Skúsenosti so stavebnými firmami v okolí Nitry

Ahojte, máte neaké skusenosti či už dobré alebo zlé so stavebnými firmami? Ja som už toho prešla na nete veľmi veľa a mám taký zmätok v hlave. Píšu, že sa dá postaviť za výhodnú cenu, keď o tom čítam je to úplne inak. Kto má skúsenosť uvedte ma do reality :-)
Odpovedať
najlepsie partie robotnikov... a usetris. zase ked to das firme, mas to bez starosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som dala firme postaviť najprv základy a bola som spokojná, tak som pokračovala s tou istou firmou až do skončenia hrubej stavby. Keď som potom mala partiu robotníkov, akonáhle som ich vyplatila, zbytočne som ich volala niečo opraviť, už ich nebolo...nemali čas...nedvíhali telefón. Ak budeš dennodenne na stavbe a ustrážiš robotníkov, tak daj to robiť solo. Ak nemáš čas ani možnosti byť stále na stavbe, tak odporúčam firmu. Ďalšia výhoda je, že keď to dáš firme, nemusíš hneď všetko vyplatiť, môžeš istý čas určitú čiastku zadržať ako záruku. Máš zmluvu, ktorá chráni Teba a niekoľko rokov záruky, podľa toho, ako sa dohodnete. Firma má meno a keď napíšu ľudia dobré alebo zlé o nich, tak sa to dostane do podvedomia. Ak prídu na stavbu traja murári -Janko, Jožko a Tiborko, nedajú Ti ani príjmový doklad, niekedy ani nevieš ich priezvisko, preto nemôžeš o nich napísať zle na nete, keď nemajú ani meno.
Odpovedať
je to na slobodnom rozhodnutí človeka, či bude stavať cez s.r.o., SZČO alebo zavolá "Janka,Jožka", väčšina sa rozhoduje na základe ceny :(, je to všetko o komunikácií - stačí sa len opýtať aj na priezvisko, vypýtať príjmový doklad apod.., my sme robili všetko po partiách robotníkov, a nebol žiadny problém. .. samozrejme volám na stavbu doporučených ľudí - idem si pozrieť čo postavili, porozprávam sa s majiteľmi atď.., mám pocit že ľudia chcú postaviť dom za "pár drobných" a potom sa čudujúúúú :), šťastnú ruku pri výbere dodávateľov :)
Odpovedať
Ešte jedna dôležitá vec-ak nemáš o stavbe šajnu,snaž sa nájsť dobrý stavebný dozor. Najlepšie nie z ďaleka,aby chodil aj sám nielen keď ho naháňaš ale to chce nejaké referencie... Hlavne nie dohodeného firmou čo bude stavať,lebo ten bude slepý a podpíše všetko. A foť,foť,foť! Všetko a stále,lebo čo sa zakryje už len ťažko sa dokazuje...Či už si zavoláš firmu alebo živnostníkov trvaj na zmluve a jasne si všetko spíšte,radšej každú blbosť ako potom sa dohadovať!
Odpovedať
@dodok A nech zaplatí, až dozor povie že sú práce vykonané dobre. Po zaplatení sa môže ísť sťažovať na lampáreň.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Najhorsu skusenost mame z firmou Rasta Matusaka,chlapci su z Oravy,robia v Bratislave.3 kraty neprisly, a odvolali svoj prichod pod specifickmi zamienkami tesne pred robotou.Prvy krat ze isly do Nemecka pre auto,druhy nezdvihaly telefon,zavolala som z ineho cisla a zevraj jeden z nich padol a zlomil si ruku.A ked maly prijst robit strop,tak cely tyzden nas drzali v tom ze prijdu a nakoniec v posledny den povedali ze rodi manzelka.Len ked som sa s nimi povypravala cez telefon tak povedali ze maju nedokoncenu robotu a zase ze prijdu v stvrtok.A to pri tom vedia ze mame uz termin na strechu.Najhorsia firma ktoru poznam, kdo chce si zazit peklo pri stavbe tak sa mozete na nich obratit
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?