Odmontovanie a namontovanie radiátoru v Bratislave

Profilova fotka
Dobry den, hladame v Bratislave cloveka (predpokladam, ze na to je potrebny kurenar) na odmontovanie a nasledne namontovanie radiatoru v kuchyni. V petrzalskom panelakovom byte ideme odstranit povodnu drevenu stenu (na ktorej je namontovany radiator) medzi kuchynou a balkonom a vymurovat novu. Dakujem.
Odpovedať
Ak mas ventil aj na vyvode z radiatoru (spodna rura), tak to zvladne kazdy chlap alebo sikovnejsia baba :) Ak nie, tak sa zial bude musiet vypustit zo systemu voda a len dufam, ze byvas co najvyssie, aby ta nechceli skasnut za opatovne natlakovanie systemu nemrznucou zmesou (ak vas system na leto vypustaju, tak je to o to jednoduchsie).
Odpovedať
Panelákove byty s drevenou kuchynskou stenou majú na 95% uzávery na chodbe pred bytom - Jeden na svojom poschodí, druhý o poschodie nižšie, prípadne sú oba o poschodie nižšie, kde sa dá voda zo systému aj vypustiť. Ďalej, ak je stena ešte drevená, bude pravdepodobne aj radiátor pôvodný, bez spiatočkového ventila, tak platí postup vyššie. V systéme určite nie je nemrznúca zmes - aspoň som sa s ňou zatiaľ v Petržalke nestretol... :-) Takisto chcem vyvrátiť jeden blud, ktorý sa šíri medzi ľuďmi - cez leto sa žiaden systém nevypúšťa !!! Za prvé, je to prakticky takmer nemožné, dosťa sa do bytov, čo i len na najvyšších poschodiach a pustiť do systému vzduch aby voda vytiekla. Za druhé, to by do jesene polovica starých radiátorov začala tiecť, keď zoschnú tesnenia medzi článkami a na jeseň sa znova sa namočia a to by si teplári na triko nezobrali... A za tretie, neexistuje logický dôvod, aby to vypustili - tisícky kubíkov vody - a potom to na zimu napúšťali. Kto by toľkú vodu platil? ;-) Ak sa aj niekomu zdalo, že bol systém vypustený, tak to s najväčšou pravdepodobnosťou sused pod vami cez leto vymieňal radiátor a nenapustil systém... ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@dedo758 @stowasser dakujem velmi pekne za informacie.
Odpovedať
@dedo758 musim ti odporovat, nas cinzak maval do roku 2005 cele leto vypusteny system. Nikdy mi na to domovnik nedal logicku odpoved. Ako si nas cinzak urobil vlastnu kotolnu, prestalo sa s touto blbostou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?