Nespoľahlivá firma z Nového Mesta n.V.

Profilova fotka
Baby, ak by ste chceli vymieňať oná alebo prerábať kúpeľňu, tak si to len prosím Vás preboha nedávajte robiť Jozef Masár - J.M.M z N.Mesta nad Váhom..Je to jeden neseriózny a nespoľahlivý človek. Zavádza a okráda zákazníka. Komunikácia s ním tiež o ničom. Známej robil kúpeľňu a veľká katastrofa. Robil to skoro 2 mesiace a teraz jej nechce dať ani bločky. Povedal že však na čo by ich ona potrebovala... no rozumiete??. tak taký "majster" to je..
Odpovedať
1
2
@monika315 Ona blocky nepotrebuje len v pripade, ak on vystavi fakturu s dodacim listom
Odpovedať
Profilova fotka
ale ona chce vediet co kolko stalo, to na fakture neuviedol. a myslim ze material nakupil so zlavou a tie blocky jej rozhodne nechce ukazovat.
Odpovedať
@monika315 Takych, ako je "ona" priam zboznujem. To, ze on kupil so zlavou je jeho sikovnost a "jej" nesikovnost, ze si to nedokazala zabezpecit. Nevidim najmensi dovod, preco by "jej" mal ukazovat blocky, to je jeho nakup, on vystavuje FA. Preto napr. ja kazdeho zakaznika skor tlacim do toho, aby si material zohnal sam, aby som predchadzal takymto hlavybôlom. Zober si to z tvojho pohladu - vykonavas prace s dodavkou materialu, dohodnete sa na cene - tolko za pracu, tolkoto za robotu, tlapnete si a ak dodas material pozadovanej kvality a u predajcu mas svoju zlavu, su to predsa tvoje peniaze. Ci? Nakoniec vyhotovis FA na zaklade objednavky. A hotovo. Tolko k blockom, ostatne neviem posudit.
Odpovedať
@catscan uplne stebou suhlasim to je uz len jeho sikovnost a to ze on ma niekede zlavu a kupi to lacnejsie to je uz len na kazdom ci to tiež konecnemu spotrebitelovi da lacnejsie. on ma tiez stym este neake naklady doprava ..... moja osobna skusenosť zakaznik potreboval osb dosky 28ks povedal ze ich kupi po 19e ks nema ich ak doviesť treba mu dopravu ja som mu ich doviezol po 18e s dopravou a ked sa dozvedel ze ja som ich kupil po 14,5e tak sme sa natahovali mesiac.nieze by bol rad este bol urazený. od takych spekulantov radsej ruky prec
Odpovedať
znama alebo znamej znama? velmi mi to pripomina pribehy zacinajuce "moj znamy ma intimny problem..." :-D
Odpovedať
To že to tak dlho trvalo je jedna vec. Určite to je cez rozumný limit. Bločky neukazujem ani ja,vystavím faktúru a bločky sú moje náklady takisto ako faktúry od dodávateľov,benzín,nákupy náradia. Samozrejme,že mám zľavu,nakoniec za tie roky som zobral materiálu na niekoľko domov tak je to normálne. V potravinách sa nepýtam,že za koľko nakúpili maslo a ja ho chcem za takú istú cenu... Ak však nevystavil faktúru tak je to o inom a to bude ten problém. Inak by si mohla uplatniť do hypotéky tú faktúru...
Odpovedať
Profilova fotka
tak ked ste tu vsetci taky múdri, aj vy si uctujete namontovanie kupenovej skrinky 50e? a za zrkadlo skoro 30? za vynesenie vane na dvor 150e??? ak ano, tak ste taky istý "umelci" ako aj on. s555 a je to moja sesternica, taze ziadna znama mojej znamej.. a to co ti to pripomina je tvoj problem. neviem na ake stranky chodis ked take clanky citas!
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan nechapem vyraz "Takych, ako je "ona" priam zboznujem." to ako co si tym chcel povedat??? snad aj ona ma pravo vediet co kolko stalo.. ked jej nedal ani moznost aby si to sama kupila.. vidim ze vy akoze "majstri" ste na jedno kopyto rovnaky.. neviem ako by sa to tebe pacilo, keby tebe niekto robil kupelnu 2 mesiace, nemas sa ani kde umyt, a ked to konecne aj spravi, ze akoze hura, skolaudeje si ju sam, bez nej. a po 2 dnoch to musela aj reklamovat, lebo ju vytopilo.. teraz je uz ozaj problem najst niekoho normalneho ktory by ta neokradol a urobil svoju pracu dobre!
Odpovedať
@monika315 no..pochybujem, ze si za vynesenie vane fakturoval 150 €..pochybujem..to by som rada videla... ano, dva mesiace je vsak prilis vela a podla toho, co pises, je pan velky babrak.. ALE... ja nevidim dovom, preco by vam mal ukazovat blocky..ked ides do obchodu, preco si nepytas aby ti ukazali, aka je nakupna cena napr. rozkov, mlieka, vina atd...? na to nemas pravo...
Odpovedať
Profilova fotka
a podla koho alebo coho nemam narok na blocky na tovar kroty som si objednala a hlavne ZAPLATILA??? a ucoval si tak nehorazne sumy, az sa panenky tocili. videla som to na vlastne oci..
Odpovedať
@monika315 a nejaká zmluva tvojej známej nehovorí nič? Alebo objednávka s cenami? Cena za dielo? Termín ukončenia prác, ... Ideálne ak by nakúpil všetok tovar, doviezol a pani to posunul za nákup, nie? Píšeš, že jej nedal šancu, aby si to nakúpila sama. A to ju držal na reťazi? Načo potom objednala uňho prerábku, keď už na začiatku boli problémy? Alebo si pani objednala rekonštrukciu a nemala šajnu o cenách? Ľudia sú dnes fakt čudní, fakt nerozumiem. Druhá vec je, asi rovnako starostlivo vyberala spoľahlivého človeka. ;-)
Odpovedať
@monika315 Ako blocek ti sluzi faktura. Na tej je dph-cka, cena za pracu, material atd. - to sluzi ako danovy doklad, a mozes sa tym preukazovat banke atd. Ze nesedi cena materialu stym, za kolko ho kupil on ? No to nesedi nikdy ani v obchode , ako pisu ludia vyssie :) Nerozumiem trochu tvojej angazovanosti. Ze tvoja sestrenica zaplatila vela ? No ako sa dohodla, tak tolko zaplatila. Predpokladam ze si to nechala nacenit, premyslela si to, a potom suhlasila. Ak mi niekto povie, ze za umytie auta dam 500 eur a suhlasim stym,tak je to moj problem. Pokial mala problem z vodou - co vazne nepotesi, tak dufam ze jej to promtne opravili, a nahradili skody, resp. to dala ako poistnu udalost. Co sa tyka blockov, ked si ho objednas a zaplatis, tak ich mat musis. Pokial ti ho objedna a zaplati niekto druhy, potom ti ho "preda" a namotnuje, da ti fakturu, nie hromadu blockov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@monika315 my fungujeme tak ze si zistime za aku cenu si vieme zohnat material sami / samozrejme ze dovoz atd. si tym padom zabezpecujeme sami a prirodzene zvysuje cenu materialu, a ten kto robi prace nam povie za aku cenu nam ho vie dodat on aj so servisom ako je napr. dovoz ci on ma na materiali 10% alebo 100% ma proste nezaujima ak da lepsiu ponuku aj s dopravou samozrejme. Pracu platime zvlast. Mna vytaca skor to ze len malokto chce seriozne na zaciatku povedat aka bude hodnota prace. Takmer bez vynimky si vsetci nechavaju rezervu na " neplanovane prace a material" cim sa samozrejme cena casto povazlivo navysuje. najviac milujem na cenovych ponukach polozku " Drobny instalacny material :-D " A potom tiez milujem ked si niekto mysli ze ked mi naceni napr. kotol a do cenovej ponuky si navyse zvlast poprihadzuje x veci ktore su samozrejmou sucastou uz naceneneho kotla. Aj take sa nam stalo :-p 8-( A mysli si ze je tak sikovny ako su ostatni hlupi. Bloky neries. Mne to pripomina totiz ludi ktori sa zacnu do niekoho navazat kvoli postovnemu za balik lebo predsa postovne za balik je 5E tak co za drzost uctovat postovne 7E / lebo som si zistil na poste ze taka je cena postovneho/ Kupujuceho ale casto nenapadne ze predavajuci zaplatil obalovy material, naftu kym sa dopravil s balikom na postu, cas energiu.... Presne ako tu bolo pisane - predavacka ti tiez nepreda chlieb za cenu za ktoru nakupila. Naklady zaplati z coho? Skus sa na to pozriet aj z pohladu dodavatela. Ked kupujem , tak predsa akceptujem cenu . a nesturam sa do toho za kolko nakupil ten kto mi predava. Ze mu prace trvali nenormalne dlho, to je ina vec. Ked boli navyse nekvalitne urobene, to cloveka vytoci.
Odpovedať
@monika315 Ahoj, odpoviem ti po bodoch: nechapem vyraz "Takych, ako je "ona" priam zboznujem." /// Myslene obrazne, v skutocnosti takych ludi nemam rad to ako co si tym chcel povedat??? ///vysvetlene vyssie snad aj ona ma pravo vediet co kolko stalo.. ///samozrejme, na to predsa sluzi cenova ponuka, ktoru si URCITE vyziadala pred objednavkou prac ked jej nedal ani moznost aby si to sama kupila.. ///no comment, toto nedokazem pochopit vidim ze vy akoze "majstri" ste na jedno kopyto rovnaky.. ///ked myslis... neviem ako by sa to tebe pacilo, keby tebe niekto robil kupelnu 2 mesiace, nemas sa ani kde umyt, ///po prvom dni by sme sa rozlucili, necakal by som 2 mesiace a ked to konecne aj spravi, ze akoze hura, skolaudeje si ju sam , bez nej ///nerozumiem a po 2 dnoch to musela aj reklamovat, lebo ju vytopilo.. /// to mi je luto, verim, ze ti chybu prisiel na jeho naklady opravit teraz je uz ozaj problem najst niekoho normalneho ktory by ta neokradol a urobil svoju pracu dobre! /// referencie, referencie, referencie - a najma od ludi z okolia, rodiny, priatelov, kolegov v praci - realne skusenosti, ktore sa daju pripadne tiez ist pozriet na miesta, kde dopytovani majstri robili Neber to prosim v zlom, kazda skusenost (aj takato) je k niecomu dobra. Nabuduce uz budes vediet., ze si mas majstrov overit, vyziadat cenovu ponuku, podpisat zmluvu s jasnymi pravidlami (vratane terminu ukoncenia prac), vypytat FA a nakoniec zaplatit Drzim palce pri dalsom budovani, aj taketo skusenosti nas posuvaju dalej ;-)
Odpovedať
@ada32 tak stym ziskom ci proviziou stebou uplne suhlasim a osobne ak by si niekto cenu navysil nedoplatim proste nato sluzi ta cenova ponuka. a to ze ma zvisene naklady a bla bla ... to mna nezaujima . ja tiež kolkokrat som pri doprave alebo montazi rozbil zrkadlo ci sklo a to bol moj problem a zaplatil som ho spotrebitel si objednal jedno zrkadlo tak nevidim dovod preco ma platit jedno cele a jedno prasknute.a otom je to podnikanie niekedy clovek zarobi dobre niekedy akurad a niekedy sa stane ze aj prerobí. :-) osobne povazujem take firmi co navisuju cenu za nespolahlive ci ,,nekvalitne"snazia sa prerazit na trh s nizkou cenou ktora dodatocne preskoci vela ostatnych.
Odpovedať
Profilova fotka
tak este raz a pomaly to vysvetlim. "majster " bol znamy, nase rodiny sa poznaju uz dost dlho. ked sme ho volali k sesternici ci by jej tu kupelnu preobil, nic nebol problem. na vsetko nasiel hned odpoved a vsetko sa bude dat urobit. do mesiaca urcite, podla jeho slov. skoda ze si to nedala aj do zmluvy. sesternica robi v rakusku, domov chodi raz za mesiac. takze jej chyba bola ze si na to sama nedohliadala. dohliadali sme my a jej mama. ale s jej mamy si vela nerobil a nebral ju na zodpovednost. zmluva bola urobena na urcitu sumu . peniaze chcel popredu. co ja by som mu osobne urcite nedala. ale ona dala cast.a v tej sume malo byt cele prerobenie kupelne aj s odpadom a aj pripojenie na kanalizaciu. vedel ako chcela rozmiestnit veci v kupelni. ked sme tam prisli pozriet, tak sme nasli urobene vyvody na vodu na opacnej strane ako chcela. a este do oci nam tvrdil ze sa to nevojde tak ako to bolo povodne naplanovane. neist tam tak jej to aj tak spravi a bol by problem. ale na nase naliehanie to teda prerobil. flakal sa tam dva mesiace a ked jej ukazal fakturu tak sa paneny tocia este hadam doteraz. tak ja neviem stretli ste sa aj vy s takymi cenami u robotnikov? vybrat a vyniest vanu na dvor 120e, prisrobovanie skrinky 59, a tak dalej. no a bonbonik nakoniec, teda prvy, on nedal do zmluva aj vodara. on to tak salamunsky napisal ze ona to pochopila tak ze to bude komplet. i ked v zmluve stoji ze vyplati tu poslednu cast penazi po ukonceni a zavedeni do prevadzky. a on chcel dalsich 500e na vodara. a teraz ten druhy bonbonik, radiator akoze stary vymontoval aj novy sice namontoval, ale sprevadzkovat to musi kurenar a to tiez nedal do ceny. a ked to chce tak si musi zaplatit este aj toho tak mi prosim poradte, ak napisal do zmluvy ze odovzda funkcnu kupelnu tak aj toto tam spada? lebo akoze ja som z toho jelen.. a este aj bojler menila, a ten tiez nebol v cene.. tak aj za to musela zvlast zacalovat.. a cena prace co si uviedol na fakture je 3400e. to sa vam zda normalne?? ja si myslim ze je t dost prehnane.. je pravda, ona urobila chybu ze ked dostala tu zmluvu tak neprisla sa s nami poradit a sama to podpisala. a ja nic neberiem v zlom co mi tu kto napisal, kazda rada a postreh dobry.. len vas poprosim co sa s tym da robit.. nedoplatila mu este tu poslednu cast penazi.. ja by som mu ju ani nedala..
Odpovedať
@monika315 reagoval som na tvoj prvy prispevok, lebo sa negativne vyjadrujes o cloveku s ktorym ma skusenost podla tvojich slov tvoja znama, NIE TY, T.J. TEBA SA TO NETYKA, a on teoreticky o tom nevie a nema moznost sa k tomu vyjadrit. A ked uz riesis na ake stranky chodim, tak chodim na take stranky ktore su pre teba len tajnym zelanim. :-D Ked uz sa rozhodla byt anjelom spasy tak to ries na SOI a prislusnych organoch, nie tu.
Odpovedať
@monika315 Ak bola vopred spísaná zmluva o dielo, tak rozsah prác a materiálu s uvedenou cenou by malo byť pre obe strany záväzné. Môže sa držať len toho čo má v zmluve, nie na čom sa ne/dohodli ústne. Takých majstrov je viac, mám vlastné skúsenosti, preto som si na zmluvy o dielo dávala zvlášť pozor.
Odpovedať
ak niekto nema s prerabanim a stavanim skusenosti, nepomoze mu ani zmluva lebo netusi ako prace prebiehaju , co vsetko bude potrebne pripravit nakupit a urobit. Na to taki ako spominani pan potom ryzuju. Ta cena je absolutne mimo. Predpokladam ze islo o standardnu panelakovu kupelnu? Da sa bazirovat na presnej zazmluvnenej cene ked ma clovek projekt s vykazom vymerom / prefektne vypracovanym/ , za chrbtom schopneho / a teda aj draheho/ pravnika ktory robi obcianske resp. obchodne pravo , pedantne pripravene zmluvy ktore do posledneho detailu podchytia vsetko. Prac okolo domu a bytu je nespocet a kazda je specificka, na tieto typy standardna zmluva nestaci , dokazu velmi presne kade cucat dalsie peniaze. Ked robi tieto prace roky, uz ma svoje metody. Osobne skusenost je - a uplne pri vsetkom Pripravit si raz tolko casu a viac penazi lebo vzdy nieco vyskoci. Uz ked pocujeme slova SEFKO SAK ZA TYDEN TU NENI CO ROBIT :-D vzdy len pozrieme s manzelom na seba a zacneme sa smiat. Alebo VEDÚCKA SAK TO JE HROZNE , KDO VAM TOTO ROBIL? To uz je taky folklor ze ked pocujeme tieto slova, si povieme, jaaj opat jeden raz..... Ale aby som nekrivdila - prisiel aj vodar , dal normalnejsiu cenu, celkom realne zhodnotil priblizne trvanie prac. Len treba monika aby nevidel ze je to pre teba spanielska dedina a tym padom ta nepovazuje za partnera. A uplne najhorsia varianta je ked ti to robi niekto znamy alebo dokonca rodina. Obycajne to znamena koniec dobrych vztahov.
Odpovedať
Profilova fotka
@s555 mna sa to tyka, lebo my sme jej zohnali toho cloveka! nemyslim si ze by tato stranka bola mojim tajnym zelanim.. . :-D a je moja vec hadam kde to riesim, nie?? ked sa ti to nepaci, tak naco to citas.??. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 no je pravda ze ona sa s nikzm neporadila ked dostala zmluvu.. a to nas stve najviac, lebo my sme mu doverovali ako znamemu.. no ale znamy neznamy, je to jedno..
Odpovedať
Profilova fotka
@monika315 ako prvé ste si mali zistiť, čo je vlastne jeho živnosťou - samozrejme s kúpeľňou súvisí aj voda, aj kúrenie a samozrejme stavebné práce - teda obklad apod. Ako prvé ste si mali pozrieť jeho živnostenský list a zistiť podľa neho - vykonáva inštalačné práce?, vykonáva kúrenárske práce? má v činnosti stavebné práce? Ak má toto všetko v činnosti uvedené, tzn. má na to oprávnenie a teda ponúkaná cena je za všetko čo treba v kúpeľni urobiť. Ak niečo z toho nemá v živnosti uvedené, tzn. nemá na to oprávnenie, tzn. bude to robiť niekto iný a tu trebalo zistiť, či ten niekto iný je vrámci tej jeho ceny, alebo bude platený samostatne. A na bločky z nákupu skutočne nemáte nárok, ak Vám dal faktúru za práce a materiál - tak to je pre Vás doklad aj na prípadné reklamácie, proste na všetko. Alebo Vám ide o to, že Vám vadí, že nebodaj na Vás niečo zarobil? Nikto nepracuje zadarmo a pre niekoho pekné oči. A tie ceny, čo ste uviedli, tie sú úplne bežné - ja som riešila tri ponuky a plus mínus boli rovnaké.
Odpovedať
Profilova fotka
@ahochel30 ked bol u nej a dohadovali sa, tak tvrdil ze vsetko vie zariadit. aj elektriku, tu robil sam, aj vodara toho objednal a ten sa musel platiti zvlast, lebo to tak salamunsky napisal do zmluvy ze sme si mysleli ze je to v cene. no a teraz toho kurenara, ale to je podla mna uz ozaj ako dost.. a hlavne drzost.. je pravda, ze nasi ked prepabali kupelnu, matrial si kupovali sami a blocky im zostali. no len ona nema auto, tak si to nemala ako nakupit. ale uz teraz lutujeme ze sme jej to neboli kupyt my.. ale no co uz teraz, je neskoro plakat nad rozliatym mliekom.. este je to stale v rieseni, tak som zvedava ako to nakoniec cele dopadne. ona je zase v Rakusku, tak to je aj taka robota s nou..
Odpovedať
@monika315 ROFL
Odpovedať
@ahochel30 cena prace A bez materialu 3400Eur je velmi vysokaaa. plus 500Eur vodar a plus kurenar / nevieme kolko eur../ to je velmi velmi vela. a stale mam pocit ze ide o kupelnu v byte t.j. mensich rozmerov
Odpovedať
Profilova fotka
@ada32 cena je teda vysoká iba na prácu, ale predsa bola nejaká prvotná ponuka, či?
Odpovedať
Profilova fotka
@ada32 je to kupelna v rodinnom dome ale je mala.. no aj nam sa to zda velmi vela. ked budem mat od nej fa od neho, tak ju sem dam aby ste videli ze ozaj je to tak..
Odpovedať
Profilova fotka
@s555 aby si nepraskol od tolkeho smiechu :-D
Odpovedať
@monika315 Máš pravdu,cena je vysoká a termín nekonečne dlhý. Za 7-10prac.dní sa dá spraviť pri rozumnej logistike paneláková kúpeľna vrátane vymurovania,čo v dome nebolo treba robiť. Takisto sú v cene všetky práce a často to funguje tak,že firma si na niektoré práce najíma odborníkov,ale zodpovedá za všetko! Takže zákazníka nezaujíma kto robil vodu,kto elektriku alebo plyn. Žiaľ je to smutná skúsenosť a ak je zmluva na figu tak sa sestra ťažko niečoho domôže. Poučenie-zmluva, zmluva, zmluva. Nuž to záleží od človeka. Pred mesiacom som mal montáž troch okien a nastali problémy,ktoré som nevedel ovplyvniť,tak som ohlásil známeho ktorý sa venuje montážam tiež a prácu previedol on. Zákazník to mal v termíne a za dohodnutú cenu. Večer som mu volal a vyjadril sa,že je absolútne spokojný... Ja som nezarobil nič a ešte mal náklady navyše ale čo už,aj to sa stáva. Nemal by som to svedomie si dovoliť pýtať niečo navyše!!! A zasa minulý piatok som montoval okná,v sobotu som mal pokračovať a milý zákazník sa začal vymýšľať,že v sobotu sa nedá. Celý deň obkukával,vypytoval sa a večer mi bolo jasné,že sa stal odborníkom a ostatné si namontuje sám! Pritom som mu dal super cenu,spustil som z bežnej pretože toho bolo viac... Platil od kusa a nie na hodiny,nuž môj zárobok sa kruto znížil!!!! Mám ho zabiť? :-) :-)
Odpovedať
je to veľa, mala si si dať urobiť viac ponúk
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?