Kontakt na poľských omietkarov

ahojte, kamosovi robili sadrove omietky dvaja poliaci, su urobene velmi velmi dobre, ako sa vravi, este aj mucha by sa na ich posmykla ;D bohuzial, on mal kontakt len na ich veduceho, ktory tam uz nepraucje a nedviha..robili v Kosiciach a vraj chodia casto robit do Belgicka..nemate niekto na nich kontakt prosim? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
A na Slovensku nemáme majstrov? Aj reklamácia bude po Poľsky ...šukam firmu a nemôžem ju nájst !
Odpovedať
tieto omietky to začína byť komédia. Každý hľadá "majstrov" za 5 €/m2 a potom, keď ma návštevu sa hanbí zasvietiť. Nechápem ani tých omietkárov, že si takto se*ú na hlavu. Poliaci omietali aj mojej sestre, kým som tam pri nich stál tak nič nebol problém opravili, čo som im našiel detaily sa im moc nechcelo, ale nemali na výber. Keď tam ostala sestra sama tak už len išlo o metre a rýchlo preč (kto by sa aj divil, keď chcú zarobiť musia váľať metre nie je čas na detaily) a keď zavoláš opraviť :DDD, ako píše "jarojarik" tak zabudni. Ušetrené dáš do opravy a utešuješ sa tým, že si "ušetril". Keď na Slovensku budem predávať plesnivý chlieb za 0,20€ a čerstvý za 1€, čo myslíte, ktorý sa vypredá skôr?! :-p
Odpovedať
Aj nam robili Poliaci sadrove omietky, nechapem, co mate niektorí neustale nieco proti Poliakom...
Odpovedať
@mondoo s cenami si neserú na hlavu. Napr. pri poteroch (ale robia aj omietky ), keď si uvedomíš, že vo sviatočný deň spravili dva domy, ja som bol o druhej tretí v poradí a po mne ešte išli spraviť štvrtý dom.... Štyria chalani, každý vie čo má robiť, za dve hodiny si už ruky umývali a cementový poter taký, že lino na to môžeš rovno nalepiť. Zavoláš nášho (robil v Belgicku, Nemecku....) pol hodinu pindá aký je podklad nedobrý a prečo je čo a ako spravené, každú polhodinu ciga, džube sa s tým a nakoniec aj tak som musel nivelačku vyliať a najradšej by bol keby som mu 15 EUR na hodinu zaplatil. Nechcem hádzať všetkých do jedného vreca, prial by som si vo svojom okolí mať takých šikovných a efektívnych (zámerne nenapíšem lacných) pracantov, a ani nie som rád keď musím dať cudzím robotu, lebo z poliakových daní nášho úradníka nezaplatím a tým pádom mi zoberie viac na daniach, ale skúsenost nepustí.
Odpovedať
@slavoslav samozrejme každý má nejaké skúsenosti také, či onaké. S cenami si serú a poriadne. Jeden začne prebíjať druhého a potom sa dostanú do štádia v ktorom drú, ako kone a zarobia 30€ na deň. Ako by si si dal záležať na svojej práci za takú odmenu? (Mne je to v podstate fuk, že je niekto blbec, ale hnevajú ma sťažnosti ľudí, čo si ich objednali a potom nariekajú). Potery a omietky by som neporovnával. Ja som tiež videl našich SK majstrov tiež štyria. Dofrčali o 11 a už mali jeden dom hotový a tých cca 150m2 na druhom zmastili za 3-3,5 hodiny. Po mesiaci som bol pozrieť schválne obkladača, čo na to hovorí a len si tak mľaskal vysmiaty. Radosť dláždiť taký poter. Takže, ako som povedal, každý má možnosť si vybrať dodávateľa a netreba ho hľadať za hranicami. Buď sa mu to podarí, alebo nie. Keď zapne rozum a nie je naivný určite sa mu to podarí. Môj názor overený mnohokrát.
Odpovedať
každý tovar si nájde kupcu...s omietkárami z PL občas spolupracujem, oni musia tiež prežiť a zarobiť...ich šéf začínal pri omietačke, dnes iba vozí materiál, chodí 3x do roka na dovolenku, kupuje autá a nehnuteľnosti u nás...jeho obľúbený výrok je - tu v Americe.
Odpovedať
@mondoo no asi si musíme ujasniť pojmy, čo rozumieme pod pojmom "S cenami si serú a poriadne." Trochu som počítal keby sa mu tak darilo len jeden týždeň v mesiaci tak na hlavu im vychadza v hrubom cca 2500 na mesiac (ja viem, taky obyčajny európsky priemer, ale kto tu toľko má). Za polroka má splatenú techniku, za 5 rokov má zarobené na dom a za 10-15 rokov môže ísť do dôchodku. Keď je toto sranie si do cien tak potom máš pravdu. A vidíš aj slováci poniektorí vedia ako na to. A či je to poter, či omietka, alebo sadroš, vždy je to o tom istom - efektivita práce (to odzrkadľuje naše platy). A kto ma malý plat a maká, tak to znamená, že niekde sedí flákač ktorého musí "uživiť" Ale veľmi sme odbočili :-)
Odpovedať
zhanam kontakt na dobru pracu..nechcem tu riesit kto za kolko a zadarmo..ak by mi islo o to se to chcem najlacnejsie, tak to robime my a je to krive a oddzubane ako das..videli sme tu pracu, je to super urobene, ani mie najlacnejsie, ale ide mi o kvalitu, je to jeeno ci to robi slovak alebo poliak..budem sa na to pozerat cely zivot takze nechcem si raz vycitat ze sme usetrili 500 e ale je to hrozne..nemame peniaze na rozhadzovanie ale na niektorych veciach sa neoplati setrit..ale dobra praca si robi reklamu sama..a ked je slovak dobry, tiez sa to lahko predava..takze je to o tej praci a nie narodnosti..takze spat k teme..ako je to s tymi kontaktmi?
Odpovedať
@katkaf25 dakujem, skusim zavolat ;)
Odpovedať
@mondoo na margo slovakov..slovenska firma nam robila strechu..zaloha od maja, mali robit v sept., zacali v novembri, dokoncili vo februari..prisli o 9:30, obed o 12tej hodina, odchadzali o 15:30..nikdy viac taku firmu..a telefony mi bezne nedvihali aj ked som volala 5 krat denne..a zatial som musela stat nad kazdym jednym robotnikom..ci bol cez znameho ci nie..a ja laik som ich vsetkych opravovala..lebo sedliacky rozum..a to bola firma cez "referencie"..ale he to o tom na koho natrafis..
Odpovedať
@jarojarik aj slov. firma ti moze po roku skrachovat a reklamuj si kde chces..bohuzial, na svk malokto pochodi s dozivotnymi zarukami a reklamaciami..a lufia co si robia svojpomocne a nie firmiu aj tak nemaju kde reklamovat..takze na tomto si az tak nezakladam..ak je to nieco dolezite- strecha, kurenie, elektrika..ale omietky..cakam ze to cadom aj tak popraska.. ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte nedá my to sa do toho nezapojiť ,funguje to všade tak po viučený som išiel robiť do talianska a bolo to tam také isté najprv som im robil pomocníka až som sa dostal normalne na svoju profesiu maliar .A to ste mali vidieť ako aj taliany nadavali že po....ný slovak im berie robotu ,takto je to aj s Poliakmi potrebuju zarobiť tak robia .Nechcem si ich nejako zastavať su dosť zapredaný ale realita je taká .Pametám si ešte horšie bolo ked sme tu mali samich Ukraincov Murár Slovák bral 70 korún /hod a Ukrainec 40na hodinu.
Odpovedať
S cenou prace by nemal byt problem ani u nas, ved murari pracuju u sukromnika za 500 - 800€ cisteho mesacne. (vychod SK) Je jednoduche si vyratat kolko ma na hodinu .... Ked niekto pyta, ako fusku viac, alebo odvedie zlu, ci velmi pomalu pracu, respektive neekonomicky mrha materialom ... tak dovidenia ! Tomu sa vravy jednoducho trh, ci sa to niekomu paci, alebo nie. Strasne sa divim ludom, ked niekomu zaplatia a potom hromzia, ze niekto nieco pokaslal. Podla mna je to ich chyba, ze zaplatili. Ke pre mna robia nejaky sukromnici, ja rozhodujem, co sa a kde nakupi, pokial nevedia poskytnut lepsiu cenu. Za material a pracu im platim vzdy az po kontrole ich vykonanej prace. (ZIADNE ZALOHY !!) Ked nie je pri odovzdavani diela odvedena praca na 100% , tak im nezaplatim vobec. Ak nestihaju termin ... za kazdy den omeskania .. dole 5 percent z ceny. A naopak, ak stihaju predtermin pridavam 5 percent. Podmienka je vzdy 100% odvedena praca. Vzdy je vsak nutne mat zmluvu na dielo ... bez nej sa jednoducho pravne neobhajite.
Odpovedať
@remarek Marečku, toľko hrubých chýb som už dávno v pravopise nevidela. =-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@osc Je jednoduche si vyratat kolko ma na hodinu ??? ako vieš, poznáš počet tých odmakaných hodín? Už si si latu a omietky skúsil aspoň jednu smenu alebo iba ryžuješ na tých makačoch???V tých partiách robí málokto nad 35 rokov lebo už nevládze za 10-12 hod rozťahať tony materiálu, pôvodná cena v slovenskom cenníku bola takmer 400skk, Poliaci robili za 250, teraz už je to za sedem eur a tá rýchlosť povrchovej úpravy sa zvyšuje...Veľké firmy ako Zipp si ich najímajú ako subdodávky na tisíce metrov za ešte nižšiu cenu , potom im kľudne pár tisíc nezaplatia ale tie peniaze niekomu ostali...ešte aj takto sa prezentujeme ako zlodejský štát.
Odpovedať
@oli18 ja sa velmi ospravedlnujem :-(
Odpovedať
Pre vsetkych: cela pointa tejto temy bola, ze zhanam kontakt na jednu partiu ktora robi dobre..trosku sa to vymklo z ruk a zbytocne sa tu rozobera kto kolko berie, kto je odkial, kto kolko zaraba..kazdy robi podla svojich moznosti a ako to hce mat urobene, kvalitne, mnej kvaltine, lacno, draho, svojpomocne..ak niekto mate nejake kontakty na vyssie popisanu firmu (dvaja poliaci) tak mi prosim napiste do IPcky, kedze to co niekto napisal mi aj admin vymazal.. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?