Akým náradím rezať drevené palety na krbové kúrenie?

Profilova fotka
Mam moznost ziskat drevene palety na kurenie v krbe, no neviem posudit (nemam skusenosti), akym naradim je idealne palety rezat na velkost vhodnu do nasej krbovej vlozky (Kobok Chopok), cca max. 40 cm kusy. Sused mi najprv odporucal el. motorovu pilu, no casom ma upozornil, ze retaz dlho nevydrzi (resp. sa rychlo otupi), v obchode s naradim zas odporucaju okruznu pilu, napr. takuto http://www.rr-naradie.sk/pila-kotucov...
Odpovedať
Profilova fotka
na cirkulári :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@enjo_nunjo okruzna bude asi najlepsia, lebo je aj vyssie uvedena moznost teda cirkular, ale natahoval by si sa z paletami, takto si ju niekm polozis a rozrezes ako len chces.. dalsou moznostou by bola aj priamociara pila, ale islo by to pomalsie.. najlepsie riesenie by bola motorova pila, ma silu, robi sa s nou rychlo, ale stoji o cosi viac nez okruzna kotucova pila.. najlacnejsie riesenie je opriet jednu o druhu a poskakat v tvrdych topankach po tej opretej, aby sa nejaky klinec nezasekol do nohy :-D ale to nebudu pekne kusky a bude vela bordelu..
Odpovedať
@slabachvila ja ti dnes dávam samé- páči sa mi to- lebo ovplývaš humorom:))))
Odpovedať
Profilova fotka
@barbarosa Dik za tip. Priamociaru pilu mam, ale to ani nebudem skusat, dost mam nervov ked vypilujem obycajnu drevotriesku.:) Asi teda kupim okruznu, otazka je, ci tie lacne modely daco vydrzia, hm...
Odpovedať
Profilova fotka
@enjo_nunjo tazko povedat, vies aka je doba.. aj vyrobok za stovky € moze sklamat a byt poruchovy.. ak je to jednorazovka ze to urobis za den a hotovo na celu zimu, daju sa taketo nastroje aj pozicat, ak sa ti este v buducnosti moze take nieco zist, pripadne to potrebujes pilit po castiach, teda dnes nieco o mesiac znovu a takto celu zimu a tu buducu mozno taktiez tak investuj a ver ze neolutujes, su to dobre nastroje, zidu sa kdekolvek, vedia rezat aj v uhloch po nastaveni podlozky atd, atd.. kazdopadne potom uz nesiahaj po najlacnejsej, ale ani najdrahsiu nepotrebujes kym nerezes denodenne..
Odpovedať
Profilova fotka
@barbarosa Ved to, hladam zlaty stred, resp. nizsi stred :)...je to aj o stasti. Idealna by bola kupa na zaklade niekoho osobnych skusenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@enjo_nunjo jedna vec su osobne skusenosti, dalsia kolko by si mohol investovat.. vyclen nejaku sumu a potom pozri co mas na vyber inak to nejde.. na vyber je oho naozaj ze dost a pri kadejakych akciach sa daju veci kupit za ovela nizsiu sumu s akou prisli na trh.. len tomu sa treba naozaj nejaky cas povenovat a odsledovat akcie nejake..
Odpovedať
Profilova fotka
@enjo_nunjo mam extol premium ( http://www.madmat.sk/pila-kotucova-cs... ) a poviem, ze ked das dotoho dobry kotuc, reze vsetko (porfix, stare dosky z krovu, podlahu, co len chces)
Odpovedať
ja mám doma: http://www.abcnaradie.sk/index.php?ro... tiež obdoba @mariand a tiež dobrý kotúč s TK (tvrdokovovými) plátkami a valím aj klince, spony a pod... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mariand Presne nad tymto modelom som uvazoval (kedze na sme.sk robili test tejto pily) @achelan Ako vidim, dvaja z dvoch prispievatelov chvalia Premium radu od Extolu :), takze asi pojdem tymto smerom @barbarosa Cenovy strop som mal povodne nizsi, ale teraz je to tych cca 75€ za Extol CS16512A. Este chvilu pockam a posledujem pripadne akcie.
Odpovedať
Profilova fotka
@enjo_nunjo este je varianta ist do extol craft, je to hobby verzia naradia, ale ma parametre ako premium. Rozdiel je v zatazitelnosti naradia. Za zvazenie stoji aj to ako casto chces tu pilu pouzivat, pokial je to fakt raz za uhorsky rok, je ti zbytocne ist do "profi" naradia, ale ... je tam urcita istota zivotnosti. A musim povedat, ze ergonomia a prepracovanie pri premium je skutocne dobra. Ja mam od nich vsetko (srobovacku, karbinu, kotucovu pilu, priamociaru, pneu kladivo) , klasicku vrtacku mam craft, ale to je z mojho pohladu spotrebny material. Ja s nou robim vsetko: miesanie lepidla, vrtanie, srobovanie,... najcastejsie odchadzaju uhliky a ked to clovek neustriehne, tak to odpali vynutie na rotore :-D S kladivom som zrekonstruoval cely domcek (omietky dole, konstrukcie SDK, ...), ale uz aj tak vyzera ;-) . Moja rada, radsej si o nieco priplatim, ale viem, ze je to dobra vec. A ist do Makity a podobnych znaciek je pre mna z pohladu bezneho uzivatela maximalne zbytocne, nepotrebujem sa predvadzat, ale potrebujem mat uzitok. http://www.extol.sk/ak0-akcie
Odpovedať
Profilova fotka
@mariand Pri vybere pily som zacal prave u tohto modelu Extol Craft, kedze ho mali v akcii v miestnom Kinekuse. Ten "uhorsky rok" je prave ta vec :) - u mna to vyuzitie bude spocivat v pravidelnom rozpilovani drevenych paliet na " kurenarske ucely" (tipujem tak v priemere 10-15 paliet mesacne) + na obcasne rezanie drevotriesky - police, psia bude, atd... Presnost rezu velmi neriesim, horsiu ergonomiu som schopny akceptovat, zaujima ma hlavne zivotnost. Staci mi Craft, ci radsej Premium? Dik za link na letak! ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
PS: aku skrutkovac mam no-name-ovy (ani neviem, ci ma nejaku znacku :) ), no uz dlhe roky mi pekne sluzi, priamociaru pilu mam najnizsiu radu black&decker-u, tiez sluzi peknych par rokov...Asi tie lacne naradia na hobby ucely nie su vobec zle.
Odpovedať
Profilova fotka
@enjo_nunjo v tomto pripade by som skor isiel cestou Premium. Nie je tam az taky priepastny rozdiel, ale na tej zivotnosti sa to vrati.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?