Kto pracuje so sadrokartónom v okolí Serede?

Dobry den, hladam niekoho, kto pracuje so sadrokartonom. Kupili sme dom v Šintave, v ktorom riesili povodni majitelia kurenie tak, ze potrubie z radiatorov vyviedli von popri stene (netusim, preco nezasekavali do steny). V dvoch izbach (v detskej a moznej druhej detskej) mi to zvlast prekaza, preto by som ich chcela prekryt sadrokartonom (to mi poradil stolar ako najlacnejsiu moznost). Netusim, kolko by nieco take stalo....V oboch izbach je to na dvoch stenach, takze dlzka dokopy cca 14 m, vyska priblizne 18 cm a hlbka cca 5 cm. Material nemame. Dakujem za kazdu odpoved.
Odpovedať
Takze doplnam presnejsie info - v detskej je jedna stena 2,72m a druha 4,35 m, vyska je 11 cm a hlbka 3 cm (na useku 45 cm je hlbka 5,5 cm, tam by bol obklad sirsi), tie dve steny spaja 1 roh, kde je potrubie stacane a tam je hlbka od potrubia k rohu 9 cm. V spalni je jedna stena 4 metre a druha 4,5 m s jednym rohom s hlbkou 12 cm, vyska obkladu 13 cm a hlbka 5 cm. Uz som spravila aj nejake fotky, tak ak je treba, poslem.
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
Ak by ste si objednali prefabrikaty EasyBoard tvaru "L" tak to urcite zvladnete namotovat aj bez sadrokartonara. Staci dat UD profil na stenu, druhy na podlahu. Netreba ziadne dalsie listy, len presadrovat spoje. Viac na http://shop.easyboard.sk/shop/frezova... Z ajeden den to mate hotove a bude minimum bordelu v dome :) Ak si na to netrufate, dajte mi vediet a nieco vymyslime.
Odpovedať
tak ja by som t o dal urcite zasekat do steny a neriesil by som ziadny sadrokarton ani iny kastlik. :-|
Odpovedať
To radšej zosekať do steny dať dva kolená na roh a zamúrať . Sádroš to len zakryje a ostane veľký výklenok podľa 8 fotky z hora dosť od steny sa ťahajú rúrky
Odpovedať
Sadrokarton rozhodne nie...musel by sa urobit otvor cca každych 1,5 metra na vetranie aby sa teplo nezražalo a nezacalo to plesniviet a to su plastovo hlinikove hadice ? co tam nedat ppr ? aspon by to bolo krajsie ked už hlinikove je drahee..
Odpovedať
@robotnicek Rozhodne súhlasím A ešte by to mohlo teplom poškodiť sádrokartón
Odpovedať
No pani neviem v akom obore pracujte ale pokial to nieje stavebnictvo tak by som sa radsej k tomu nevyjadrovala ,ked som to ukazala manzelovy tak sa z hrozil s tak sa zhrozyl z takej fuserskej prace, material ktory bol pouzyty je v poridku prave ppr rura by bola chyba je tu este jedna moznost a to je med ale ta je drahsia urcite najlepsi sposob je to osadid do stien,ale to bude drahsie riesenie a urcite aj spinavsie, je to mozne osadid do nejakeho soklika ale tam by vam odporucal radsej zvolit soklik z porobetonu alebo z ytongu je tu aj moznost sadrokartonovej konstrukcie za urcitych podmienok . Pokial by ste mala este nejake otazky napiste mi a ja vam poslem keho mail.
Odpovedať
@taja22 ten komentar pisal manzel.Ale vedel by vam poradit.
Odpovedať
@taja22 A dokonca to aj urobit.Krasny den!
Odpovedať
dakujem vsetkym za rady....uz je to spravene zo sadrokartonu....uvidim, kolko to vydrzi.....hadam aspon dovtedy, kym pojdem po druhej planovanej materskej do prace a zlepsi sa financna situacia :-| zatial to vyzera dobre ;-)
Odpovedať
btw, viem, ze to tam je fuserska praca....vela veci na tom dome nie je 100%, ale velmi nam vyhovuje polohou aj rozlohou a casom si ho vylepsime podla svojich predstav....este sa len staviame na vlastne nohy a kym nam ide voda, elektrina, plyn a neprsi nam na hlavu, tak je to v poriadku .... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nakolko pracujem v stavebnictve tak som aj odpovedal a co sa tyka PPR rura chyba? a ako sa to robievalo doteraz ked medene boli drahe? material je pouzity dobre plastovo hlinikove ale oko nepusti je to fuserina 1kategorie aj ked ucel splnila
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
@taja22 ahoj! Práve riešim podobný problém...môžem poprosiť foto? Ďakujeeeem!!!!!! petrovicova@gmail.com
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?