Prasknute vodovodne potrubie

ahoj,potrebovala by som radu k mojmu problemu. Zacala mi zavlhat jedna stena v kupelke,teda lepsie povedane kachlicky sa rosia,voda sice pomaly ale iste steka aj na podlahu. Asi to bude prasknute potrubie,nakolko dom som kupila,vobec netusim,ako su robene rozvody a ani byvaly majitel nema tusenie,on tiez stavbu nepostavil. Vela sa teraz pise o termovizii,ze okrem unikov tepla,dokazu aj zistit rozvody a kde je prasklina na potrubi. Ma s tym niekto skusenosti? Jasne,ze by som zavolala vodoinstalatera,no neviem,ci nebude rozburana cela kupelka... Vie mi niekto poradit,co by bolo najlepsie urobit? Dakujem pekne za kazdu radu....Popripade ,ak by niekto vedel o schopnom instalaterovi,dajte vediet,som zo zahoria,Malacky
Odpovedať
Profilova fotka
tu dostanete len po jednej odpovedi, Každá stena má dve strany, ak je jedna obložená, druhá možno nebude, fľak od prasknutého potrubia od hora v jednej tretine je porucha. Ale pochybujem, že by sa voda tlačila von obkladačkami, nájde si ľahšiu cestu. Ak bol dom prerábaný nedávno, je to vlhkosť z prác.
Odpovedať
Pokiaľ sa voda objavuje na kachličkách v blízkosti vodovodnej batérie, ešte mohlo prasknúť predĺženie pod etážkou. Zavrieť vodu, zhodiť batériu aj s krytkami, vývody zaslepiť 3/4"-ným viečkom, pustiť vodu, možno sa porucha ukáže... S termovíziou skúsenosti nemám...
Odpovedať
Kedy začala zavlhať? lebo keď sa rosia kachličky tak to môže byť kondenz od nezaizolovanej rúrky so studenou vodou(bolo by to v rozsahu 10-20cm šírky), alebo tepelný most. Termokamerou sa dá veľa zistiť ak vieš čo hľadáš :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Je nezmysel aby prasklo vodovodné potrubie.Ak by sa tak stalo tak voda by striekala spopod všetkých batérií a vodovodných vývodov.Problém bude niekde inde.
Odpovedať
Profilova fotka
Prečo by mala striekať??? pokiaľ porucha nieje veľká Už som videl že povolil zatavený spoj na ,,plastovom potrubí,, a majitelia si len všimli mokrý fľak z vonkajšej strany domu na fasáde.No ak máte dom zateplený tak ťažko povedať či by to bolo vôbec vidno na fasáde.
Odpovedať
@antonmesaros nezmysel to až tak nie je. Mne osobne sa stalo, že mi po pár dňoch začala presakovať nová voda cez stenu. Nové plastové trubky. A ja hlupák som to sušil fénom :-D Až po pár dňoch (víkend strávený pár sto km od bytu), mi volali, že som vytopil pivnice podo mnou. Vybúral som kus steny, zistil, že to fakt tečie, zavrel vodu... Prišiel vodár, čo mi to robil (profesionál), zistil, že pozdĺžne praskla nová trubka. Takže už sa nedivím ničomu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?