICD baterky, ktore su zasadne vzdy vybite ked ich clovek potrebuje. Sietovy kable je strasna ostara, treba kupit nejaku skrutkovacku s LION bateriou. Ak nechce nic profi, treba vystihnut npr v LIDLI.
Odpovedať
ja pouzivam toto http://www.makita.sk/produkty/73_vrta... je lahka a ma rychloupinacie sklucovadlo
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem si predstavit, zeby mne manzelka kupovala naradie bez konzultacie somnou, len tolko k tomu :-) ale asi som z inej planety .. u nas to funguje tak, ze ked nieco chcem, tak manzelka to vie, OK, presne ako ty vies, ze manzel nieco chce ... tak si nieco JA vyberiem a to bude moj darcek, presne to co potrebujem. Manzelka mi to samozrejme da na sviatok, Vianoce ... podla potreby 8-) P.S. naposledy to bol holiaci strojcek Phillips ... vybral som si jeden fajn, precital recenzie atd atd ... a doatsl som ho pekne zabaleny :)
Odpovedať
@fliacik Myslim ze jednoznacne naradie Bosch. Ma podla mojho najlepsi pomer cena/kvalita. Ak hobby tak zelena rada. Ergonomia naradia je neskutocna ;)
Odpovedať
@fliacik Tomuto celkom nechápem???? Skruťák na sieťové napájanie??? Myslím si že preto že je to na batérie je to pohodlné a nezavadzia k á b e l. Chápal by som to keby robil so SDK a mal by akušróbovák-uťahovačku a nestihajú batérie ale ako píšeš len pri domácich prácach a elektrickú??? Preboha veď na aku napájanie máš kopu náradia..A má vŕtačku s reguláciou?? Ak áno tak načo mu bude uťahovačka na elektriku??? Ja osobne mám aj uťahovačku, akuskrutkovač,brúsku-vypilovačku a všetko na akku. Ak robí drobné dom.práce/sem tam vypíliť, vyrezať,vyvŕtať, tak mu stačí aj vŕtačka s reguláciou/ mne osobne zavadzia kábel... :-D :-D :-D Ak mu stačí hobby náradie tak napr. Hornbach,Lídl,Tesco máš náradie aj so zárukou.A tak isto aj na inzerát keď do toho nechceš veľa investovať/ poprípade v záložni/,ja som tak kúpil veľa vecí lacnejšie ako v obchode a doteraz som spokojný. :-) :-)
Odpovedať
@dulius Aj manželka vie keď Ty niečo chceš??? Huncút... :-D :-D :-D Neboj aj u mňa je to tak...klasika :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 :-D :-D :-D
Odpovedať
@technik007 praveze pri obcasnych domacich pracach je lepsie naradie na 230... akumulatory ostanu dlhsi cas vybite a mozes ich vyhodit a kupovat nove za drahsie ako by stal cely stroj na 230.
Odpovedať
@gashtaan Ak máš NiCd tak beriem...LiOn ako píše majkoj...mne osobne zavadzia kábel...ale mám aj vŕtačku keď je treba :-D :-D
Odpovedať
@fliacik priaznivy pomer cena kvalita ma hobby naradie v lidli - vola sa parkside a vyraba ho Einhell. Minuly tyzden som ho tiez kupil. Ale je to "len" trojvoltovy 1-rychlostny skrutkovac. Ale za cenu 20 eur je to viac ako dobre na bezne veci. Okrem toho mam vrtaci aku skrutkovac Bosch GSR 10,8-2-LI, ktory je 2-rychlostny a ma v baleni 2 baterie, ktore sa nabijaju 15-30 minut, co znamena nepretrzitu prevadzku v pripade potreby. Stal ale 5x viac.
Odpovedať
@17juraj17 Čo sa týka ergonómie tak Hitachi...ale kvôli cene Bosch zelená hobby.. 8-)
Odpovedať
@technik007 aj mne kabel zavadzia, ale radsej kabel ako patalie s akumulatormi :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
moj si kupil v lidli aku skrutkovac ci vrtacku, neviem rozdiel ale porobil snou vsetko aj obrovske sruby na pergole. Este stale ju ma a stale je v zaruke. doporucujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ake patalie ? Moja dewaltka ma 6 rokov prezila celu stavbu domu a stale ma povodne baterie. A este sa mi nestalo, zeby nebola nabita ked som ju potreboval.
Odpovedať
@gashtaan Volím náradie podľa toho čo idem robiť...Mám aku už viacmenej s LiOn batériami..NiCd už som pochoval.. ;-(
Odpovedať
@majkoj Lenže De Waldka má iné batérie /kvalita/ ako majú výrobky iného druhu..Cenove je trošku vyššie ako napr. z Tesca aku uťahovačky. Ja som mal na stavbe DeWald s príklepom a musel som robiť s ňou celý deň aby som ju ja uťahal..Bolo to opačne..Radosť s ňou robiť... :-) :-) :-)
Odpovedať
@majkoj tak urcite zalezi od typu akumulatorov a znacky, ja som mal Bosch PSR 960 a za dva roky bola na vyhodenie... to som este byval na byte, takze som ju pouzival naozaj len obcasne, co boli jej klince do rakvy. A teraz ked staviam, ten kabel mi az tak nezavadzia aby som daval stovky eur na akumulatorove naradie...
Odpovedať
@gashtaan No ale sa nediv, lebo aku náradie aj keď nepoužívaš je treba ich dať občas na nabíjačku.. ;-)
Odpovedať
@technik007 fakt? a o com tu pisem cely cas? :) Radsej si kupim tamagoci :)
Odpovedať
@gashtaan Keď Ti tamagoci dotiahne skrutku alebo vyvŕta dieru tak prečo nie???? :-) :-) :-D :-D
Odpovedať
@technik007 netreba, na to mam skrutkovac na 230V :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám bosh 10,8V modrú radu už 6 rokov a je to nezničiteľný stroj.. baterky vydržia dlho, sú LiOn. keď sa vybije, tak je dobitá asi za 20 min na plná výdrž.. Na také to domáce majstrovanie je to ideálna vec, je malá a spratná.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ale ta ma NICD akumulator to je na hoby nepouzitelne, garantujem ti ze s LION si to zamilujes. Ja som si kupil aj utahovacku k vrtacke.
Odpovedať
@majkoj ved ja rozumiem, ale proste nedam minimalne 150EUR za to, aby mi nezavadzal kabel... ja na to naozaj nemam taku averziu :)
Odpovedať
NiCd som videl jedine u strecharov, jedna sa pouzivala, dve nabijali. Maju ohromnu kapacitu, ale na hobby nielen zbytocne ale uplne nepouzitelne. Pamatovy efekt, vecne samovybite. Mam aku Li-Ion, vzdy ready ked treba. Neviem si predstavit montovat napriklad nabytok, alebo obklad na podhlady s kablom. To je vrazda. @gashtaan
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan no ja robim stale nieco 20 - 30 m od zasuvky a vlacit za sebou predlzovacky sa u mna rovna smrti :)
Odpovedať
@matorado tak v tom pripade som uz asi mrtvy :)
Odpovedať
@gashtaan Zabil ta prud, co? ;-)
Odpovedať
Z mojich osobnych skusenosti by som ti urcite odporucil 18V Li-Ion naradie Metabo. Akumulatory su univerzalne, vies ich pouzit aj na ine aku naradie, ako napr: uhlova bruska, chvostova pila, razovy utahovak, priamociara pila, okruzna pila.... Ale tieto dalsie naradia bez bateriek stoja 200-300eur a prve musis kupit s baterkami a ten ta moze vyjst aj na 500-700eur. Ale ked mu chces kupit iba naradie na obcasnu, a nie narocnu pracu, bude ti stacit aj 10,8V aku naradie. Samotny aku skrutkovac ta vyjde na ~140 eur. To mu radsej kup takuto sadu naradia: http://www.atria.sk/metabo-combo-set-... PS: radsej by si ho mala nechat, nech si vyberie sam, my ti mozeme radit rozne znacky naradia, s ktorymi mame skusenosti a ktore nam sluzia, ale tvoj manzel mozno bude chciet nieco ine
Odpovedať
@matorado sam neviem, ale ked som teraz na jar robil zahradnu budu a posroboval som tam cez 1000 skrutiek so srobovackou na kabli, nemozem byt predsa na zive :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?