Akú hobby hoblovačku kúpiť?

Prosim vas aku hoby zrovnavacku kupit? Su dve moznosti bud iba zrovnavacku alebo hoblovacku +zrovnavacka. Idealne by bolo aby bola na 220v cize len daka mensia. A aby aj daku tu jednoduchu pracu zvladla. Diky
Odpovedať
Co hovorite na tuto Proma hp 200
Odpovedať
@dibko Dôležité je čo chceš s týmto zázrakom robiť?
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko Mám presne takú istú, len od výrobcu Scheppach. Podľa mňa to vyrábajú v jednom závode a lepia na to len rôzne štítky výrobcov. Rovnakú robí aj Einhell, aj Woodster aj Zipper. Všetko je to jeden čert. Ja ju používam dosť často, prieťah je trochu slabý, treba uberať na viackrát menej materiálu, ale inakšie v pohode. Ak by som si niekedy kupoval novú, tak by som si zobral drahšiu so šírkou nožov nie 200mm, ako má táto, ale 240. Ono sa to nezdá, ale 4cm sú 4cm (aj žena mi to potvrdila... :-D :-D :-D )
Odpovedať
@jamk1 a vies aj konkretne ktoru by si zobral? Tiez som cital ze tieto na 220v a za tu cenu to nieje bohvieco. Radsej ze starsiu klasiku 3f motor ale moj problem je ten ze taky stroj dost miesta zabera
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko https://www.obi.sk/hoblovanie-a-frezy...
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko si si isty ze potrebujes kombinovany stroj? nestaci hrubkovacka? povedzme Dewalt 733... S pouzitim pripravku vies material zrovnat a potom si ho nahrubkujes... Na hoblovacke mozes len hoblovat...
Odpovedať
Zdravim. Mal som som viac viac zrovnavaciek za tie peniaze schepach (mam aj pilu), einhell, teraz mam assist. Tie predtym vyreklamovane a vrateme peniaze. Prasknute remene pri posuve, ozubene kolieska pri pohone nozov, poodstiepovane z nozov, a aj z hornej posuvnej casti stola pri nozoch. Pri zrovnavacke treba na viac krat uberat material inac nevládze. Všetko pouzivane v dielni ako hobby popri dome. Uz som si zaobstaral staru 3f a idem ju zrepasovat a zrejme bude toro lepsie volba. Moja skúsenosť.
Odpovedať
@richard71 keby si mam vybrat radsej kupim prepustacku. Ved nanej sa da vsetko porobit. A na mensie dosky staci aj elektricky hoblik. No ale vies za 600 eur prepustacku je dost ked to porovnam s tymi 3f tak ked sa podari kupim ovela lacnejsie a mozno aj kombinovanu sice ano je to vecsie ale nemalo by sa tam nic pokazit co sa neda opravit ako na tychto novych hoby strojoch..neviem fakt co mam urobit
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko Ja nemám v dome 400V rozvod, tak preto či chcem, alebo nie, musím ostať verný stojom na 230V. Ale myslím si, že medzi nimi rozdiel nie je, práve tak v cene. Takže je jedno akú kúpiš. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Presne takú som myslel. Práve som si myslel že má nôž široký 240 mm, ale keď som čítal technické parametre a videl som šírka noža 254 mm, tak som si uvedomil, že som sa pomýlil. Sused má presne ten Scheppach. Inakšie nože v hobľovacom válci sú dva a sú brúsená iba z jednej strany. Keď som si dával prvýkrát nože brúsiť, tak som brusiča poprosil, aby mi spravil aj na pritiľahlej strane reznú plochu. Takže ak mám nôž zatupený, alebo nebodaj chytím nejaký kliniec, tak len otočím nôž a hobľujem druhou stranou noža. :-)
Odpovedať
@jamk1 @mato56 @richard71 Aky mate nazor na tuto ?? https://www.maxnaradie.sk/jet-jwp-12-...
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko Osobne by som ju nechcel. Ale to je otázka toho, načo ju človek bude používať. To je len hrúbkovačka s prieťahom. Názoe, ako tu niekto napísal, že stačí aj taká a že hrany spraví ručným elektrickým hoblíkom, s tým nesúhlasím. Ak potrebujem ohobľovať dosku a spraviť napr. 45°hranu pre spoj, tak ju určite ručným hoblíkom nespravím. Kombinovaná prepúšťačka - hobľovačka má nastaviteľný príložník na zadnej strane, nastavím si uhol a ohobľujem. Takže pre moje potreby určite táto nie. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jamk1 v tomto som amater poprosim o vysveylenie aky je rozdiel medzi hrubkovackou a prepustackou??
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko Prepúšťačka je stroj, do ktorého vložíš dosku/hranol a automatickým posunom prejde pod nožmi s tým, že úbed materiálu je pomerne veľký. Preto si myslím, že prepúšťačka a hrúbkovačka je vlastne to isté. (ak sa mýlim, nech ma niekto opraví) na hornom stole toho kombinovaného stroje je plocha, na ktorej sa hobľuje materiál na jemno do finálnej podoby. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@virnik27 Vidím, že ako fachman si potvrdil moje slová, že prepúšťačka a hrúbkovačka je vlastne to isté. :-)
Odpovedať
@jamk1 @virnik27 A je az taky badatelny ten rozdiel tej finalnej kvality dreva keby ze sa to iba pusti cez prepustacku a ked aj cez tu hoblovacku co je hore? Lebo by som casom chcel aj nieco pekne zmontovat na terasu a tak ako stol sedenie dake a casom ak mi to pojde tak aj na interier by som si trufol.
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko tu uvidis rozdiel https://www.youtube.com/watch?v=NxrCw...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Pekné a veľmi názorné video. @dibko video, čo sem dal majkoj hovorí za všetko. :-)
Odpovedať
@jamk1 @majkoj Takze ak som spravne pochopil ak je doska kriva (zvlnena) tak ju prepustackou nezrovnam lebo stale bude trocha kopirovat tvar dosky a nato je ta horna hoblovacka aby ju vyrovnala? Ja som nasiel toto https://youtu.be/tnQiNoSJwOY
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko ak rozumies trochu nemecky oplati sa aj toto pozriet. https://www.youtube.com/watch?v=mCQ86...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj oplati. ako priklad, ako sa to nema. pozrel som si to, ale taku reklamu od dvoch nemcov, (co vedia o bozp pri praci s drevom na drevoobrabacich stojoch nic) na drahe stroje od nemcov (vyrobene v cine) som nevidel. pouzijem tvoje oblubene. porovnavaju hrusky s jablkami ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 cize mas scheppach aj je vyborny, tak ?
Odpovedať
Dakujem vsetkym za rady uz mam ticheho favorita ale este nieje koniec s nemienim sa unahlit
Odpovedať
Profilova fotka
@dibiko Ked som ja zvazoval hoblovacku mal som favorita Scheppach HMS 1070. Kazdy oporucal ist aspon do Metablo 260 hc, ale to uz je podla mna profi ;) Ale ak mas na to rozpocet ... mozes to zvazit.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj presne ako ty hoblovacku metabo,triton a makitu. ale k veci, je pre teba normalne, ak je niekto blizsko hoblovacky/zrovnavacky/prepustacky a ma dlhe rukavy?...a este horsie, ak mu trcia pol metrove snurky z jeho kapucne.. ak to robia v miestosti, kde maju bordel na stole a meraju pravost uhlu hronola s uholnikom, ktory lezi len tak pohodeny na stole medzi ostatnym bordelom?! profici...mozno pre teba, ale nie pre mna. hoblovat ''palivove'' drevo na sheppachu a cez ostatnestroje prepustat dosky, inej kvality, tvrdosti, hrubky, sirky.... nechcem zachadzat do dalsich detailov, ale v momente, ked v case 14:27 zahlasi, ze francuzska firma....prepac, ale ak clovek, co robi recenzie na naradie a nevie, ze triton vznikol v roku 1976 v australii a nie vo francuzku.... nemam slov. dufam len, ze svoje informacie o tvojom tc atd si nehladal pri rovnako serioznych zdrojoch. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 ok, takze ako obvykle zase nic, len si si potreboval rypnut. Ja sice zatial nic z toho nemam, ale aspon som ich videl nazivo, teda okrem tritonu...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj http://www.tritontools.com/en-GB/Home... sam som zvedavy, co by si mi napisal, ak by som tvrdil, ze bmw bolo zalozene v detoit-e a ja ti dolozim o tom video od dvoch francuzov, ktory to natacaju z garaze na youtube, tiez by to bolo o nicom? asi nechapes, ze tu neide o tie masiny, ale o ZDROJ informacii, a to tito dvaja su ako amateri, ked nevedia z ktorej krajiny pochadza ten ktory produkt o ktorom robia recenziu...(i ked je to vsetko z ciny) zadalsie. pouzivaju rozne drevo, roznej kvality atd. to je ako skusat TC od siemensu pri -5 stupnov a nejake cinske TC pri +15 stupnoch. a tvrdit, ze cinske ma omnoho mensie COP. neviem, ci sa chapeme, ale ako ta poznam...tak asi ...;-)
Odpovedať
@dibko v ponuke máš ešte firmu jet, majú aj kombi aj len hrubkovacku, je to ale podobné scheppachu, prome. Kolega má Makitu hrubkovacku je spokojný a to s tým hlavne spracováva exotické drevo. Dosť keď pozerám chlapcov čo vyrábajú hlavne z masívu majú De Walt hrubkovacku.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 predpokladam, ze bud si to nevidel, alebo nerozumies po nemecky, inak by ti bolo jasne ako zbytocny tvoj komentar je...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj videl som a nemecky viem velmi dobre (8 rokov v skole+8 rokov v nemecku) zbytocny komentar? v com? ze su ti dvaja amateri. na naradia a realne, pravdive recenzie je tento chlapik: https://www.youtube.com/user/arduinov...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?