Pozor na zlých majstrov: Peter Cicman a Andrej Štvarták

Chcem sa s vami podelit o skusenost s majstrami, ktori nam sposobili nemale starosti, a tak vam mozno usetrit nemale starosti. Na vsetko mame dokazy, dokonca spisane dohody s ich podpismi a uvital by som keby som tu nasiel taketo upozornenie este predtym ako som si tychto "majstrov" zavolal na stavbu. Petrovi Cicmanovi som vyplatil peniaze za intereri, kde som mal u neho v cene aj osadenie dveri, podlah, líšt, aj instalaciu svietidiel. Peniaze odomna vyprosil ale dodnes nevieme zatvorit 6 dveri, pretoze sa nezmestia do zarubne potom co tam dal listy. Takisto nedoinstaloval 3 svietidla a jedna bateria sa neda naplno pustit pretoze v tom brani obklad ktory robil. Po 2 mesacnom dozadovani co viem dokazat, mi dnes buchol telefon so slovami: "Najdi si na to niekoho ineho, nemam cas, serem na to." a zlozil telefon. Necudo, peniaze uz ma. :) Spolu s Andrejom Stvartakom mi sposobili skodu aj na plote a raz nas kvoli nim aj vytopilo lebo zle dotiahli trubky v kuchyni. Ten plot som musel na vlastne naklady opravovat co ma vyslo na cca 1500 EUR u inej firmy, ktore mi nikdy nevratia. Na vsetko som musel volat inych majstrov a hradit vsetko odznova. Takze pozor na Petra Cicmana zo Sokoloviec a Andreja Štvartáka z Rožkovan. Co som pocul niesom jediny. Vystupuju aj pod nazvom hej-rup. Upozornujem ze mam spisane dohody s ich podpismi, mnozstvo svedkov a fotografie vsetkych tychto vad.
Odpovedať
Ja len jedno. Dod*bali ti plot? Nechapem tych ludi, ktori si daju robit plot partii, co robi interierY. Nechces im dat aj opravit auto? Pripadne vykopat studnu? Ludia, nikto, ziadna partia vam nepovie, ze nieco nevie robit. Pritom na 90% to nikdy nerobili a zvysnych 10 % to niekedy videlo, ako sa to robi. Dennodenne sa stretavam s ludmi, co ku mne pridu s radami od "majstrov", ako sa stavaju ploty. Iba zalamujem rukami...
Odpovedať
@andrascik Mrzi ma sice, ze si sa dostal do problemov, ale fakt mi neda nezareagovat v style ako @worker_falcon , ze si si vybral univerzalnych "majstrov"
Odpovedať
Mate pravdu, ja ako lajik som bohuzial naletel na ich sluby a lacnejsie ceny. Ked videli ze plot pada a je az zivotu nebezpecny lebo niekde ma vyse 2 metrov kedze to je na svahu, povedali, ze som suhlasil s postupom a preto nepreberaju zodpovednost. :) Ale ja som si ich objednal ako odbornikov, ja neviem aky ma byt technologicky postup a ani aka hrubka. To maju vediet predsa oni. Nakoniec som dal mur zburat a postavil sa novy u inej firmy. :) Hlavne je ze dodnes sa 6! dveri nedaju zavriet. A to robili aj stenu okolo, podlahu, aj osadzanie dveri aj listy. Nemaju sa na co vyhovorit. Bohuzial, dali mi priucku. Este sa mi aj dnes Peter Cicman vyhrazal, ze ked to dam na internet, ze mi nieco spravi. Esteze som mal hlasity odposluch a pocula to cela nasa rodina. Este raz, ruky od nich prec.
Odpovedať
@andrascik dúfam, že si sa poučil. Som zvedavý, ako budeš postupovať pri ďalších stavebných prácach... Nakoľko si stále laik, odporúčam naštudovať si všetko o danej etape stavby. Aby si bol aspoň zbežne v obraze. Aby si vedel, že múr (plot) má mať základ do nezámrznej hĺbky (a aká to je), aká má byť minimálna hrúbka múru, výstuhy, atď. Mimochodom, taký múr potrebuje stavebné povolenie a teda aj projekt. Ako si to mal s tým? Dodržal si ho? Ďalej odporúčam ani nepočúvať reči "majstrov", čo všetko vedia urobiť. Ak teda, nech ukážu fotografie realizácii. Každý rozumný "majster" si fotí svoje dielo - ak je naň hrdý. Ale najlepšie je volať si špecializované firmy či partie. Samozrejme, je to drahšie, ako od takých "uni" "majstrov". Totiž takí uni majstri nevedia ani vypočítať cenu za robotu či materiál, preto to vyjde často extrémne lacno. Dennodenne sa s tým stretávam... Ale často to v konečnom dôsledku drahšie nie je, presvedčil si sa na vlastnej koži, keď si to musel búrať a stavať nanovo... A dobré je mať niekoho, kto ti na do dohliadne. Ty ako laik (aj keď si x vecí naštuduješ), nemáš šancu vidieť všetky dôležité veci. Všetky súvislosti, nadväznosti etáp, čo čo ovplyvňuje, a pod. Už sa opakujem, a vyzerá to, že robím reklamu na stavebný dozor, ale iné riešenie skutočne nevidím. "sused, čo staval dom", "kamarát, čo sa vyzná", to nie je vôbec riešenie. Buď bude príliš buzerovať na nepodstatných veciach, alebo prehliadne tie podstatné, alebo oboje. Takisto ohľadom posúdenia kvality prác - nedokáže ju posúdiť ten, kto videl jednu či dve realizácie. To musí posudzovať ten, kto videl xyz realizácii. No a tak ďalej.
Odpovedať
Neda sa nesuhlasit. Su to presne taki uni majstri. Daju dobru cenu, ktoru ja, ako kazdy investor este zjednava. S cenou suhlasili a hej-rup podme spravit nefunkcny mur, dvere ktore sa nezatvaraju a pod. Potom mi vykrikoval ze co chcem za polovicne ceny. :) Skvele. Ako pises, najlepsie je si dat veci spravit u specialistu na danu vec, hoci za drahsie, ale funkcne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?