Vodomerna sachta a Studna- prosim mate niekoho ( Pezinok) ?

Ahojte vsetci ! Hladam overeneho, skuseneho a profi cloveka, najlepsie okolie Pezinka ale neni podmienka, co by nam urobil vodomernu sachtu ( naozaj tak ze si ju donesie, osadi, urobi, da nam papier a potvrdenie ci ako to funguje a vodarne len dojdu a povedia ok, nech nemusime prerabat na milion pokusov 8-( ), a ako bonus by sme od neho brali aj studnu ak by vedel :-D ( chceme vrtanu, projekt mame...) Dakujem !
Odpovedať
Profilova fotka
@november30 na vrtanu studnu oslovte firmu co sa na to specializuje... je ich niekolko.. sachtu vam osadia dvaja chlapi za pol dna.. ak je vykopana jama.. sachtu kupte certifikovanu a nebude problem s vodarnami. na sachtu vam nikto nic neda, iba musi mat predpisane rozmery. Vodarne spravia technicku obhliadku a po odobreni spisete zmluvu o odbere vody a daju vodomer.
Odpovedať
@richard71 Dakujem, ja som tak trosku dufala ze by to mohla byt nejkaka spcializacia ze "vodne stavby" alebo podobne. ak nie tak nie, jasne. Co sa tej sachty tyka, nechceme to vobec robit sami, ja sa do certifikatov nevyznam a popravde keby mi predavali vanu s papierokom, co ja viem ci je to certifikovana sachta :-| cize skor naozaj potrebujem niekoho doveryhodneho ...
Odpovedať
Profilova fotka
@november30 Nevravim ze to mate robit sami. Len vravim ze osadenie sachty je ovela menej narocnejsie ako vyvrtanie studne. Tieto dve veci sa nedaju ani porovnat. Hlavne na strankach vodarenskej spolocnosti najdete presnu specifikaciu co ma sachta splnat... JE to vo vasom zaujme vediet... aj ked to nebudete sami fyzicky robit, Vodomerna sachta nema nejaky specialny certifikat ("papier") musi splnat specifikaciu vodarenskej spolocnosti
Odpovedať
Presne ako napísal richard71. Niektorí stále omieľajú dokola reči o nejakých certifkátoch pre vodomerné šachty. Pokiaľ šachta má rozmery vyžadované vodárňami, tak vodárne vodomer napoja. Pre jeden vodomer sú rozmery šachty tu: http://www.bvsas.sk/files/zakaznicka-... BVS má ešte podmienku, že šachta nemôže byť plastová.
Odpovedať
@chrobak7 zvlastne, ze ja mam vodomernu sachtu plastovu a nikto z BVS o to ani slovkom nezavadil...
Odpovedať
@gashtaan TAk potom si prorečia. V letáku, čo je na klientskom pracovisku uvádzajú, že nemôže byť plastová, ale tu: http://www.bvsas.sk/files/technicke-p... na str. 15 píšu, že môže byť z prefabrikátov ako plast - PP .
Odpovedať
@chrobak7 proste jedna z tych institucii kde je bordel :)
Odpovedať
ok dakujem vam pani, presne o to ide ze ked ani sama BVS si nejako nevie ujasnit co ano a co nie, my si netrufame povedat takto dame a bude to dobre. Teda ze by to mal kupit, osadit a overit niekto profesionalny co s tym ma skusenost, to je cele. ale dakujem, skusime to teda nejako poriesit.
Odpovedať
@gashtaan Aby sa nepovedalo, že si vymýšlam, tu je leták z BVS, kde je zase napísané, že plastové nie. Tak aby sa človek v nich vyznal...
Odpovedať
@november30 Na nete nájdeš pár firiem, ktoré vyrábajú tie šachty z prefabrikátov. Jednoducho to prinesú na pozemok, vykopú jamu, poskladajú tie diely ako lego a šachtu máš hotovú. Skús zavolať do lukabeton, či ju aj osadia. Tí majú už hotové.
Odpovedať
pre istotu je dobré si zistiť typ šachty na vodárenskej spoločnosti, alebo dodržať presne typ šachty z projektu. Nie všetky vodárne akceptujú všetky certifikované šachty - minimálne mávajú podmienky na minimálne rozmery šachty, čo zďaleka nie všetky certifikované šachty spĺňajú.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?