Akvarium od A po Z

Ahojte strašne by som chcela akvárium,raz som tu videla nadhernu fotku vstavaneho akvária s koralmi ale nemožem ho nikde najst.Tak ak niekto vie nech da link. Ak mate nejake skusenosti kde nakupovat,aka je naročnost na udržbu a životnost dajte vediet dik.
Odpovedať
1
2
nebylo to tohle? http://www.modrastrecha.cz/album/view... s mořským akváriem zkušenost nemám, my měli vždycky jen sladkovodní ;-) ale je to krása.
Odpovedať
Profilova fotka
womenne, aj ja som nadsena z morskych akvarii s koralmi... aj som si co to zistovala... a ostala som pri cenach - uz len za morske rybicky su tie ceny zavratne... :-( skusim pohladat ten link (ceny za rozne druhy ryb, ceny koralov, a ostatnych veci potrebnych na morske akvarko), ak najdem, vlozim
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze toto bolo ono http://www.morskeakvarium.cz/main.php
Odpovedať
ikarkulka super x-) x-) x-) presne ono dakujem ;-)
Odpovedať
to sima stymi cenami nepotešila :-( tie akvarka su prišerne drahe,ja by som chcela take male,skusim zohnat nejake lacnejšie,rybyčky no neviem ako sa pohybuju inde ceny ale tie koraly sa mi moc nezdali drahe 8-) ved ešte uvidime aledi za link :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tie koraly sa ani mne nezdali az take drahe, rpedsa len, to nie je jednoducha zalezitost... ale tie rybicky... neviem, ked si vezmem ako lahko uhynu :-D hm, cim vacsie akvarko, tym udajne lepsie sa dari koralom aj rybkam, lahsie sa cisti, je tam lepsia rovnovaha "ci co" :-) uprimne, nechovam ziadne rybky, len psa a korytnacku vodnu...ale dost som sa volakedy o to zaujimala - cize moje poznatky su cisto teoreticke. inak mozno netreba specialne akvarko, chapem, ze su potrebne roztoky a ine prisady, aby bola voda ako morska, ale myslim ze sklo ako sklo :-D :-N najlepsie keby ywonnin manzelik sem prispel, on bude vediet presne co a ako :-) ale darmo, pravda je taka, ze najkrajsie akvarka su tieto morske x-) x-) x-) inak skus sa mrknut na sladkovodne tropicke akvaria...myslim, ze tam je cena finalne zariadeneho akvarka je o nieco lacnejsia a aj celkovy "provoz" je jednoduchsi.. a tiez su krasne...ale mozno sa mylim. drzim palce.
Odpovedať
Profilova fotka
a ked sme uz pritom, je v Bratislave alebo blizkom okoloi takato predajna s morskymi zivocichmi? viem ze napr. Zoodom ma velmi velky vyber roznych ryb, ale to su asi vsetko sladkovodne, nie?
Odpovedať
a možui sa spojit tie koraly so sladkovodnymi rybyčkami alebo musia byt čisto morske rybky,koraly+ morska voda?fuha dufam že nebuduem musiet od toho upustit :-(
Odpovedať
Profilova fotka
asi to musi byt cele cisto morske... lebo tie koraly potrebuju tu mrosku vodu a tie sladkovodne rybky by to nezvladli zrejme :-( ale tak skus sa este popytat, poobzerat na slovensku, mozno najdete niekde, kde je to lacnejsie... som Ta zas nechcela zdeptat :-N prepac... ja som bola cela nadsena pre morske akvarko a potom mi padli kutiky, ked som videla tie ceny rybicike... :-( ale vsak napis napr. ywonn, co maju doma to akvarko, mozno poradi nieco. ;-)
Odpovedať
už som jej pisala,nie nezdeptala sima neboj to asi ja mam predstavy o nizkych cenach :-D no uvidime ako to dopadne pokukam tu na nakoli možno v Ostrave(byvame už v čr)ak ie tak nevadi tak ostane spolu u snov ok??
Odpovedať
Profilova fotka
womenne :-D ja som si hovorila, ze asi tie rybky budu o cosik drahsie ako morske, ale take ze 1000 ceskych za jednu som necakala :-N ale aj tie co stoja menej su krasne x-) no tak v najhorsom budeme snivat spolu ;-) v mojom sné mi plava v akvarku ten Nemo oranzovy :-D inak vies o tom, ze su druhy ryb, ktore plavaju pri dne, ine v strede akvarka a ine v hornej casti...a ked si ich spravne nakombinujes, tak budes mat kazdu zonu peknu, plnu rybiek :-) celkom zaujimave, ze :-) mala by som amt este niekde ulozeny jeden link na rybky, ako cih vyberat, aby spolu yvchadzali v akvarku, aby im vsetkym sadla makkost vody a podobne. a niektore su agresivne tak aj to treba vraj zohladnovat...idem pohladat ten link... v najhorsom si ako utechu spravime krasne sladkovodne akvarko ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.aqua-fish.net/index.php?cu... toto je ono... uz len najst miesto, kde sa daju kupit :-D ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahojky, womanne mi psala IP ale já zdovolením napíšu odpověd zde.. Mořské akvárium je hooodně náročný a drahý koníček (já jako manželka mořského akvaristy trpím 8-( ) Je to sice něco nádherného a oproti sladkovodnímu akvárku je to pastva pro oči, ale je to velmi těžké na údržbu, musí se sledovat veškeré hodnoty mořské vody.. Musí se stále doplnovat různé prvky (magnezium, vápní atd) kontrolovat sanililita (slanost) vody, teplota vody.. no je toho dost.. pod akváriem je další akvárium které není vidět, kde je filtr, kde se ta voda čistí a jde zpátky nahoru do akvária.. Co se týče peněz, tak nejen že jsou drahé rybky a i korály, ale musí se kupovat světla, čerpadla taky nejsou nejlevnější, stále nějaká chemie je potřeba, žádný levný koníček.. Manžel mě utěšuje v tom, že nechodí do hospody, tak někam ty peníze musí dávat.. tož co si pak vybrat že... a na dotaz jestli se můžou kombinovat korály a sladkovodní ryby, tak to nelze.. V mořské akváriu musí být jen živočichové z moře.. Voda je slaná, takže sladkovodní by to nepřežili!!!!!!! jestli máte ještě nějaký dotaz, tak se manžílka můžu optat, případně sem napíše sám.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jo a voda nelze použít z kohoutku, musí jít přes jeden přístroj, kde se vyčistí a až potom se může smíchat se solí (samozřejmě že zase se speciální, nééééé kuchynskou :DD) člověk bud musí mít akvaristiku hodně rááááááád a nebo mít hodně peněz aby si mohl dovolit údržbu od někoho jiného!!!!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
dakujeme ywonn za infosky ;-)
Odpovedať
ywonn tak dik prave som vytriezvela z morskeho akvaria :-x ;-( škoda je to nadherne vobec som si nemyslela že to bude tak naročne na udržbu a aj finančne :-S asi mi nič ine nezbyva len obdivovat vašu fotku :-D no hadam sa mi zalubi aj obyčajne :-p . dik za info x-)
Odpovedať
Profilova fotka
womenne aj obycajne sa da pekne spravit ;-) ja som tusila, ze to nebude len tak taka krasa morskeho akvarka :-) ale uz sme hned aj spokojnejsie, nie ;-)
Odpovedať
Akvárium, ať už mořské nebo sladkovodní je strašně krásný, ale hooodně náročný koníček... :-p My měli doma dvě akvária. Jedno 200l a jedno 100l (v tom jsme měli piraně :-N ). Při výměně vody byla vždycky natažená hadice přes celý byt, půl dne se to odpouštělo a půl dne zase napouštělo. Byla to procedura na celý víkend... Doslova... :-p Filtrace, čistidla, měřiče, hadice, zvony, krmiva a všelijaké prkotinky zabíraly celou skříň a maso pro piraně půlku mražáku. Dopadlo to tak, že jednoho krásného dne 200l akvárko dosloužilo, ruplo a vytopilo celý byt a další dvě patra pod náma. :-D Ryby jsme honili po obýváku. :-N Pak nám zůstaly jen ty mrchy piraně a to nás taky časem přestalo bavit a letěly do záchodu a dodnes asi někde obludy straší v kanalizaci... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
jj, viem, moj manzelik mal rybicky, mi to raz opisoval cele, aka je to procedura :-) hned som si pomyslela ze moja zlata a nenarocna vodna korytnacka :-D
Odpovedať
:-D Taky se mi to strašně líbilo, ale když jsem si představila, že bych pomalu nedělala nic jiného, tak mě to přešlo. Máme psa, ten nám bohatě stačí... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my mame tiez psa... a sice zaberie viac casu, aspon ho mozem vystiskat bez ujmy na jeho zdravi...coz v pripade rybky by malo fatalne nasledky :-D
Odpovedať
Jojo :-D Já vždycky postiskám o Vánocích kapra a na další rok jsem vyléčená... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
:-D inak, ako ste sa k otmu dostali, ze ste chovali zrovna pirane???
Odpovedať
To můj taťka byl takový nadšenec. :-D Já byla ještě děcko, denodenně jsem byla upozorňována ať do akvárka nestrkám prstíky, že by mi je ta potvora ukousla... :-o :-N No, měla jsem hodně velký respekt. :-x Moje mamka už zase tak moc nadšená nebyla - akvárko s těma mírumilovnýma a krásnýma rybičkama bylo v ložnici... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Tvoja maminka ma moj obdiv :-N :-D aj ked urcite aj pirane maju svoju krasu :-D
Odpovedať
Jo, byla to rarita. :-D To ocení drsní chlapi... :-D No ještě že otec nechoval hady a ještěry. To by máti nerozchodila... :-p :-D
Odpovedať
Ahojky.Tak my máme doma sladkovodní akvárium 450l a máme v něm cichlidy.Vypadá to moc hezky a mám pocit,že ta starost o ně není zase tak hrozná...Kompletní výměna vody se dělá jednou ročně a jinak manžel vždycky vymění tak jednou za měsíc 50-80l vody a pročistí dno a vypadá to krásně.Dáváme jim mražené patentky a maso,většinou obden a to zas taková práce není.Jinak samozřejmě filtr,vzduchování a osvětlení,ale bere to strašně málo..Je to manželův koníček a já nejsem vůbec proti.... ;-) Jen doufám,že nerupne a my nebude mít doma plavecký bazén.. :-( ...pro tento případ jsme se ale pojistili... :-D
Odpovedať
Čo sa týka ceny morských rybičiek a koralov, je fakt, že ceny na Slovensku a v Česku sú predražené. V Poľsku bývajú burzy, kde sa dajú rybky a koráli skutočne lacno kúpiť a to v cenách od 9 eur a ryby sú pekné veľké a zdravé. My sme tam tiež kupovali akvárium ale rýchlo nás to prešlo. Nákupom rybičiek to nekončí ale iba začína. Testy a chémia je nenormálne drahá. Teraz máme sladkovodné akvárium a chováme viac živorodiek, tak nás aspoň teší, keď sa narodia nové rybky. Ale nie je to tiež jednoduché, chce to trpezlivosť a čas. A čo sa týka malého akvária, to neodporúčam. Voda sa rýchlo špiní a zle sa udržiava. Na začiatok aspoň 60l.
Odpovedať
no wow že pirane :-N :-p fuha tak na to by som nemala odvahu :-N no čo sa tyka korytnačky sestrenica mala suchozemsku bolo to zaujimave ale oni boli bordelari chuda vždy bola zahadzana vecami a ja som raz na nu nechtiac skočila :-( ale nič sa jej nestalo iba bola nejaka zlakana ani chodit nechcela taku hodinku len bola schovana potom v pohode ;-) zase manželova šefka ma 2vodne musim sa jej spytat ako je spokojna. :-( chichinka akorytnačka vodna potrebuje aku starostlivos?
Odpovedať
Profilova fotka
lucy24 • Včera o 22:59 Ahojte, rozmýšľame nad realizáciou zabudovaného akvária o rozmere zatiaľ len približne 136,5x40x66 ...tak ak sa tu nájde niekto, kto ma podobný sen,alebo realizáciu vo vlastnom dome...prijmeme rady a postrehy.... :-) lucy2784 • Dnes o 02:11 Ahoj,tak my mame tak trosku podobny sen,no najprv musime postavit ten nas domcek a potom realizovat akvarko..este sme sa o to nejako hlbsie nezaoberali,takze ti neviem nejako poradit :-( ale ak to budete neskor realizovat, privitm rady ja od teba..xixi lucy24 • Dnes o 11:48 Noo, my sme v stadiu pred murovanim vnutornych priecok...tak rozmyslame ako vyriesit tu stenu kde bude to akvarko...ci urobime nizku priecku ako podstavec na to akvarko a ostatok vyriesime sadrokartonom neviem...fakt nevieme ako... Takto vyzera vnutorny planik nasho domu ..http://www.erlis.sk/zoom.php?fname=pohledy/hi-pr-opal_84-90.gif my planujeme akvarko na pravo od krbu pri pohlade z obyvacky...cize by bolo priehladne z jedalne do obyvky...a ako vyriesit, ho zabudovat sem...to by sme chceli poradit... x-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?