Ytong majster

Ahojte staval vam niekomu ytong majster z okolia novych zamkov? Ako ste boli spokojny? Respektive ako kvalitne robia ytong majstri? Lebo vraj stavbu 10x13,5 s vnútornými nosnymi stenami spravia za sobotu co mi pride dost rychlo aj ked nepochybujem o ich 20 rocnych skusenosiach :)
Odpovedať
Ytong ide rýchlo, no "za sobotu" v živote. Založiť rohy...vyrovnať podklad....3rady jeden deň. Na druhý pokračovať. Preklady atď.
Odpovedať
Ahoj, mne sice nerobili z okolia NZ ale15x10 (24paliet) len obvodove mury spravili za 6h aj s prekladmi. (4ria chlapi) Kvalita paradna. Rohy si pridu zalozit skor, resp. ich technik.
Odpovedať
10x14 obvodove aj vnutorne priecky preklady a U profil hore na veniec. Jeden den prisli zalozili stavbu. Potom prisli ale o tyzden a za den to buchli. Keby to nevidim neuverim.
Odpovedať
Za den ti to zbuchaju o tom nepochybuj. Mne postavili za 5,5hod. 42 paliet.
Odpovedať
Tak ako je tu uvedené v odpovediach. Je to možné..ALE. Za ten jeden deň to je prakticky možné pri spomínanom objeme murovacieho materiálu ak majú predom stavbu založenú a majú aspoň dvoch pomocníkov ktorý miešaju tenkovrstvovú spojovaciu maltu a režú na stolovej píle hlásené miery, pribrúsia prípadne nerovnosti, zdvíhajú tvárnice k nohám murárov. Ak sú takto dokonale zohraný a majú naštudovaný výkres tvaru a vedia teda ako presne uložiť preklady bez zdržania potom to je možné. Určite by som ale priebežne kontroloval či dodržujú technologický predpis. Celoplošné nanášanie tenkovrstvovým lepidlom na celú tvárnicu a tam kde nie je perodrážka aj na zvislú plochu. Montážne špáry do 1mm, presah uložení predpísanú hodnotu výšky tvárnice. Už počujem že koľko oni toho už naťahali čo ich oprávňuje ohradiť sa na reklamované nedostatky a porušovanie predpisu...rutina a rýchlosť urobiť to za jeden deň aby už na druhý boli na druhej stavbe je predpoklad že celkovo to vyzerá dobre ale pri bližšom pohľade sa chyby nájdu pritom tvárnice hr.300, 375 režú vo výrobe naozaj na mm presne.
Odpovedať
U mna zalozili rohy a prvy rad 2 ytongaci a potom o par dni prisli 6 majstri - 4 tahali mury a 2 nonstop miesali lepidlo (robili ho dost tekute, aby im z tych origo lyzic vytekalo) a pilili pasovou pilou tvarnice, takze na stavbe to neuveritelne frcalo a len bolo pocut objednavky majstrov: napr 45 perko, 18 drazka,.. :) Za nejakych 9 hodin aj s obednajsou prestavkou spravili 42 paliet 250ky, teda 1512ks o ploche takmer 200m2. Steny boli ukazkovo rovne, co usetrilo vela roboty a lepidla pri zateplovani a tiez pri vnutornych omietkach.
Odpovedať
Profilova fotka
U nas 16.75 x 10 obdlznik mali za 1 den aj s dvomi nosnymi stenami (10 metrové). Bolo ich ale asi 12. Steny boli pekne rovno aj v pravom uhle.
Odpovedať
Sa spytaj ci ti zalozia stavbu alebo celu postavia.. neviem ci sa chalete
Odpovedať
Mne nerobili, ale videl som ich spichnut bungac za den. Asi 10 ludi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?